Home > Branche > Nieuws > Positieve cijfers Forbo Groep

,

Positieve cijfers Forbo Groep

Delen

Het gaat goed met Forbo. Dat meldt een woordvoerder van de vloerenfabrikant op basis van de jaarcijfers over 2018. “Forbo handhaafde een sterke organische groei in 2018 temidden van uitdagende marktomstandigheden.”

De vloerendivisie van de vanuit Zwitserland opererende groep realiseerde een netto omzet van 913,2 miljoen Zwitserse franc (tegenover CHF 856,6 miljoen in 2017). Dit betekent een groei van 6,6 procent. De vloerendivisie, die verantwoordelijk is voor 68,8 procent van de omzet van de gehele Forbo-groep, boekte over 2018 een winst van 136,5 miljoen Zwitserse franc, een groei van maar liefst 8,8 procent ten opzicht van het voorgaande jaar (toen een winst van 125,5 miljoen CHF werd geboekt). “Ondanks de negatieve invloed van de gestegen grondstofprijzen”, benadrukt de woordvoerder.

Over de vooruitzichten van de gehele groep is de woordvoerder enigszins voorzichtig. “Vanwege de globale gerichtheid heeft Forbo te maken met toenemende onzekerheid in diverse landen op economisch en politiek vlak.” Het bedrijf verwacht over het algemeen moeilijkere condities en een vertragende groei. Niettemin is er volgens de woordvoerder vertrouwen in een positief resultaat.
www.forbo.com

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand