Project Vorm Martini Noorderpoort

De School voor Gastvrijheid en Toerisme, onderdeel van Noorderpoort en gevestigd in de Euroborg in Groningen, heeft een compleet nieuw ingerichte entree gekregen. Ramon Veelo, interieurarchitect van Vorm Martini, heeft gezorgd voor de conceptontwikkeling en het design ervan.

 

Ramon Veelo vertelt: "De entree had vanuit het ontwerp van het gebouw een behoorlijk koude, grijze uitstraling. Die kwam totaal niet overeen met de warme en gastvrije sfeer die je bij de opleidingen zou verwachten. Ik heb op een eigentijdse manier het lounge gevoel in de entree willen brengen, geïnspireerd op locaties die je tegenkomt op verre reizen".

 

 

De visual van de mahoniehouten wand is ontstaan uit dat hotellounge gevoel. De kleurrijke vloer is een vertaling van Perzische tapijten die stuk voor stuk een eigen wereld vertegenwoordigen. De fluor oranje lampen van Tom Dixon zijn bewust gekozen als hard contrast met de vormgeving van de Euroborg zelf.

 

Om het concept te realiseren is er gezocht naar de juiste materialen en methodes om het praktisch uitvoerbaar te krijgen. Zo heeft Vorm Martini een eigen ontwerp voor de vloer laten uitvoeren in slijtvast materiaal en is er gekozen voor een moderne printtechniek om de wandpanelen te realiseren, zonder dat er kostbaar hout voor gebruikt hoefde te worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vorm Martini is sinds 1956 gevestigd in Groningen en richt zich op interieurontwerp, interieurbouw en merkbeleving voor projecten in binnen- en buitenland. Diverse door Vorm Martini ingerichte winkels hebben prijzen gewonnen zoals Rinsma Fashion Plaza in Gorredijk, Sooco Footbar in Enschede en Van Tilburg Mode & Sport in Nistelrode. 

www.vormmartini.nl
 

foto's: Jan Buwalda fotografie / Vorm Martini