Innovatie en creativiteit in de werkomgeving

Creativiteit, cultuur en gezondheid worden steeds belangrijker in een wereld die in toenemende mate instabiel, onzeker en onvoorspelbaar lijkt te worden. Een continue stroom aan veranderingen, vergaande digitalisering en een voortrazende kenniseconomie, vragen om innovatiekracht, vitaliteit, welzijn, sterke sociale binding en interactie. Docent Kitty de Groot gaat in haar presentatie in op hoe je creativiteit, cultuur en gezondheid stimuleert vanuit een goed interieurconcept. 


 

 

 

 

 

 


Onderwerpen die worden behandeld zijn:
- Het creëren van werkplezier
- Innovatie & Creativiteit
- Vitaliteit & Identiteit in de werkomgeving

Aan de hand van onderzoeken, visies en verworven kennis van experts en voorbeelden van toonaangevende interieurprojecten en meubel(concept)ontwerpen focust de workshop op: design thinking modellen, biophelic design en design psychologie.

Doelgroep 
De cursus is voor iedereen die betrokken is bij de inrichting/het interieur van kantoren of andere ruimtes.

Toelatingseisen
Geen specifieke vooropleiding vereist. Enige ervaring binnen het facilitaire bedrijf (bijvoorbeeld: facilitair medewerker, Arbocoördinator) of de inrichtingsbranche is een pre, maar niet noodzakelijk.


Werkwijze
De workshop bestaat steeds uit een theoretisch gedeelte en vervolgens het behandelen van praktijkvoorbeelden. Deelnemers ontvangen een hand-out van de presentaties.

Cursusduur
De cursus omvat één cursusdag van 9.30 tot 16.30 uur.

Cursuslocatie
De workshop wordt verzorgd op een locatie centraal in het land. In september wordt de workshop gehouden bij UCo, wat staat voor ‘Utrecht Community’, een duurzame werkgemeenschap van en voor pioniers die elkaar inspireren in een gerenoveerde, energieneutrale NS treinloods in Utrecht.

Docent
Kitty de Groot is onderzoekjournalist en auteur van het boek #Nieuwe werkvormen. Haar specialisatie: innovatie, design, cultuur. Haar achtergrond: interieurarchitectuur en industrieel ontwerpen, waarin zij vele jaren in binnen- en buitenland toonaangevend actief is geweest.

Kosten
Lesgeld voor deze workshop is € 425,- exclusief 21 procent btw en inclusief het lesmateriaal, koffie/thee en lunch tijdens de dag (in combinatie met deelname aan de Basiscursus Inrichtingskunde geldt een gereduceerd tarief).


Cursusdata
Deze cursus/workshop wordt meerdere malen ingepland (voorjaar en najaar). De keuzedata in september zijn: 18, 21, 25 en 28 september.

In overleg kan een incompany training over dit onderwerp op vrijwel elke gewenste datum worden gegeven.


Inschrijven
Klik hier
voor het inschrijfformulier