Snel sneller snelst

McAfee heeft onlangs een nieuw kantoorgeopend op Schiphol-rijk. De organisatie betrok een geheel gerenoveerd gebouw. Het project werd uitgevoerd door D + Z Architecten in samenwerking met Area sq uit Engeland. De afbouw kwam voor de rekening van Verwol Projectafbouw. “Het project werd in recordtempo gerealiseerd.” Auteur: Henk-Jan Hoekjen.

 

McAfee is het grootste gespecialiseerde beveiligingsbedrijf ter wereld. Zij maakt computerbeveiligingsoplossingen voor bedrijven en thuisgebruikers. Voor hun EMEA hoofdkantoor hebben zij gekozen voor Amsterdam. Hiertoe betrokken zij recentelijk een nieuw kantoor, dat door D+Z Architecten volledig is aangepast aan de wensen van het Amerikaanse bedrijf. De opdracht bestond uit het uitwerken van het bestaande concept interieurontwerp en de daadwerkelijke realisatie van het kantoorinterieur naar voorbeeld van het kantoor van McAfee in Santa Cara (USA).

“Opvallend in dit project is dat er onder enorm hoge tijdsdruk is gewerkt”, zegt Linda van der Sluys van D+Z Architecten. “Het ontwerp is in 4 weken afgerond en de realisatie heeft slechts 9 weken geduurd. Dit in combinatie met de hoge afwerkingeisen zorgde voor een enorme uitdaging.”
Deze uitdaging werd aangenomen én met goed resultaat afgesloten. McAffee huist sinds enige tijd in een eigentijds kantoor dat van vele moderne gemakken is voorzien. De realisatie omvatte onder meer alle elektrotechnische aanpassingen, plaatsing van het meubilair, speciaalwerk, de IT- en audio-visuele installatie alsmede alle klimaattechnische aanpassingen. Ook was D+Z verantwoordelijk voor de complete interieurbouw, inclusief plafonds, wanden en vloeren. Dit laatste aspect werd gerealiseerd in nauwe samenwerking met Verwol.

 

 
“Het gehele kantoor is volledig gedemonteerd, alleen het systeemplafond is intact gebleven”, aldus een woordvoerder van Verwol over het project. “Systeemwanden, vensterbanken, vloerafwerkingen en oude installaties zijn alle verwijderd. De bestaande deuren zijn hergebruikt en bekleed met nieuw fineer en voorzien van nieuw beslag waardoor er infinitief wordt omgegaan met bestaande elementen.”
Verwol heeft in het kader van de afbouw diverse werkzaamheden uitgevoerd. Zo zijn er verschillende gipskoven gebouwd, die de afwerking van het plafond een mooier esthetisch uiterlijk geven. Daarnaast is er circa 900 vierkante meter metal stud-wand geplaatst als scheidingswand. Ook heeft Verwol haar eigen fabricaat glaswand Clearvision-30 in het project geïntegreerd voor zowel kantoor als vergaderruimte. “Zo is er in de boardroom voor ongeveer 250 vierkante meter aan glasplaten tegen de wanden gezet voor een chiquere look. “Naast het feit dat alle metal stud-wanden zijn gestuct, heeft Verwol ook de volledige gevel gestuct, waardoor het lijkt alsof het pand gloednieuw is.”
 



In de meeste ruimten zijn op instigatie van de ontwerpers van D+Z Architecten klimaatplafonds gemonteerd, wat zorgt voor een goed binnenklimaat. “We hebben de desbetreffende ruimtes volledig moeten uit steigeren om het klimaatplafond te kunnen monteren”, aldus Verwol over dit aspect van het project. “Het klimaatplafond is geïntegreerd in zowel gips als in een stalen systeemplafond. Naast dat het een goed binnenklimaat verzorgt, zorgt het ook voor comfort en een hogere productiviteit van de werknemers.” En dat is uiteindelijk in het voordeel van iedereen die zijn computer beveiligd heeft met McAfee producten…

www.dzap.nl
www.areasq.co.uk
www.verwol.nl