Nieuws


26-08-2019 14:11

Hoe vind je als bouwprofessional geschikt personeel? Waar blijft de uniforme BIM-taal? En hoe kan virtual reality jouw klanten helpen? Dit en veel meer tijdens de Expert day ‘Communicatie in de Bouw’ die Pixii – Kennisplatform Energieneutraal Bouwen op donderdag 10 oktober organiseert in Gent.

Omtrent diepgaande Expert day’s is Pixii - Kennisplatform Energieneutraal Bouwen niet aan zijn proefstuk toe, maar de Expert day ‘Communicatie in de Bouw’ is wel een vreemde eend in de bijt. Vanwaar deze keuze? “We merken dat professionelen met veel vragen kampen over wat nu wel en niet werkt – of dat nu gaat over geschikt personeel vinden, efficiënt samenwerken met partners of hoe je buurtbewoners betrekt bij bouwprojecten. En dat ze ook ondersteuning vragen bij de kansen die de digitalisering biedt: denk aan betere informatie-uitwisseling via BIM, maar ook bijvoorbeeld aan hoe virtual reality klanten kan helpen om keuzes te maken”, aldus Pixii-expert Bart Humbeeck, verantwoordelijk voor het opleidingsaanbod.

Tijdens de Expert days verzamelt Pixii dé specialisten rond telkens weer een ander actueel thema: elke keer weer is het een groot succes. “We willen diepgaande en onafhankelijke kennis aanreiken aan architecten, studiebureaus, EPB-verslaggevers en energiedeskundigen, aannemers en installateurs, fabrikanten en verdelers; maar ook bijvoorbeeld aan lokale besturen en decision makers. We geven het woord aan externe specialisten met uitgelezen expertises. Deze keer focussen we op communicatie omdat we geloven in het enorme potentieel ervan voor de bouwsector.”

Waarom vinden heel wat bedrijven en ontwerpbureaus te weinig personeel? Hoe communiceer je als bouwpartner efficiënt met je collega's, bouwpartners, opdrachtgevers en burgers? Hoe schrijf je als stad bijvoorbeeld een gedraggedreven transitieplan om fossielvrij te zijn tegen 2050? En waarom schrijven architecten net dát specifiek product voor? Hoe implementeer je BIM succesvol in je bedrijf? En hoe ver staat het met de geüniformeerde BIM-Taal? En hoe kan een slimme implementatie van virtual reality zelfs spectaculaire resultaten opleveren in het beslissingsproces? De experts van Universiteit Gent, WTCB, Brandhome, Percolab, Architectura.be, Upgrade Estate, Reynaers en BouwData gaan niet alleen dieper in op concrete vraagstukken en mogelijke obstakels, maar geven ook hapklare kennis om de ambitieuze uitdagingen op communicatievlak succesvol te voltooien.

Tijdens deze Expert day deelt Architectura.be voor het eerst de resultaten van een bevraging over communicatie in de architectuurwereld.
De Expert days zijn een platform voor opleiding, informatie, advies en praktijkvoorbeelden. Het is daarnaast ook een netwerkevent voor bedrijven en organisaties die zich richten op energiezuinig en circulair bouwen en renoveren.

Pixii – Kennisplatform Energieneutraal Bouwen ondersteunt als neutrale wetenschappelijke onderzoeksinstelling de bouwactoren bij zowel innovatie, informatie en netwerking als op de werf en dat op het kruispunt van energieneutraal bouwen, renovatie en circulair bouwen. De organisatie verenigt zo’n tweehonderd bedrijven, organisaties en overheden in de bouwsector en wil met haar actieve ledencommunity de transitie naar een energieneutraal gebouwenpark versnellen.

 

 

 

Deel op Social Media26-08-2019 13:54

De circulaire economie is aan een serieuze doorbraak bezig binnen de kantoorbranche. De vraag naar duurzame producten en diensten stijgt in snel tempo. Maar bij het circulair inkopen worden wel steeds hogere eisen gesteld: een product moet bewezen duurzaam zijn en de afkomst duidelijk. Daarom verkoopt Office Centre vanaf nu OWA.

Vanaf deze zomer is het duurzame tonerassortiment OWA bij Office Centre verkrijgbaar. OWA wordt geproduceerd door Armor, marktleider in remanufactured cartridges. Deze tonercartridges zijn een duurzaam alternatief voor de originele exemparen. De hergebruikte cartridges van OWA staan garant voor lagere printkosten, een hoge printkwaliteit en een flinke verlaging van de milieuvoetafdruk.

