LocHal

Tarkett realiseerde recent een mooi project in de prestigieuze gerenoveerde LocHal in Tilburg. Door het toepassen van acht verschillende tapijten en luxe vinyl tegels (LVT) sluiten de verschillende vergaderruimtes binnen Seats2Meet naadloos aan bij de industriële en robuuste uitstraling van de LocHal.

Het is zonder twijfel één van de opvallendste projecten die de afgelopen tijd on ons land gerealiseerd werd: de renovatie van de uit 1932 daterende oude locomotiefhal naast het station van Tilburg. Dankzij de inspanningen van onder meer Civic architects (architect), Braaksma & Roos architectenbureau (restauratiearchitect) en Mecanoo architecten (inrichtingsontwerp) werd een industrieel gebouw omgetoverd in een aangenaam eigentijds onderkomen voor Bibliotheek Midden-Brabant, Kunstloc Brabant, Brabant C and Seats2Meet.


LocHal is omgevormd in ‘de nieuwe huiskamer van Tilburg’. Daarbij is de historie van het gebouw bepaald niet verdonkeremaand. In het onder meer door Mecanoo ontworpen interieur is de historie nog altijd tastbaar en voelbaar. Karakteristieke historische elementen gaan een spannende combinatie aan met nieuwe toevoegingen van eikenhout, staal en het warme kleurenpallet van rood/oranje tonen. Het interieur is gevarieerd, speels en innovatief. Er is een afwisseling van sferen voor ontmoeting, samenwerking, of juist geconcentreerd werken.

Eén van de partijen die gebruik maakt van het prachtig gerenoveerde gebouw nabij station Tilburg is Seats2Meet. Dit is een organisatie die werk- en ontmoetingsplekken verhuurt aan kantoorwerkende professionals.“Het was al snel duidelijk: de locatie in Tilburg moest zoveel mogelijk lokale elementen hebben om onze gasten thuis te laten voelen”, aldus een woordvoerder van Seats2Meet over de invulling van de nieuwe locatie.

Die sfeer is onder meer gerealiseerd dankzij de toepassing van tafels en banken die gemaakt zijn van bomen uit het Tilburgs Bos. “De onderstellen van de tafels in onze Restauratie zijn gemaakt van onderstellen van goederenwagons”, zegt de woordvoerder over het lokale evenement. “De lampen zijn uit een loods van de spoorzone, opgeknapt en van LED-verlichting voorzien.”

De vloeren werden geleverd door Desso – onderdeel van Tarkett. “Seats2Meet was op zoek naar een leverancier die ervoor kon zorgen dat iedere ruimte binnen het complex een andere sfeer zou uitademen”, vertelt Jorie Post namens Tarkett. ”Elke ruimte moest een eigen karakter hebben. Er is dan ook gebruik gemaakt van een veelvoud aan collecties van Desso en Tarkett, zoals onder andere Desso Grain, Desso Metallic Shades, Desso Desert en iD Inspiration 70.” In totaal werden acht verschillende verschillende tapijten en luxe vinyl tegels (LVT) toegepast. 

www.tarkett.nl