Welvende winkel

Welvende winkel
 
Architectenbureau MVSA Architects heeft weer een opmerkelijke proeve van bekwaamheid afgeleverd: de nieuwe Flagship Store van Shoebaloo, het prestigieuze Nederlandse merk voor luxe schoenen en accessoires, maakt sinds enige tijd gebruik van een ‘welvende winkel’. Het gebruikte materiaal was volgens de architect essentieel voor het eindresultaat. 
Innovatie, zowel in het ontwerp, als in het plan en de uitvoering. Dat was het uitgangspunt van architect Roberto Meyer en projectleider Harry van den Berg bij het creëren van het project. Zij zijn verantwoordelijk voor het futuristische ontwerp van deze Shoebaloo-winkel. Bij het ontwerp werd gebruik gemaakt van Hi-Macs acrylsteen.
De lange levensduur en duurzaamheid  van dit materiaal passen goed bij de filosofie van MVSA Architects: ruimtes creëren die kunnen reageren op de veranderende eisen van gebruikers en die bovenal de tand des tijds kunnen weerstaan. 
Het acrylsteen was ook ideaal voor het creëren van de kenmerkende golven in de winkel, dankzij de buitengewone thermo-vervormbare eigenschappen, naadloze verbindingen en gladde oppervlak. “Verder is voor Hi-Macs gekozen vanwege de vele eigenschappen waardoor het ideaal is voor deze omgeving: het oppervlak is niet-poreus, gemakkelijk naadloos te verlijmen, te reinigen en te onderhouden - allemaal kwaliteiten die voor extra toegevoegde waarde zorgen.”
De golvende wanden zijn bekleed met Hi-Macs acrylsteen in de tint Alpine White. Het lijnenspel van de wanden wordt doorgezet in de displays, die gemaakt zijn van dunnere lagen doorschijnend Hi-Macs Opal met LED-achtergrondverlichting.  Op de vloer is marmer gelegd in zogenaamd open boek, met twee ellipsen van wit marmer met zwarte aderen. Het middendeel waar de elliptische ruimten samenkomen is hieraan tegengesteld, met zwart marmer en witte aderen. De donkere ellipsvormige plafonds hebben een patroon van vloeiende, heldere, oplichtende lijnen die een sterrenhemel voorstellen.