Ruim zestig overheidspartijen hebben het convenant Maatschappelijk Verantwoord Inkopen ondertekend, waarbij circulair inkopen een speerpunt is. Ook op de zakelijke markt ziet men in toenemende mate de voordelen van bewust ondernemen. Office Centre wil aan deze vraag voldoen en heeft gekozen voor een ervaren partner op dit gebied. Armor Office Printing is een expert binnen de remanufacturing printindustrie. De cartridges voldoen aan alle geldende Europese richtlijnen. De cartridges zijn duurzaam en 100 procent veilig voor zowel de gebruiker als het milieu. Beide bedrijven hebben een gemeenschappelijk doel: een duurzame toekomst.

Frans Hondmann, general manager ARMOR: “In Europa worden elk jaar 350 miljoen cartridges verkocht waarvan 70 procent niet goed wordt verwerkt. Van de OWA-cartridges belandt er niets op de vuilnisbelt! Wij zijn trots om als enige cartridgemerk 100 procent circulariteit te kunnen garanderen. En het mooie is dat het niets extra kost. De klant bespaart zelfs op de printkosten. In Europa is OWA ondertussen een bekend merk geworden. Wij zijn blij dat OfficeCentre voor ons heeft gekozen en hebben er alle vertrouwen in om met hen OWA succesvol in Nederland uit te rollen.”

Frans Davelaar, CEO Office Centre: “Met de toevoeging van de OWA-tonercartridges aan het assortiment van Office Centre zijn we ervan overtuigd dat we hiermee tegemoetkomen aan de behoefte van onze klanten om duurzamer te werken en daarmee ook nog eens voordeliger te printen."

Aan het OWA-merk ligt een speciaal circulair proces ten grondslag. Armor zamelt lege cartridges in waarna ze een tweede leven krijgen in de vorm van alternatieve cartridges. Als de cartridges niet geschikt zijn voor hergebruik, worden er nieuwe producten van gemaakt door hergebruik van de grondstoffen. Hiermee leveren de OWA-cartridges een serieuze bijdrage aan de doelstellingen voor maatschappelijk verantwoord ondernemen van bedrijven. De lege cartridges kunnen ook bij de Office Centre’s ingeleverd worden in speciaal daarvoor bestemde inzameldozen.

Naast duurzame tonercartridges kan men bij Office Centre terecht voor de milieuvriendelijke full-service printoplossing van OWA. Klanten wordt een flexibel contract op hun printerpark geboden waarbij het complete bestelproces en onderhoud wordt geregeld, ongeacht het printermerk. Er hoeft dus niets aan het printerpark aangepast of veranderd te worden. De benodigde printsupplies worden automatisch besteld en geleverd en ook het onderhoud wordt geregeld. De klant betaalt alleen de kosten per pagina die per kwartaal gefactureerd worden.

In de zomermaanden worden alle vestigingen van Office Centre voorzien van een breed assortiment duurzame OWA-cartridges en is ook de OWA Print Service verkrijgbaar. In de webshop op www.officecentre.nl kunnen de klanten eveneens terecht voor de OWA- cartridges. In het najaar volgt een promotiecampagne met als hoogtepunt deelname aan twee tv-programma’s: Doe Maar Duurzaam van Harry Mens op RTL Z en Helemaal Gek van Duurzaamheid op RTL 4.Frans Hondmann (links op foto) en Frans Davelaar (rechts op foto) bekrachtigen de samenwerking.

www.armor-owa.com

www.officecentre.nl

 

Deel op Social Media20-08-2019 8:09

Wilco Verheij is benoemd tot Country Director Document Solutions bij Canon Nederland N.V. Na enkele jaren actief te zijn geweest als Channel Director Industrial & Production Solutions is Verheij in zijn nieuwe functie eindverantwoordelijk voor de commerciële en operationele activiteiten van Document Solutions voor zowel het directe als het partner verkoopkanaal.


 

 

 

Deel op Social Media17-08-2019 16:00

FC Utrecht, de Utrechtse betaaldvoetbalorganisatie, heeft de samenwerking met Sharp Electronics Benelux met 5 jaar verlengd. De samenwerking tussen de partijen begon in 2014 en houdt dankzij de verlenging in elk geval aan tot medio 2024. Sharp fungeert hierin als printing partner van de voetbalclub.Als printing partner van FC Utrecht verzorgt Sharp alle print-gerelateerde werkzaamheden bij de club. Het gaat daarbij om de werkzaamheden op de kantoren in Stadion Galgenwaard en bij trainingscomplex Zoudenbalch. Onderdeel van de samenwerking is ook Sharp’s lidmaatschap van FC Utrecht: het bedrijf heeft toegang tot meerdere businessseats in de businesslounge van Stadion Galgenwaard.

