Home > Productnieuws > Kantoor- & Projectmeubilair > Vluchtelingen aan de slag bij Vepa

Vluchtelingen aan de slag bij Vepa

Delen

VEPA toont opnieuw zijn maatschappelijke betrokkenheid. Behalve de activiteiten op het gebied van circulariteit – die onder meer geleid hebben tot bijzonder ‘grachtenplastic-meubilair’ – biedt de fabrikant uit Hoogeveen nu vluchtelingen de kans om werkervaring op te doen.


Twee Syrische vluchtelingen met verblijfsvergunning krijgen een opleidingsplek bij VEPA. Bij de opleidingsplek is ook talles inbegrepen. Deze week werd in Hoogeveen de overeenkomst getekend met onderwijsinstituut Maram.

De twee vluchtelingen krijgen een opleidingsbaan als stoffeerder. VEPA-directeur Janwillem de Kam is blij dat de twee aan de slag kunnen bij het bedrijf. “Ze zijn hier aan de slag als meubelstoffeerder, een ambacht dat bijna uitsterft”, zegt hij tegen RTV Drenthe. “Dat komt omdat het vaak wordt uitbesteed aan lageloonlanden. Daardoor neemt de aandacht voor de opleiding af en zijn deze werknemers erg lastig te vinden.”

www.vepa.nl

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand