Smaakvol en duurzaam

P & R Trading brengt een opmerkelijk nieuw product op de Nederlandse markt. Het betreft de eigenzinnig gevormde tapijttegel-lijn Hexagon. “Hexagon is een natuurlijke evolutie in vorm en de logische stap voor het ontwerp van een tapijttegel”, meldt het bedrijf uit Oosterhout. “De nieuwe vorm is een reflectie van de huidige maatschappij, zonder rechtlijnigheid, maar met de mogelijkheid van een verbinding via meerdere connecties.”

Hexagon is een nieuw product van de Amerikaanse fabrikant Shaw Contract Group, dat exclusief op de Nederlandse markt vertegenwoordigd wordt door P & R Trading. “Hexagon biedt ongelimiteerde legrichtingen”, aldus de onderneming over het nieuwe Shaw-product. “Daarbij zal er altijd een ritmische beweging ontstaan, dankzij de geometrische vormen.”

De vier verschillende tegels uit de Hexagon-collectie – Plane, Linear, Linear Shift en  Bevel – zijn ontworpen in een op elkaar aansluitend kleurenpallet. Het betreft drie kleurfamilies, die elkaar onderling kunnen aanvullen. P & R Trading refereert in dit verband aan de vele combinatiemogelijkheden met de uni Plane-tegel, de streep in de Linear-tegel en de combikleuren in de ritmische Linear Shift-tegel en de Bevel-tegel. “Dit concept biedt de mogelijkheid om meerdere verbindingen te maken. Door het combineren van coördinerende kleuren en dessins is het mogelijk een onderlinge verbondenheid onder de gebruikers van een ruimte te creëren.”

De Hexagon-collectie biedt gebruikers tal van mogelijkheden. Dankzij een online visualization tool op de site van de Shaw Contract Group kunnen klanten experimenteren met eigen ideeën. En daarmee kan een interieur gerealiseerd worden dat niet alleen geheel eigen en smaakvol is, maar dat bovendien uitblinkt in duurzaamheid. “De Hexagon-collectie van Shaw Contract Group is Cradle to Cradle Silver-gecertificeerd en is gemaakt van ongeveer 40 procent gerecyclede inhoud.” P & R Trading benadrukt voorts dat de collectie 100 procent recyclebaar is.

www.shawcontractgroup.com
www.pr-trading.nl