Esthetiek en efficientie

Lichtlijnen hebben een belangrijke plaats verworven in de hedendaagse architectuur. De slanke Kardó 60-armaturen van de Belgische fabrikant ETAP zijn slechts 60 millimeter breed. “Zij kunnen dan ook op heel wat bijval rekenen”, aldus ETAP.
De Kardó 60 reeks is uitgebreid met een LED+Lens-versie, waarbij hoogvermogen LED’s gecombineerd worden met individuele, geavanceerde lenzen. “Zij zorgen voor een mooie lichtspreiding, optimaal comfort en een maximale verlichtingsefficiëntie. De ideale oplossing voor toepassingen die een hoog verlichtingsniveau vereisen, zoals kantoorruimtes.” Naast de LED+Lens-versie is er ook een diffusorversie met LED’s, specifiek ontwikkeld om doorlopende lichtlijnen te creëren. “LED’s lenen zich uitstekend voor deze toepassing”, aldus ETAP. “Ze zorgen immers voor een perfect uitgelichte diffusor en rekenen definitief af met de donkere zones, die oplossingen met fluorescentielampen nog steeds kenmerken. Het resultaat zijn mooie, ononderbroken lichtlijnen in alle richtingen.”
Ook de uplight van de Kardó kan met LED’s uitgerust worden. “Door hun compacte vorm nemen ze een minimum aan ruimte in, waardoor een extra profiel bovenop de armatuur niet langer nodig is. De LED’s zitten gewoon in de afdekplaat van de armatuur ingebouwd, waardoor de slanke look van de Kardó ook in de uplight-versie volledig bewaard blijft.”

www.etaplighting.com