Monumentale kaasstolp

Leeft men in Den Haag onder een kaasstolp? Aan vele borreltafels is dit ongetwijfeld de heersende mening. Maar als dit al zo is, dan is het toch wel een bijzonder goed geoutilleerd kaasstolp. Neem het recent onder handen genomen gebouw van de Raad van State. Het monumentale onderkomen van dit belangrijke rechtscollege/adviesorgaan van de regering, werd door Merkx + Girod in twee fasen aangepast aan de eisen van de eenentwintigste eeuw. Speciaal voor Inside Information nam fotograaf Sander Kwakernaak een kijkje onder deze monumentale kaasstolp. Foto’s: Sander Kwakernaak.


Het monumentale onderkomen werd door Merkx+Girod in twee fasen aangepast aan de eisen van de 21e eeuw. Edith van Berkel ontwierp het tapijt in de balzaal.


De Gotisch zaal, het enige overblijfsel van een gebouwencomplex dat tussen 1840 en 1848 werd gebouwd.Tal van partijen waren betrokken bij het project, waaronder Smeulders Interieurgroep, Gielissen Interiors en Vescom.Monumentale elementen zijn natuurlijk in stand gehouden.

 


E
én van de functies van de Raad van State: rechtspraak.Merkx + Girod realiseerde een heldere indeling met onder meer een 'snelweg' in het kantoorgedeelte.