Orgatec deelname Vepa

Succesvolle Orgatec-deelname Vepa

 

De internationale projectmeubelsector kijkt met tevredenheid terug op de Orgatec. Van 25 tot en met 29 oktober werd de 56.000 internationale bezoekers dan ook behoorlijk wat nieuws voorgeschoteld. Bijvoorbeeld bij Vepa. De fabrikant uit Hoogeveen kijkt met trots terug op zijn eerste Orgatec-deelname. Tijd voor enige tekst en uitleg over het hoe en waarom van de beursdeelname.

 

Waar kennen we Vepa van?

Vepa heeft zich sinds 1971 ontwikkeld tot één van de meest veelzijdige kantoor- en projectmeubelfabrikanten van Nederland. De fabrikant uit Hoogeveen maakt deel uit van de VDB Groep, waar ook Drentea uit Emmen onder ressorteert.

Hoe bewerkt het bedrijf de markt?

Vepa werkt samen met dealers. “Op deze wijze zorgen we voor een goede regionale en plaatselijke aanwezigheid van zowel commerciële als logistieke diensten”, aldus het bedrijf. “Bij grotere projecten treden wij desgewenst op de voorgrond, bundelen wij onze krachten en putten indien nodig ook uit het brede pakket aan handelsproducten van de dealer.”

 

En dat doet het bedrijf dus ook in het buitenland?

Ja. Dat wil zeggen: sinds kort richt Vepa de blik nadrukkelijk ook op de markt bij onze oosterburen. Dat was precies de reden waarom Vepa van 25 tot en met 29 oktober als exposant vertegenwoordig was op de Orgatec in Keulen. Vepa greep deze belangrijke beurs aan om de eigen producten onder de aandacht te brengen bij internationale dealers. Na een succesvol project gedaan te hebben in het Duitse Bielefeld hoopt de fabrikant uit Hoogeveen ook andere Duitse klanten te kunnen helpen met het eigen technisch slimme en duurzame meubilair.
 

Hoe is deze nieuwe stap bevallen?

Prima. "De presentatie van Vepa op de Orgatec is erg goed ontvangen in Duitsland en omringende landen", zegt Gertjan de Kam namens Vepa. "De innovatieve en gepatenteerde producten van Vepa in combinatie met een groen en frisse stand maakte vele tongen los."

 

Hoe wist Vepa in Keulen de aandacht te trekken?

Tijdens de Orgatec was er op de Vepa-stand vooral veel aandacht voor het nieuwe zit-sta-product ParQ. Ook de intelligente app iotspot, waarmee eenvoudig bureauwerkplekken gereserveerd kunnen worden in het flexibele kantoor, wekte bewondering van het internationale vakpubliek.

 

En dus?

En dus zou Vepa in de toekomst wel eens een steviger voet aan de grond kunnen krijgen op de internationale markt.