Harde schaal zachte kern

De Oostenrijkse kantoorinrichter Wiesner Hager komt met een nieuwe bureaustoel. De zogenoemde Poi is vervaardigd via de schaalbouwwijze. “De stoel verenigt hoogwaardig design, hoog bedieningsgemak en ergonomisch zitten met een verrassend aantrekkelijke prijs.”

De stoel werd ontworpen door het team van neunzig° design. De elegante schaalbouwwijze is kenmerkend voor Poi. “De schaal werkt omhullend en verschaft geborgenheid en bescherming. De zachte kern voelt uitnodigend en comfortabel aan. De kleurvariaties van het zitkussen plaatsen accenten en maken Poi vatbaar voor verandering – stijlvol, kostbaar, jong of fris.”
Het ergonomisch-dynamische spanframe in zwart of wit is voorzien van een semitransparante netbespanning. Voor de optische differentiatie kan worden gekozen uit vier kleuren netbespanning. 
Poi staat volgens Wiesner Hager voor hoog zitcomfort en ergonomische functionaliteit. “Deze stoel kan puntzuiver op de lichaamsmaten van de gebruiker worden afgestemd. Met de veerkrachtsnelregeling aan de zijkant kan de tegendruk van de rugleuning heel eenvoudig aan het lichaamsgewicht worden aangepast, met maximaal twee omwentelingen. Bovendien biedt de nieuwe generatie van het synchroon-mechaniek een fijn op elkaar afgestemde beweging van zitting en rugleuning.”
De zitdiepte kan met behulp van de schuifzitting horizontaal worden versteld. In samenspel met de in hoogte verstelbare lumbaalsteun, de traploze zithoogteverstelling en de meerdimensionale armlegger kan de stoel perfect op de lichaamslengte worden afgestemd. De NPR-versie van de Poi is medio 2013 leverbaar.www.wiesner-hager.nl