Innoverend en inspirerend

De snelgroeiende high tech dienstverlener Enter betrok onlangs een nieuw hoofdkantoor in Eindhoven. Voor het ontwerp tekende ontwerpbureau Van Eijk & Van der Lubbe. Er werd – met medewerking van onder meer leverancier Lensvelt – een interieur gerealiseerd dat Enter past als een handschoen. (Foto’s: Jeroen van der Wielen)


Wat is anno 2018 het perfecte kantoorinterieur? De vraag laat zich niet eenvoudig beantwoorden. Bij Van Eijk & Van der Lubbe is men er zelfs klip en klaar over: “De perfecte werkomgeving bestaat niet. Althans, niet één die voor alle bedrijven geldt.” De ‘denkers en doeners’ van het Geldropse ontwerpbureau proberen voor elke opdrachtgever een ‘energieke, bijzondere, inspirerende en tegelijkertijd – niet onbelangrijk – functionele werkomgeving’ te maken, die past bij de organisatie? Aan de Beemdstraat 7 in Eindhoven is sinds kort te zien tot welk resultaat deze insteek kan leiden. Want aldaar huist dienstverlener sinds kort in een nieuw, door Van Eijk & Van der Lubbe ontworpen hoofdkantoor.

Enter wilde in het nieuwe kantoor laten zien wie ze zijn: innoverend, inspirerend en open. “De ‘what’, ‘why’ en ‘how’ moesten terugkomen in de inrichting van het pand. Een internationale groep talentvolle mensen die samenwerkt als een familie. Lunchen doen ze het liefst met alle veertig tegelijk aan lange tafels. Als het mooi weer is bij voorkeur buiten op het dakterras.”
Uitgangspunt van het ontwerp was dus het creëren van een dynamische werkplek voor high tech professionals, waarbij niet de digitale techniek, maar de mens voorop staat. Dit is gerealiseerd door een kantooromgeving te ontwerpen die behalve tal van werkplekken ook ruimte voor ontspanning biedt. “Hard werken afwisselen met een potje tafelvoetbal of even achter de flipperkast om afstand te nemen van het werk”, aldus de ontwerpers. “Het is belangrijk voor de medewerkers van Enter.” Om ook ruimte te bieden voor allerlei ‘vieringen’ is tevens een tribune in het ontwerp opgenomen. “Op de tribune kan de ‘wave’ ingezet worden.”

Omdat er bij Enter uiterst geconcentreerd moet worden gewerkt, is gekozen voor de niet afleidende, neutraal grijze, kwalitatieve en comfortabele meubels uit de Boring Collection van Lensvelt. “Als contrast zijn de ontmoetingsplekken verlevendigd met veel kleur en hout”, vertelt een woordvoerder van deze fabrikant. Het is niet de eerste keer dat Van Eijk & Van der Lubbe kiest voor Lensvelt. “Het is een prettige club om mee samen te werken en de collectie bestaat uit karaktervolle, uitgesproken en goed ontworpen producten die een welkom alternatief zijn voor nietszeggende, duizend-in-een-dozijn meubels zonder smoel”, verklaart Miriam van der Lubbe de keuze.

www.vevdl.com/nl