Nieuw platform voor lichtfabrikanten

Het nieuwe Lighting Business Center (LBC) zal de zoektocht naar nieuwe verlichtingsprofessionals en lichtfabrikanten compleet veranderen.  Dit is althans de mening van de organisatie die in het nieuwe onafhankelijke businesscenter de focus zal leggen  op het vinden van designers en professionals, het testen en bekijken van nieuwe armaturen en het uitwerken van lichtplannen en oplossingen. Het Lichting business center zal gelanceerd worden begin 2012. De voorbereidingen zijn nog in volle gang, maar het concept is duidelijk.

Het bedrijvenpand zal gevestigd worden in Utrecht. Het concept is de eerste in zijn soort en zal gedurende het hele jaar geopend zijn. Fabrikanten presenteren hun producten aan de professionele markt in aparte state-of-the-art showrooms. Dit betekent dat bezoekers keuze hebben uit het  assortiment van meer dan honderd fabrikanten. Op deze wijze kunnen zij een keuze kunnen maken welk product het best geschikt is voor hun project. Naast het presenteren van producten aan bezoekers,  is het mogelijk om huidige projecten af te ronden in een comfortabele werkplek. Het gebouw zal tevens worden uitgerust met moderne faciliteiten waardoor bezoekers alle ruimte en tijd hebben om nieuwe producten en technologieën te onderzoeken.

LBC heeft als doel het vergemakkelijken van de voordurende zoektocht van lichtontwerpers en verlichtingprofessionals naar nieuwe, innovatieve, inspirerende en duurzame verlichtingsproducten voor hun projectHet LBC zal zich gaan profileren als kenniscentrum in de verlichtingsbranche.

"Vooruit denken in verlichting, dat is waar we voor staan. Een onafhankelijk platform voor de fabrikant om met professionals uit de industrie over de hele wereld in contact te komen. We brengen de markt samen. Wij verkopen niets, we hebben geen producten of vertegenwoordigers: het is aan een ieder  om dit uit te vinden’’, aldus een woordvoerder van het LBC.

www.lightingbc.com

Dossier: Zin en onzin van LED
LED is een afkorting van Light Emitting Diodes. LED-lampen worden wel dé verlichting van de toekomst genoemd. De toepassingen worden steeds handiger en talrijker. Inherent hieraan nemen echter ook  het aantal misverstanden toe. Wij zetten daarom de ‘zin en onzin van LED’ voor u op een rijtje en laten iedere week een expert aan het woord aan de hand van een aantal stellingen.

Dossier 1: Robert Jan Vos
Dossier 2: Dick Reijman
Dossier 3: Menno van Noort
Dossier 4: Teus Koteris
Dossier 5: Nico Koreman
Dossier 6: Ron Ramselaar
Dossier 7: Rob Verbeelen


Interesse in deze rubriek? Klik hier voor meer informatie over het boek Zin en onzin van LED