Vandersluis breidt collectie uit

De Culemborgse producent van projectmeubelen Vandersluis heeft het afgelopen half jaar hard gewerkt aan de uitbreiding van zijn collectie. Naast diverse stoelen zijn er ook barkrukken en tafels aan de collectie toegevoegd en diverse bestaande programma’s uitgebreid. Zo vindt Vandersluis meer aansluiting op de huidige wensen binnen de projectinrichting.

Daan van der Winkel, directeur van Vandersluis, licht toe: “In de markt is er vaak vraag naar breed inzetbare stoelen met een kunststof kuip. Een dergelijke stoel ontbrak in de collectie. Hiervoor hebben we de Alpha ontwikkeld. Door gebruik te maken van bestaande kennis, zijn we erin geslaagd een veelzijdige kuipstoel te ontwikkelen tegen een scherpe prijsstelling. Ook is de collectie uitgebreid met het modulaire tafelprogramma Twin, waarvoor een bestaande tafel aan de basis staat. Daarnaast is er een klaptafel, een vergadertafel en een zaal- en vergaderstoel toegevoegd en zijn er enkele klassiekers teruggekeerd in de collectie. Al met al staat er nu een brede collectie, waar we heel trots op zijn.”


De complete collectie van Vandersluis wordt nu met Chroom 3 verchroomd. Voorheen werden alle producten verchroomd met Chroom 6, wat in de keten van grondstofderving tot metaallak milieubelastend is. “Op het oog is het verschil nauwelijks zichtbaar”, zegt Van der Winkel. “Maar wie écht goed kijkt, ziet dat Chroom 3 een betere dekking geeft dan Chroom 6. Het grootste verschil is niet zichtbaar: de milieuvriendelijkheid van Chroom 3 ten opzichte van Chroom 6. Chroom 3 voldoet namelijk aan de scherpste eisen van REACH en de MVO-richtlijnen.”

Vandersluis maakt als eerste meubelfabrikant in Nederland gebruik van het milieuvriendelijkere Chroom 3. “We zijn al veel met duurzaamheid bezig, maar we proberen continue te zoeken naar verbetering”, zegt de Vandersluis-directeur hierover. “De vraag vanuit de markt naar milieuvriendelijkere processen neemt toe, maar we vinden het vooral vanuit de MVO-gedachte van belang om te blijven zoeken naar nieuwe en milieuvriendelijkere materialen en grondstoffen. We zijn dan ook heel blij, dat we met Chroom 3 een grote stap naar een milieuvriendelijker en duurzaam product hebben gezet.”

www.vandersluis.nl