Home > Productnieuws > Kantoor- & Projectmeubilair > Steelcase en Extremis worden partners

Steelcase en Extremis worden partners

Delen

Gisteren, 11 juni, maakten Steelcase en het Belgische buitenmeubilairmerk Exrtremis bekend nauw te gaan samenwerken. “Yay, we zijn verloofd!”, meldt een woordvoerder van Extremis. “Steelcase heeft ons ten huwelijk gevraagd en we zijn supertrots. De officiële bekendmaking vond plaats op de Amerikaanse beurs Neocon in Chicago.

Steelcase, sinds 1912 actief op het gebied van werk en werkomgevingen, wordt het partnerbedrijf van Extremis voor de zakelijke markt in Canada, de Verenigde Staten en Mexico.
“Ondanks het leeftijdsverschil zijn we echt verliefd geworden op Steelcase en de vonken vliegen ervanaf”, houdt de woordvoerder de liefdes-metafoor in stand. “We houden van hen vanwege hun wijsheid en ervaring. En – uiteraard – ook omdat we veel gemeen hebben…”

Beiden hebben volgens Extremis een pioniersrol vervuld in de markt. Steelcase met de introductie van stalen producten in het kantoor en Extremis met de multifunctionele tuintafel ‘Gargantua’. “We introduceerden echt duurzame en multifunctionele meubels in een markt waar lelijke plastic tafels en stoelen regeerden. Onze markten verschoven en breidden uit, grenzen begonnen te vervagen tussen binnen en buiten, tussen werk en vrije tijd, dus is het tijd om deze werelden samen te voegen en nog betere plekken te creëren waar mensen zich goed voelen.”

Beide bedrijven benadrukken dat het partnership wordt aangegaan op basis van gelijkheid. Extremis wordt niet overgenomen. “Extremis blijft volledig onafhankelijk bestaan als bedrijf en als merk, maar we gaan de zakelijke markt benaderen via een van de grootste dealernetwerken in de branche. Steelcase zal samenwerken met Extremis als hun zesde partner, samen met slechts twee andere Europese bedrijven: Flos en Viccarbe. Zakelijke klanten in Mexico, de VS en Canada kunnen nu Extremis-meubels kopen via de Steelcase configurator en worden beleverd door Steelcase logistics. Dus het opent een enorme potentiële markt in het hele Noord-Amerikaanse continent voor Extremis.”

www.extremis.com

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand