Home > Productnieuws > Kantoor- & Projectmeubilair > Duurzaamheidslabel Level geactiveerd

Duurzaamheidslabel Level geactiveerd

Delen

De Europese branchevereniging FEMB (European Office Furniture Federation) presenteert het duurzaamheidscertificaat Level. Alle info over het label is nu online te vinden.

Duurzaamheid is een steeds belangrijker thema in de wereld van het projectmeubilair. Niet vreemd dus dat de FEMB, de paraplu-organisatie van de Europese branchevereniging van kantoormeubelbedrijven, zich gedurende de afgelopen jaren intensief met dit onderwerp heeft beziggehouden. Resultaat is het certificaat Level.

Level is een Europese duurzaamheidscertificering voor de kantoormeubelindustrie, gebaseerd op onder meer Europese wetgeving en de vigerende principes van duurzaam inkopen. Binnen de Level-certificering is er aandacht voor aspecten als het materiaalgebruik, de gezondheid van de gebruiker, implicaties op het gebied van energie en maatschappelijke impact van meubelproductie en -verkoop.

De FEMB benadrukt dat Level een onafhankelijk certificaat is, dat wordt uitgereik op basis van testst door onafhankelijke instituten. Er is ondertussen reeds een aantal producten op de markt die het Level-certificaat mogen dragen. Het betreft producten van de aanbieders Haworth, Interstuhl en (vooral) VS.

Met de informatievoorziening via de website hoopt de FEMB het enthousiasme voor het duurzaamheidscertificaat – en daarmee het aantal gecertificeerde producten – verder aan te wakkeren. “‘Het Level-cerftificaat is geen gewone standaard voor duurzaamheid”, benadrukt Roman Przybylski, voorzitter van de FEMB. “We willen afnemers en gebruikers van projectmeubilair er een richtlijn mee bieden. Hiermee ondersteunen we tegelijkertijd de fabrikanten in hun streven om duurzaam en verantwoordelijk te handelen.”

https://www.levelcertified.eu/

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie