Bijzonder strandhuis gebouwd van Accoya

Exclusief restaurant in Noordwijk behoudt ondanks de zware weersomstandigheden haar schoonheid.Voor de bouw van een exclusief strandcafé en -restaurant in Noordwijk, Nederland is Accoya hout toegepast. Het Breakers Beach House, onderdeel van het Grand Hotel Huis Ter Duin, is gelegen in de duinen van dit populaire stukje kust met uitzicht op de soms ruige Noordzee. Het gebouw is ontworpen om naadloos op de omgeving aan te sluiten, waardoor het nodig was om materialen te gebruiken die de ruige omstandigheden kunnen weerstaan zonder dat dit veelvuldig onderhoud vereist. Daarom is Accoya hout gebruikt voor ramen, deuren, gevelkleding, balustrades, draagprofielen en bloembakken.

De met hout bedekte veranda is een mooie plek waar je tot ’s avonds laat kan zitten om de zon onder te zien gaan in de Noordzee. Het terras is een uitstekende plek voor een diner in de open lucht, omgeven door de exclusieve en beroemde gasten van het gerenommeerde hotel.
De ontwerpopdracht was voor een esthetisch aantrekkelijk strandcafé en -restaurant dat opvalt door haar exclusiviteit maar dat toch met de omgeving versmelt, waardoor een informele maar kwalitatief hoogwaardige dineerervaring wordt geboden. Het Grand Hotel Huis ter Duin heeft een lange en roemruchte geschiedenis; dit oorspronkelijk in 1885 geopende  hotel heeft de tand des tijds goed doorstaan en is één van de laatste vijfsterren hotels in Nederland die nog in privé-eigendom worden geëxploiteerd. Het Breakers Beach House, geopend voor hotelgasten én het grote publiek, is ontworpen met oog voor de natuurlijke omgeving; dit is gerealiseerd door de toepassing van natuurlijke en duurzame materialen. Gezien haar locatie, uitkijkend  over de Noordzee, dienen de toegepaste materialen zowel dimensiestabiel als duurzaam te zijn, met zo min mogelijk behoefte aan schilderonderhoud.Eline van Leeuwen, directeur van Van Leeuwen Kozijnen, gaf aan: "We hebben andere materialen overwogen maar uiteindelijk gekozen voor Accoya, vanwege de uitstekende duurzaamheid en dimensiestabiliteit, want dat zijn eigenschappen die zwaar wegen in de veeleisende weersomstandigheden aan de kust, waaraan Breakers wordt blootgesteld. Dimensiestabiliteit is ook erg belangrijk als je meerdere tegenover elkaar gesitueerde deuren hebt om tocht tegen te gaan en klemmende deuren wilt voorkomen. We zijn opgetogen over het eindresultaat, dat volledig voldoet aan onze verwachtingen en aan de verwachtingen van onze klanten."


www.accsysplc.com