Nieuws Overig nieuws

SKO blikt terug op het geslaagde seminar ‘Doeltreffend omgaan met data en technologie’ dat dee Printing & AV-divisie van SKO organiseerde in samenwerking met de Jong & Laan.


Tijdens de middag nam SKO de bezoekers mee in de nieuwste technologische innovaties voor het kantoor, zoals onder andere digitale recepties en het reserveren van vergaderruimtes, en apps die tonen waar collega’s zich bevinden. "Naar aanleiding van het seminar hebben we bij een aantal klanten al een demo mogen geven over het gebruik van de digitale receptie", aldus een woordvoerder.

Een accountant en IT-specialist van de Jong & Laan spraken over ervaringen van data-analyses in organisaties. "Welk resultaat levert een analyse van administratieve processen op? Hoe zet u applicaties slim in, zodat de data wordt omgezet naar praktische informatie? Aan welke knoppen kunt u draaien om de verkoop te versnellen of de marges te verhogen?"


Als afsluiter schoven de heren van VoetbalTijd aan. "VoetbalTijd is een YouTube voetbalprogramma waarin Jan van Staa, Rene Wagelaar en Eddy van der Ley het voetbalweekend doornemen. Elke week met een bekende en spraakmakende gast. Dit keer was aanwezig: Wim Kieft, voormalig profvoetballer."

www.sko.nl


Deel op Social MediaIn het kader van het Convenant Bevorderen Duurzaam Bosbeheer wordt momenteel gezocht naar projecten met hout van duurzame herkomst. Bij voorkeur gaat het om projecten die in 2019 in uitvoering zijn en in de loop van 2020 worden afgerond. "We verzamelen deze best practices om daarmee actief artikelen in vakmedia en pers te publiceren", aldus een woordvoerder.

In de artikelen zal de uitvoering van het project besproken worden rondom het toepassen van duurzaam geproduceerd hout: was het een logische keuze? Was het makkelijk verkrijgbaar? Hoe is het proces verlopen intern? Welke uitdagingen waren er rondom het duurzaam geproduceerde hout? "Aan de hand van praktijkverhalen van opdrachtgevers en leveranciers laten we zien waar partijen tegen aanlopen, maar dat het wél kan. Daarnaast laten we ook zien welke positieve milieu-impact het heeft als gekozen wordt voor duurzaam geproduceerd hout."
 

Over deze voorbeeldprojecten worden volgens de woordvoerder twee artikelen geschreven: een artikel publiceren we eind 2019 en een tweede artikel zal eind 2020 worden gepubliceerd. "We kiezen voor vakbladen die relevant zijn voor de specifieke sector waarin het project zich bevindt. Om als voorbeeld te dienen, moet er in het project aantoonbaar gecertificeerd hout worden toegepast en dit moet actief worden uitgedragen."
 

Het Convenant Bevorderen Duurzaam Bosbeheer is een samenwerkingsverband tussen 23 partijen (diverse hout gerelateerde brancheverenigingen, vakbonden, maatschappelijke organisaties en de overheid). "Gezamenlijk werken wij aan het tot norm maken van gecertificeerd hout in Nederland. Ondanks het hoge aandeel aantoonbaar duurzaam hout op de Nederlandse markt (ca. 84 procent), is er reden om hierover te blijven communiceren: de toename stagneert en lijkt een plateau te bereiken. Sterker nog, voor het eerst is het aandeel tropisch hout iets gezakt. Daar uit blijkt dat het ondanks alle inspanningen nog lang geen vanzelfsprekendheid is om te kiezen voor hout afkomstig uit duurzaam bosbeheer."

‘Best practice’ projecten kunnen worden ingestuurd tot en met 20 oktober naar info@bewustmethout.nl.


www.bewustmethout.nl


Deel op Social MediaIn de week van 23 tot en met 27 september 2019 vindt de tweede editie plaats van de Week van het Werkgeluk. Een initiatief dat kan rekenen op steun van Facilicom Group, een bedrijf dat naar eigen zeggen vol inzet op werkgeluk. Als gouden partner van de Week van het Werkgeluk, besteedt Facilicom in deze week extra veel aandacht aan werkgeluk.   

De Week van het Werkgeluk is in het leven geroepen om organisaties en mensen die werkgeluk belangrijk vinden aan elkaar te verbinden. Om werkgeluk overal op de agenda te zetten, is de Week van het Werkgeluk een evenement dat gedragen wordt door verschillende partijen die kleinschalige evenementen opzetten door het hele land.

De Week van het Werkgeluk wordt officieel geopend tijdens een evenement op 23 september 2019 in Amsterdam. het betreft een congres waaraan deelnemers actief deelnemen en onderling ideeën, kennis en ervaring uitwisselen.  

“Het werkgeluk van onze medewerkers heeft een positieve invloed op de medewerkers van onze opdrachtgevers”, zegt Geert van de Laar, CEO Facilicom Group. “Vandaar ook onze slogan ‘Happy people make happy people’. Werkgeluk werkt aanstekelijk.” Facilicom Group is dan ook gouden partner van de Week van het Werkgeluk.

www.facilicom.nl


Deel op Social MediaBinnenkort wordt voor de tweede maal het Healthy Workspace-symposium gehouden. het evenement vindt op 28 november plaats iop een nog te bepalen locatie in midden-Nederland.

"Gezond werken in een gezonde werkomgeving is voordelig voor de werknemer en werkgever", aldus een woordvoerder. "Dit heeft voor beide partijen een positief effect op de levensverwachting, geluk, productiviteit, kosten, toewijding, imago en binding." 

Healthy Workplace doet inmiddels 3 jaar onderzoek naar gezond werken met het uitdagende doel voor ogen: 'Duurzame gedragsverandering van kenniswerkers'. Dit is tevens het thema voor het tweede Healthy Workplace-symposium.

Het symposium is bedoeld voor facility-, HR-professionals en andere geïnteresseerden in gezond gedrag en werkomgeving. Zij worden gedurende een middagprogramma geïnformeerd over de onderzoeksresultaten van de Healthy Workplace. Ook zijn er lezingen van externe sprekers en interactieve workshops over gezond gedrag en werkomgeving.

Healthy Workspace is een innovatiewerkplaats die werd opgezet door de projectpartners: Menzis, ENGIE, Planon, Measuremen, Health2Work en Hanzehogeschool Groningen.

https://healthy-workplace.nl/


Deel op Social Media
 

 

HMC-student Guus van Velthuijsenheeft een ‘medal of excellence’ in Rusland. Hij kreeg de 'plak' in het kader van de wereldkampioenschappen voor beroepen, de WorldSkills in het Russische Kazan.

HMC’er Guus van Velthuijsen deed samen met 30 andere studenten uit de hele wereld mee aan de wedstrijd meubelmaker. Guus behaalde de vijftiende plaats en een ‘Medal of Excellence’ met maar liefst 703 punten. De ‘Medal of Excellence’ betekent dat hij bovengemiddeld gescoord heeft.

Samen met vriendin en oud-student van het HMC Laura Bosman gaat Guus verder met eigen bedrijf www.velthout.nl

Deel op Social Media 

Terug naar het nieuwsarchief