Home > Overig nieuws > Heijmans werkt aan verduurzaming kantoren

Heijmans werkt aan verduurzaming kantoren

Delen

De gebouwde omgeving in Nederland zorgt voor zo’n 40 procent van de CO2-uitstoot. “Dat moet echt anders”, zegt Maarten Nijhoff, projectmanager energie bij Heijmans. Hij ontwikkelt met zijn team een toekomstvisie en een concrete aanpak om de gebouwde omgeving te verduurzamen. Het team helpt klanten op weg naar verduurzaming van hun vastgoed.

Op de website van Heijmans legt hij uit hoe aan dit streven concreet invulling wordt gegeven. “Heijmans wil actief bijdragen aan de energietransitie, die voort vloeit uit het Klimaatakkoord van Parijs. We nemen daarin onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Daarom zijn we continu op zoek naar oplossingen die onze klanten helpen op duurzame wijze met energie om te gaan”, zegt hij onder meer.

Ook eigenaren van kantooreigenaren moeten in dit opzicht ‘aan de bak’. “Meer dan 50 procent van het kantooroppervlak in Nederland presteert op dit moment slechter dan energielabel C. Zoals je weet, is de CO2-uitstoot een belangrijke oorzaak van de opwarming van de aarde. Die uitstoot moet snel omlaag, als we de klimaatdoelen van Parijs willen halen. Er is helaas geen quick fix voor het behalen van deze doelen. Iedereen zal daaraan zijn bijdrage moeten leveren, ook vastgoedeigenaren. We merken dat onze klanten zich hier steeds meer bewust van zijn. Ze komen regelmatig met vragen over het verhogen van de energie-efficiëntie van hun gebouwen.”

“De maatregelen die daarvoor nodig zijn, zijn echt geen rocket science. Dat kan vaak al heel eenvoudig, bijvoorbeeld door andere verlichting te gaan gebruiken. Soms is er meer nodig, zoals gevelisolatie, isolatieglas, zonnepanelen of een warmtepomp. Klanten die interesse hebben, bieden wij een vrijblijvende Heijmans Labelscan aan. Daarmee krijgt de klant direct inzicht in zijn huidige energielabel en hoe (minimaal) energielabel C bereikt kan worden. ”

www.heijmans.nl/nl/verhalen/vijf-vragen-aan-maarten-nijhoff-2/

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand