Diamant in de koopgoot

De cadeauwinkel KKeC in de Rotterdamse koopgoot heeft een compleet nieuwe inrichting en identiteit. Het ontwerpersduo Elise & Anton Zoetmulder lieten (in samenwerking met Jeanne Dekkers Architectuur) de diamantvorm in – zo goed als alles – terugkomen. Forbo en Pfleiderer leverden een bijdrage aan het bijzondere winkelinterieur.


Foto’s: Roza Schous.

 

De naam KKeC staat voor Kunst, Kaarten en Cadeaus. Het aanbod van de winkel bestaat uit (luxe en gewonere) cadeau-artikelen en kaarten. Bovendien heeft KKeC een inlijstafdeling. De winkel had behoefte aan een nieuw interieur, waarbij het belangrijk was om de diversiteit van het aanbod ‘leesbaar’ te maken in de nieuwe winkelinrichting. De opdrachtgever wilde een rustige en evenwichtige achtergrond, waarin de te verkopen artikelen en diensten helder naar voren zou komen.

Het ontwerpersduo Elise & Anton Zoetmulder (in samenwerking met Jeanne Dekkers Architectuur) kwam aan deze wensen tegemoet door een interieur te realiseren met duidelijke zichtlijnen, een eenvoudige routing en een neutraal kleurenpalet. Door de grote diversiteit aan producten te verdelen in drie werelden creëerden de ontwerpers een natuurlijke orde, die de winkel leesbaar maakt. 

De zeshoekige diamantvorm, die overal in de winkel terugkomt, geeft de winkel ook haar identiteit. Deze vorm bepaalt de contouren van de nieuwe meubels en de grafische vormgeving. Het kleurige geheel wordt bijeen gehouden door een neutraal palet van lichte, houten meubels, een heldere verlichting en de grijze vloer. Deze vloer werd geleverd door fabrikant Forbo. Het betreft een grijze Colorex-vloer , die bestaat uit samengeperste vinylchips, waarvan 15 procent gerecycled materiaal. “Dat geeft een prachtig steenachtig en dus passend effect”, aldus de ontwerpers.

 

Direct gelegen naast de trap van de Rotterdamse koopgoot valt het vrolijke interieur van KKeC op door de diamantvormige gele omkadering van de etalage. Voor de inrichting zijn een aantal ‘custom made’ meubels ontworpen die voldoen aan de specifieke wensen van de opdrachtgever. Deze meubels werden gerealiseerd door Coors Interieurbouw. De meubels zijn uitgevoerd in wit- en houtkleurig HPL (High Pressure Laminate) van Pfleiderer en zijn duurzaam in gebruik. Het harde oppervlak staat garant voor een lange levensduur, zelfs bij intensief gebruik. “Dit materiaal sluit perfect aan bij de steenachtige Colorex vinylvloer van Forbo Flooring.”


De door Coors gemaakte meubels hebben een speelse uitstraling en zijn ze modulair in gebruik. “Bij de entree staat bijvoorbeeld een modulair display meubel. Dit is een diamantvormig houten blok waarop hoge witte tafels geplaatst kunnen worden. Het meubel kan op oneindig veel manieren ingericht en gepositioneerd worden om de producten te etaleren.”

Door de hele winkel is het piramidemeubel terug te vinden. Ook de wandkasten met geknikte onderkast zie je door de hele winkel. “Een knik in de onderkast zorgt voor een golvende lijn in de kastenwand, waardoor deze aansluit bij de rest van de vormgeving. Losse diamantvormige kleurige kaders kunnen in de kastenwanden worden geplaatst om bijzondere producten uit te lichten.” Een diamantvormig vitrinemeubel biedt voorts ruimte voor luxe producten achter glas. Aan de voorzijde is een laag blok gemaakt voor de tas van de klant of als opstapje voor een kind.


Dankzij de inspanningen van de betrokken partijen is op de 180 vierkante meter van de winkel een prachtig en aansprekend nieuw interieur ontstaan. De Rotterdamse koopgoot is met de nieuwe winkel van KkeC een diamant rijker.


www.jeannedekkers.nl 

www.zoetmulder.eu

www.forbo.com

www.pfleiderer.nl

www.coors.nl