Speelse inrichting

Armstrong introduceert zijn eerste textielplafonds: Fabric Canopy X en Canopy Y. Hiermee kunnen levendige en kleurrijke accenten in een ruimte aangebracht worden. “Door de vele keuzes in vorm, maat en kleur van de plafonds kan iedereen hier zijn of haar eigen creatieve invulling aan geven”, meldt een woordvoerder van het bedrijf. “Canopy X en Y optimaliseren daarnaast het visuele comfort in ruimtes.”

Met deze plafondeilanden kunnen sobere, lege ruimtes volgens Armstrong worden omgetoverd tot oogstrelende plaatjes. Fabric Canopy X en Y maken de Canopy-collectie van Armstrong compleet. “Met deze designproducten wordt het nieuwe materiaal textiel geïntroduceerd in een kleurrijk assortiment. Fabric Canopy X en Y zijn door het esthetisch design ideaal voor een creatieve of speelse inrichting van grote ruimtes zoals atriums, openbare ruimtes en verkeersruimtes.”

Fabric Canopy X van Armstrong creëert driedimensionale sculpturale vormen, gebruikmakend van versterkt rekbaar textiel. Het textiel is van lichtdoorlatend materiaal en beschikbaar in diverse kleuren en afmetingen met maatwerkopties. De standaardafmetingen liggen tussen de 1.500 x 1.500 x 430 millimeter en 3.000 x 3.000 x 820 millimeter. Het hoog-elastische materiaal van Canopy X wordt gevormd door twee gebogen roestvaststalen buizen.
Bij Fabric Canopy Y worden de uiteindes van het hoog-elastische materiaal middels roestvaststalen ringen en transparante nylon ophangkabels vastgezet. Fabric Canopy Y is in drie-, vier-, vijf- en rechthoekige vorm beschikbaar. De afmetingen zijn divers: van 3 tot 9 vierkante meter. “Er is dus volop mogelijkheid om te spelen.”
Het textiel van Fabric Canopy X en Y is wasbaar en volgens Armstrong eenvoudig te onderhouden. Het materiaal is verkrijgbaar in de kleuren wit, crème, geel, rood, groen, lichtblauw en donkerblauw.
“De brede waaier van vormen en kleuren biedt projectinrichters, binnenhuisarchitecten en interieurvormgevers ware vrijheid in creativiteit. Beide plafonds zijn eenvoudig en snel te monteren en gemakkelijk te onderhouden. Op deze manier is een nieuw en creatief interieur snel te realiseren.”

www.armstrong.nl