Home > Productnieuws > Kantoor- & Projectmeubilair > Sedus blijft goed presteren

Sedus blijft goed presteren

Delen

Sedus blijft het goed doen. Het bedrijf meldt in het persbericht andermaal een groei te hebben doorgemaakt. Over 2018 werd – net als 2017 – een groei van 9,8 miljoen euro geboekt.

De omzet steeg over het voorgaande jaar met maar liefst 11.1 procent tot 212,3 miljoen euro (2017: 191,2 miljoen), waarmee Sedus voor het eerst de 200 miljoen euro (ruim) voorbijstreefde. Het aantal orders steeg met 5.3 procent. Dit was vooral te danekn aan de groei in de verkoop van werkpleksystemen (+12,6 procent); op het gebied van stoelen was de groei bescheidener (+1,8 procent). beide percentages gaan overigens uit boven de groei van de totale markt voor kantoorproducten.

Bij dochter Klöber gaat het eveneens goed. De negatieve order-trend werd omgebogen; met een omvang van 20,5 miljoen euro werd een lichte groei van 1,5 procent geboekt.

Ook het komende jaar ziet er goed uit voor Sedus, alhoewel het bedrijf benadrukt dat internationale politieke en economische ontwikkelingen een enigszins dempend effect op de markt kunnen hebben. De tijdens de Orgatec 2018 gepresenteerde vernieuwingen van Sedus en Klöber voeden evenwel de overtuiging dat ook 2019 een positief jaar zal worden voor beide ondernemingen.

www.sedus.com

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie