Assman pakt uit in Keulen

De Duitse fabrikant Assmann Büromöbel presenteerde tijdens de recente Orgatec een hele serie nieuwe producten. Het betreft onder meer de bureaumeubellijn Canvaro Quadrat, het Allvia kastensysteem en de Concepta projectmanagement-service. Ook werd het bedrijf recentelijk weer gelauwerd als meest betrouwbare partner voor de projectinrichtingsbranche.

Assmann produceert al jarenlang werkplekken die tegemoet komen aan de actuele eisen van kantoorwerkers. Zo introduceerde het bedrijf al in de jaren ’90 van de vorige eeuw voor het eerst een zit-sta-werkplek. “Omdat deze flexibele vorm van bureauwerk blijkens de laatste cijfers van de Duitse branchevereniging BSO sterk in opkomst is, is de bureameubellijn Canvaro vanzelfsprekend uitgerust met een zit-sta-mogelijkheid.” Assmann introduceerde op de Orgatec een werktafel die elektrisch in hoogte verstelbaar is van 620 tot 1280 millimeter. Deze zit-sta-tafel is overigens maar één van de vele mogelijkheden uit de technisch verbeterde Canvaro-range. Zo is de werkplek ook leverbaar in een met slinger hoogteverstelbare variant van 620 tot 870 millimeter. “Hierdoor is het meubel zeer geschikt voor toepassing in het moderne flexibele kantoor”, meldt een woordvoerder van de Nederlandse vestiging uit Nieuw-Vennep. Voorts heeft het designteam van Assmann het Canvaro-frame onder handen genomen. Dit is nu leverbaar in een ronde en een vierkante variant.


Behalve de vernieuwing van de Canvaro-lijn presenteerde Assmann tijdens de Orgatec ook het Allvia-kastensysteem, dat medio 2013 op de markt gebracht zal worden. “De aanwezigheid van voldoende opslagruimte blijft een grote rol spelen in het hedendaagse kantoor. Daarom introduceren wij het Allvia-concept.” Allvia is onder meer voorzien van geheel nieuw ontworpen slide-systeem. Ook opvallend zijn de nieuw ontworpen handvaten alsmede de sloten. Voorts zijn de kasten onder meer te voorzien van glazen deuren in diverse kleuren en zijn dankzij het design van de lijn allerlei interessante kantoorconfiguraties te maken. “Dankzij onze nieuwe Concepta-service kunnen we klanten een kantooromgeving bieden die helemaal is toegesneden op de wensen van de klant. Hierbij wordt niet alleen naar het meubilair gekeken, maar ook naar thema’s als akoestiek en de juiste werkplekverlichting.” Op het gebied van akoestiek heeft Assmann een rekenmodule ontwikkeld, die een richtlijn biedt voor de akoestische waarden van het inrichtingsvoorstel. “We hebben onze projectmanagement-service kunnen ontwikkelen dankzij onze rijke ervaring in het realiseren van grote projecten.”


Dat Assmann-partners prettig met het bedrijf samenwerken, bleek tijdens de Orgatec uit het feit dat Assmann voor de vierde opeenvolgende keer het certificaat ‘Fachhandelspartner No. 1’ ontving van onderzoeksbureau Markt Intern. Assmann benadrukte tijdens de Orgatec verder dat duurzaamheid voortdurend een belangrijke rol speelt in de bedrijfsvoering. Hierbij wees het bedrijf onder meer op de Global Reporting Initiative (GRI) 3.0-certificatie, die het recentelijk verwierf. Voor zover bekend is Assmann hiermee de eerste in de kantoormeubelbranche.

www.assmann-nl.com