Botanische beleving

In Amsterdam werd recentelijk ‘het groenste hotel’ van Nederland geopend. In Hotel Jakarta op het Java-eiland in de hoofdstad is weelderige interieurbeplanting toegepast. De samenwerking tussen uitbater WestCord Hotels, architectenbureau Search, de Hortus Botanicus en interieurbeplanter Copijn is goed voor de gasten én het milieu.

Hotel Jakarta Amsterdam opende deze zomer officieel haar deuren. Dit hotel is een bijzondere aanwinst voor Amsterdam door het duurzame karakter en de spectaculaire architectuur. De door Search Architecture and Urban Planning gerealiseerde bijzondere architectuur en het oogstrelende interieur geven het hotel een enorme wow-factor.

Dat is niet in de laatste plaats te danken aan de in samenwerking met de Hortus Botanicus en interieurbeplanter Copijn gerealiseerde weelderige tropische binnentuin.
Deze loopt vanaf Bakkerij Westers, aan de achterkant van het hotel, helemaal door tot aan de punt in Café Jakarta. “Hiermee eindigt een reeks binnentuinen op Java-eiland”, aldus een woordvoerder van de Hortus Botanicus. “Van oost naar west heeft de stedelijk architect openbare binnentuinen gecreëerd, die allen vernoemd zijn naar groenplaatsen op het eiland Java.”

In de binnentuin van het hotel zijn metershoge palmen, bananenbomen, klimplanten, bloemen en allerlei andere flora te vinden. Het door de Hortus ontwikkelde uitdagende concept vereiste een gedetailleerde technische uitwerking van zowel de opbouw van de tuin, de technische voorzieningen en het selecteren en afstemmen van de beplanting. Hiertoe werd een beroep gedaan op specialist Copijn. 

www.copijn.nl

www.search.nl

www.dehortus.nl