Home > Productnieuws > Kantoor- & Projectmeubilair > JMT launching partner van Plastic Whale Furniture

JMT launching partner van Plastic Whale Furniture

Delen

Vorige week vond er onder toeziend oog van collega’s en pers een heuglijk moment plaats: er werden handtekeningen gezet onder een uniek samenwerkingsverband tussen JMT, ‘plastic fishing company’ Plastic Whale en kantoormeubelfabrikant Vepa. JMT zal met een krachtig netwerk binnen Europa gaat zorgen voor distributie van en bewustwording rondom het in februari gelanceerde Plastic Whale Circular Furniture.

Als marktleider op het gebied van ‘rental furniture’ draagt JMT graag een steentje bij aan duurzaam ondernemen binnen de livecomm industrie. Met maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel, maakte JMT gebruik van de unieke kans om ‘Launching Partner’ te worden van Plastic Whale Circular Furniture. Het in Amsterdam gevestigde en door Marius Smit opgerichte Plastic Whale heeft samen met Vepa een uniek meubelconcept op de wereld gezet: design meubilair gemaakt van gerecycled plastic, opgevist uit de grachten van Amsterdam.

“Stop talking. Let’s start doing!” Onder dit motto ontplooit Plastic Whale haar activiteiten. “We creëren economische waarde uit plastic afval met de betrokkenheid van zoveel mogelijk mensen”, vertelt initiatiefnemer Marius Smit. “Elk jaar vissen we samen met duizenden mensen naar plastic uit de grachten van Amsterdam en Rotterdam. Hier hebben we al elf design sloepen van gebouwd. Met het kantoormeubilair kunnen we een nog grotere impact maken.” Het opgeviste plastic mag de naam afval niet meer hebben. Janwillem de Kam van projectmeubelfabrikant Vepa: “Het is een waardevolle grondstof die heel goed past binnen het circulaire productieproces van kantoormeubilair. We voegen waarde toe en zorgen ervoor dat vorm en functie aansluit bij de wensen van onze klanten.”

Janwillem de Kam ziet in JMT als Launching Partner een krachtige partij om zowel de boodschap uit te dragen, als de meubelen via het verhuur kanaal van JMT onder de aandacht te brengen bij een groot publiek. “Het begint nu met de boardroomtafel en stoelen uit onze signature collectie, maar we verwachten dat deze samenwerking een sneeuwbaleffect gaat krijgen.”

De collectie van Plastic Whale en Vepa gaat in de loop van 2019 een vlucht nemen. De items die geschikt blijken voor de verhuur, gaan onderdeel worden van de vaste collectie van JMT en zullen aangeboden worden via de JMT vestigingen in Nederland, Spanje, België, Frankrijk en Duitsland. Naast het design, zijn eigenschappen als grootte, gewicht en bijvoorbeeld stapelbaarheid belangrijk in de overweging. Een duurzaam geproduceerd meubelstuk is in de verhuur pas echt duurzaam als het ook duurzaam te vervoeren is. “Op deze manier mogen bijdragen aan duurzaamheid werkt aanstekelijk. Dat geldt zeker voor onze collega-vestigingen, maar wij rekenen erop dat ook onze klanten het idee omarmen en samen met ons de plastic soep te lijf zullen gaan!”, aldus Jean-Pierre Brouwers, algemeen directeur JMT.

www.vepa.nl

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie