Hoe kantoren duurzaam in te richten?

Hoe kunnen we kantoren en gebouwen duurzaam inrichten? Waar moet een aanbesteding aan voldoen om duurzaam te zijn, en is het haalbaar? Zijn richtlijnen nodig en klaar? Is het kopen van een inrichting ouderwets? Op 18 januari organiseert de Pakhuis de Zwijger in Amsterdam een ‘Ronde Tafel’ over dit onderwerp.

Duurzaamheid is een containerbegrip geworden. Alles wat te maken heeft met maatschappelijk verantwoord ondernemen, milieu, ecologie, welzijn en toekomstgericht denken wordt onder duurzaamheid geschaard. In het bouwbesluit van 2012 staan voorschriften om de milieuprestatie van kantoorpanden te berekenen. Maar aan welke richtlijnen zou een aanbesteding moeten voldoen om een kantoorpand ook daadwerkelijk duurzaam in te richten?

Hier gaat de Ronde Tafel over. “Zelfs bij de overheid heerst er onduidelijkheid terwijl de private sector zich deels op circulair inkopen richt en deels op nieuwe producten die recyclebaar en gecertificeerd zijn”, aldus de organisatie van het evenement. “Waar moet een aanbesteding daadwerkelijk aan voldoen om duurzaam te zijn, en is dit realistisch haalbaar?”

De sprekers op de bijeenkomst zijn onder meer Wim Pullen (CfPB), Geert Wilmink (CBRE), Odette Ex (Ex Interiors) en Henk Smit (Humanscale).

www.dezwijger.nl