Nieuwe accommodaties Unilever

In mei 2011 heeft Eurodesk Business Furniture uit Utrecht de kantoorinrichting verzorgd bij het  Regional Deploy Centre (RDC) - HPC binnen Unilever Research & Development in Vlaardingen. Over drie verdiepingen is in totaal 1800 m2 laboratorium oppervlak en 1600 m2 kantooroppervlak geheel verbouwd en opnieuw ingericht. Per verdieping liggen de open kantoorzones en laboratoria in elkaars verlengde en zijn ongeveer 55 vaste kantoorwerkplekken geplaatst. Belangrijke aandachtspunten bij de inrichting waren het realiseren van een voldoende aantal kleine bespreekkamers en grotere vergaderzalen voorzien van telefoon conferentietoestellen and smart boards met bijhorende beamers, alsmede social corners, om 'Het Nieuwe Werken'  mogelijk te maken. Deze voorzieningen zijn gelijkmatig over de verdiepingen verdeeld. Laboratoria zijn verdeeld in typische logistieke ruimten, direct gelegen bij de lifthal, specifieke laboratoriumruimte en bijbehorende opslagruimten.

 

Kenmerkend voor de sfeer is een combinatie van per verdieping verschillende kleurenpaletten, verwijzend naar het specifieke productontwikkelingswerk (per productcategorie) dat wordt uitgevoerd. Tegelijkertijd zijn er zones met gelijk kleurenpalet voor alle verdiepingen (HPC identiteit). Zowel kantoorzones als laboratoria zullen uitgebreide productspecifieke kunstzinnige decoraties ontvangen, welke op het moment van fotograferen nog niet aangebracht waren; deze decoraties complementeren het interieurontwerp en versterken de product categorie identiteit nog meer.

 

Nog niet gereed tijdens deze fotoshoot zijn de werkzaamheden aan de interne ‘hoofdentree’ van het RDC HPC. Hier is een aantal aantrekkelijke en inspirerende functionaliteiten geïntroduceerd, varierend van een productenzone, met zowel produkten op glazen planken langs de wanden als op stand-alone product units, rondom een vergaderopstelling en een coffeebar. Voorts zijn er diverse informele zit- en relaxzones gecreëerd, met sfeervol gekleurd meublair, zowel zitjes als statafels met krukken, lagere en hogere plafondzones, typische productverlichting, afgewisseld met hanglampen, etc. donkere (vinyl) houten vloerafwerking en donker plafond. Deze zone ligt op de tweede verdieping in het aansluitende gebouwdeel en tevens in het verlengde van een nieuwe centrale vergaderzone (6 vergaderzalen) t.b.v. algemeen gebruik .

 

De architect die het concept heeft ontwikkeld is Ir. Fred Wessels (Unilever R&D). De engineering en uitvoering is verzorgd door BAM Gebouwenservices en BAM-Techniek. Inrichting is verzorgd door Eurodesk Business Furniture met stoelen van Haworth (Comforto 59) en meubilair van Markant (Steel Scenarios).