Home > Productnieuws > Kantoor- & Projectmeubilair > EromesMarko neemt kennis en producten over van Bomefa

EromesMarko neemt kennis en producten over van Bomefa

Delen

EromesMarko, leverancier en producent van schoolinrichtingen, een nieuwe stap in de markt van archieven en bibliotheken. Via de eigen website maakt het bedrijf bekend kennis en producten over te nemen van het onlangs failliet verklaarde Bomefa.

Na het faillissement van Bomefa – eind mei – bleek een doorstart van het bedrijf geen mogelijkheid. Arnoud van Spijk, EromesMarko directeur: “Het verlies van de expertise van Bomefa zou zonde zijn en wij zagen onmiddellijk een win-win situatie in een combinatie van EromesMarko met de kennis en producten van Bomefa”.

“Wij zijn altijd al een beetje anders geweest. Hoe gek het ook klinkt, maar door flink te investeren in moderne machines, technieken en mensen hebben we wel altijd de mogelijkheid om direct kansen te benutten. Op dit moment zijn we in de laatste fase van het bouwen van een compleet nieuwe fabriek in Wijchen. Onze mensen zijn er trots op dat ze de producten van Bomefa eenvoudig kunnen integreren in onze eigen Nederlandse fabrieken.”

Klanten en relaties van Bomefa zijn verzekered van toelevering, benadrukt de EromesMarko-directeur. “Daarnaast gaan we de producten verder ontwikkelen in kwaliteit,  functionaliteit en tevens prijsgunstiger maken”. EromesMarko heeft als speerpunt circulariteit en doet veel onderzoek naar duurzame materialen. Iets wat in de bibliotheekmarkt volgens Van Spijk tot nu toe nog onderbelicht is.

“Natuurlijk is deze stap ook belangrijk voor bestaande onderwijsrelaties, omdat we steeds meer geïntegreerde bibliotheken zien in schoolgebouwen. Maar EromesMarko kijkt verder. Met name in Duitsland en België zijn nog groeimogelijkheden en in Nederland is de markt van bibliotheken aan het moderniseren. Met meer emotie en gevoel voor de gebruikers en bezoekers zien we een mooie trend in de wereld van lezen, informatie en studie. En meer conceptmatig inrichten in plaats van puur naar producten te kijken past ons als een jas”, aldus Arnoud van Spijk.

Bomefa is al meer dan 50 jaar specialist in bibliotheken en archieven. EromesMarko levert al meer dan 100 jaar schoolmeubelen. Arnoud van Spijk: “De naam Bomefa zal langzamerhand verdwijnen en in EromesMarko overgaan. Hiervoor is nog geen vastomlijnd plan vastgesteld, maar vaststaat dat de kennis en producten van Bomefa zeker zullen blijven.”

www.eromesmarko.nl

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand