Gezond voor lichaam en geest

Brain, Mind en Body is een belangrijke drie-eenheid. Dat zegt John Venneman van ontwerp- en adviesbureau Human-Space “Het zijn de drie niveaus waarop alle betrokkenen zouden moeten denken en samenwerken om te komen tot dat gezonde én slimme – of flexibele – kantoor.” Bij het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) in Amersfoort bracht Venneman deze visie recent op overtuigende wijze in de praktijk.

Hoe richten we het moderne kantoor goed in? Voor John Venneman is het klip en klaar. Volgens de Creative Director van Human-Space moet het moderne kantoor ‘Gezond & Slim’ zijn. “Voor zowel brain, mind als body”, zegt hij. “’Brain’ staat voor alles wat meetbaar en concreet is. ‘Mind’ staat voor alles wat met het onbewuste te maken heeft, zoals de zintuiglijke ervaringen en de psychologie van een omgeving. En ‘Body’ staat voor  alles wat met lichamelijke gezondheid te maken heeft.” Dat deze insteek prachtige concrete resultaten kan opleveren bewees Venneman recent bij de nieuwe huisvesting van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) in Amersfoort.

Het KNGF heeft vijfenzeventig medewerkers. De organisatie wilde voor hun een open werkomgeving creëren, waarin vooral gezond en ook flexibel gewerkt kan worden. Human-Space adviseerde bij de huisvesting en maakte het interieurontwerp. Gispen verzorgde de totaalinrichting. “In dit nieuwe hoofdkantoor zijn veel aspecten van het denken volgens Brain, Mind en Body zichtbaar en voelbaar”, aldus Venneman. “Het is niet of-of, maar en-en.”


“Het KNGF-kantoor is het bewijs dat een gezond en slim kantoor haalbaar is”, vervolgt de Human Space-man. “Mits alle betrokken partijen bij het realiseren ervan samen werken en ervan overtuigd zijn dat hun verschillende belangen in dit model het beste zijn gewaarborgd. Zeker voor de lange termijn.”

www.human-space.nl