Eerste circulaire stoelenfamilie

Eerste circulaire stoelenfamilie

 

Inrichter Gispen introduceerde recentelijk de ‘eerste circulaire stoelenfamilie Triennial’ . Volgens de inrichter wordt hiermee een nieuw hoofdstruk toegevoegd aan het duurzame karakter van de onderneming. Maar wat houdt de circiulariteit van de Triennial eigenlijk in? Tijd voor enige tekst en uitleg.


Is de Triennial-stoel spiksplinternieuw?

Nee. De Triennial-stoel maakt sinds 2009 onderdeel uit van de collectie van Gispen en staat volgens een woordvoerder bekend om het grote zitcomfort. “Het karakteristieke ontwerp is nu uitgebreid naar een modulaire stoelenserie.” Het meest opvallende kenmerk van Triennial is de kuip die bestaat uit twee gestoffeerde delen. “Het ‘losse’ kussen in de rug sluit perfect aan op de zitting”, aldus een enthousiaste woordvoerder van Gispen. “Door naar eigen smaak kleuren en stoffen te combineren, krijgt de stoel een persoonlijk tintje.”

 

En wat is er precies ‘circulair’ aan de nieuwe toevoeging?

In de ‘circulaire economie’ worden producten en materialen hergebruikt en behouden grondstoffen hun waarde. Gispen heeft zich de laatste jaren sterk gemaakt voor deze filosofie. “Gispen staat voor circulaire economie, wat in de kern inhoudt dat wij zoveel mogelijk voorkomen dat materiaal afval wordt. Triennial is volledig ontwikkeld binnen deze gedachte en is dankzij de modulaire opbouw zeer geschikt voor de veranderende wereld waarin wij leven en werken.”

Wat betekent dat praktisch?

“Het productieproces van Triennial is zo ver geoptimaliseerd dat zelfs het snijverlies van de stoffen hoezen wordt gebruikt. De resten worden verwerkt in akoestische panelen.” Bij de aanschaf van Triennial-stoelen is het dus mogelijk om ook het restmateriaal in het kantoor op te nemen. Verder biedt Gispen 100 procent inruilgarantie. “Bij het ontwerp van Triennial is al rekening gehouden met retourname en hergebruik van de onderdelen en materialen. We nemen Triennial aan het einde van de gebruiksduur retour en zorgen we voor een nieuwe functie of voor revitalisatie tot een product met gevoelswaarde ‘nieuw’.”

 

Is er verder nog wat te melden over de circulaire Triennial?

Zeker. Gispen benadrukt voorts dat de stoel een modulair systeem is. Dit betekent dat alle onderdelen van Triennial onderling uitwisselbaar zijn. “Hierdoor kunt u de stoelen flexibel gebruiken in uw werkomgeving. We kunnen zelfs op locatie de onderdelen wisselen en bijvoorbeeld van een vergaderstoel in een handomdraai een barkruk maken.” De Triennial-serie bestaat uit de volgende modellen: Classic, High, Work, Project, Manage. Relax en Wait. De stoelenserie werd ontworpen door Bernotat&Co.