Zintuiglijk Zitten

Het Financieel Advies Centrum van de Rabobank te Arnhem heeft onlangs een gedaanteverwisseling ondergaan. De interieurontwerpers van Concepts & Images uit Westervoort realiseerden een zintuiglijk interieur. De vergaderstoelen werden geleverd door Klöber.
Auteur: Roelof Dallhuizen

Het interieur van een werkomgeving is belangrijk voor het welbevinden en de productiviteit van medewerkers. De financieel specialisten van Rabobank Arnhem kunnen hierover meepraten. Sinds enige tijd maken zij gebruik van een interieur, dat ingrijpend onder handen werd genomen door Concepts & Images. De interieurontwerpers hebben een nieuw ontwerp gerealiseerd, waarin kleur, ontwerp, materialisering en akoestiek een belangrijke rol spelen. Het doel was om een ‘zintuiglijk interieur’ te realiseren.
Het resultaat van de inspanningen van Concepts & Images is een interieur waarin de Rabobank-medewerkers zich prettig kunnen voelen. Er is een werkomgeving gerealiseerd die tegelijkertijd warm, uitnodigend en representatief is. Bovendien sluit de invulling van het interieur naadloos aan bij de architectuur van het gebouw.
 

De Moteo van Klöber speelt een belangrijke rol in hetinterieurconcept

Speciale aandacht ging uit naar de etage met de vergaderruimtes. Opvallend is hier onder meer het kleurgebruik: de blauwe vloerbedekking en appelgroene wanden geven deze etage een geheel eigen identiteit. Een belangrijke rol in het interieurconcept spelen daarnaast de vergaderstoelen. De interieurontwerpers kozen voor de toepassing van de vergaderversie van de stoel Moteo van fabrikant Klöber. Door de uitvoering in een donkerblauwe suede zitting en een witte hoogglans rugleuning voegt de stoel zich naadloos in het bijzondere interieur. “Dankzij het gebruik van warme en koelere materialen kan de stoel fungeren als blikvanger in het interieur”, stelt de stoelenfabrikant in een toelichting op het project. “Het warme suede van de zittingen, de koele hoogglanslak en de uitvoering in aluminium geven de stoelen een interessante spanning.”
Klöber geeft aan dat de kwaliteit van de Moteo verder gaat dan alleen het smaakvolle uiterlijk van de stoel. “Dankzij het gebruik van hightech materialen en een harmonisch design staat de Moteo garant voor het welbevinden van de gebruiker”, aldus de fabrikant. “De Moteo zorgt ervoor dat de gebruiker de noodzakelijke beweging krijgt. Dit is onder meer te danken aan het in de stoel geïntegreerde celligence-systeem.” Dit systeem heeft volgens de fabrikant aan aantal belangrijke voordelen. Zo kan de stoel eenvoudig individueel ingesteld worden op de wensen van de gebruiker. Voorts is bij het ontwerp extra aandacht besteed aan het ondersteunen van de schouderpartij van de gebruiker alsmede de juiste positie van het bekken. “Het is ontwerper Jörg Bernauer gelukt een harmonische verbinding te leggen tussen de beweging van het menselijke lichaam en de stoel”, aldus Klöber. “Niet voor niets werd de stoel gelauwerd met een red dot design award 2010 en een Good Design Award 2011. Verder werd de stoel genomineerd voor de Designpreis der Bundesrepublik Deutschland 2011.”

Ook de interieurontwerpers van Concepts & Images zijn zeer tevreden over de Moteo. “Ons beviel het ontwerp van deze stoelen”, zegt Marie-José van Hekke van Concepts & Images. “De elegante vorm van de Moteo past precies in het totaalconcept dat wij met dit project voor ogen hadden. De stoel sluit bijvoorbeeld prima aan bij de sfeer en uitstraling van de ovalen vergadertafel. En door de keuze van de stoffering van de stoel is de Moteo bovendien comfortabel.”   

Aldus speelt de Moteo een belangrijke rol in het interieurconcept van de vergaderetage. Het ruimteconcept van deze afdeling is overigens ook herkenbaar in de rest van het Rabobank-gebouw. Zo speelt ook in de entree van het kantoor de kleur blauw een belangrijke rol, afgewisseld met groene en oranje accenten. In de gangen naar de kantoorruimtes valt het vele gebruik van glas op alsmede de toepassing van groene hoogglans wanden. Andere kenmerken van het in Arnhem gerealiseerde interieurconcept zijn onder meer de toepassing van glazen wanden en het indirecte lichtconcept. Deze elementen zorgen gezamenlijk voor een transparante en heldere sfeer in het Rabobank-interieur. “De gebruikers van de ruimtes zijn dan ook erg enthousiast”, stelt Van Hekke. “Vooral het feit dat de vergaderruimte dankzij de keuze van de kleuren en materialen een zekere rust uitstraalt, wordt zeer gewaardeerd.”

www.kloeber.com

www.co-im.nl