Joost Broerse, commercieel directeur van FC Utrecht: “Sharp heeft de afgelopen 5 jaar laten zien dat het bewezen kwaliteit levert en meedenkt over oplossingen voor nu en in de toekomst. Daar zijn we erg tevreden over. In de toekomst zijn we van plan over te stappen op een cloudoplossing, waarvoor we Sharp, ook mede dankzij het enthousiasme dat het toont voor onze voetbalclub, graag weer aan onze zijde willen hebben.” 

 
Peter Hoorn, managing director van Sharp: “Ik ben erg blij dat we de relatie met FC Utrecht dankzij deze verlenging kunnen voortzetten. Inmiddels zijn we erg betrokken geraakt bij deze voetbalclub. En sinds we met ons kantoor van Houten naar Utrecht zijn verhuisd, is die band alleen maar sterker geworden. De samenwerking is een win-winsituatie, wij kunnen zakelijke relaties meenemen naar het stadion, terwijl de club profiteert van onze actieve bijdrage op het gebied van documentoplossingen.” 
 
Over Sharp Electronics Benelux 
Sharp ontwikkelt al meer dan honderd jaar unieke producten en oplossingen die de samenleving en het bedrijfsleven ten goede komen. Het ontstaan van Sharp komt voort uit het uitvinden van de "Ever Sharp pencil", een mechanisch vulpotlood dat altijd scherp blijft en waarvan de naam Sharp is afgeleid. Vanuit deze ontwikkeling in 1912 heeft Sharp een enorme diversiteit aan nieuwe en innovatieve producten ontwikkeld zoals bijvoorbeeld de allereerste rekenmachines met een lcd-display. Maar dat was slechts het begin. Al meer dan een eeuw is Sharp bezig met het alsmaar innoveren van producten en heeft het veel bekroonde producten en diensten ontwikkeld op het gebied van Document Solutions, Managed Services, Visual Solutions, Energy Solutions en Payment Solutions. 
 


https://www.sharp.nl/nl

 

Deel op Social Media07-08-2019 8:00

De Amsterdamse Beurs van Berlage is nu een 'Assessed Healthcare Venue'. Dit betekent dat het conferentiecentrum voldoet aan de eisen voor het hosten van medische congressen.

Er gelden strikte regels voor farmaceutische bedrijven bij het organiseren, sponsoren of bij deelname aan een medisch congres, waarbij de kosten openbaar gemaakt moeten worden in het transparantieregister voor de gezondheidszorg. Amsterdam Conference Centre Beurs van Berlage heeft een audit uit laten voeren om aan te tonen dat wordt voldaan aan alle eisen op dit gebied. Hierbij is de locatie bekroond met het cerificaat 'Assessed Healthcare Venue’.

De audit is uitgevoerd door Compliant Venues. Evelien van Kessel vertelt namens de Beurs van Berlage over de ervaring: "Het was een intensieve audit, maar we wisten zeker dat onze locatie zou passen tussen de andere bestaande congreslocaties in de gezondheidszorg. We bieden een breed scala aan volledig uitgeruste zalen en break-outzalen ter ondersteuning van associatiecongressen voor maximaal 1.300 gasten."

www.beursvanberlage.nl

Deel op Social Media06-08-2019 8:30

Ondernemers in de maakindustrie kunnen meer kansen signaleren en benutten. Daarom wordt dit najaar de bijeenkomst 'Nederland Maakt:' gehouden. Het ketenevent voor de maakindustrie vindt plaats op woensdag 2 oktober bij de Basiliek in Veenendaal.

Het event is erop gericht om te inspireren, maar ook om de ondernemer praktische handvatten te geven om zijn dagelijkse praktijk door een andere bril te bekijken. Om meer kansen te signaleren. En deze kansen ook beter te kunnen benutten. Om daarbij meer en slimmer te gaan samenwerken in de keten. En om de keten met elkaar te verbinden. Het zijn thema's die ook in de meubelwereld van groot belang zijn.

Voor het organiseren van deze eerste editie hebben Nevat, Fedet, FPT-Vimag, VNMI en FME de handen ineengeslagen. Op de thema’s mens, data en technologie kennen de ketenpartners gedeelde problematiek, maar minstens zo veel gedeelde kansen.

De bezoeker krijgt antwoorden op prangende vragen als: Waar liggen nieuwe kansen op het gebied van technologie, data en de rol van de mens hierin? Waar moet ik direct mee aan de slag om bij te blijven in deze snel veranderende maatschappij? Hoe blijf ik zelf overeind in deze continue 'ratrace'? Hoe kan ketensamenwerking mij hierbij helpen?

Er zullen diverse presentaties gehouden worden. Randall van Poelvoorde, ondernemer en technologie-expert, richt zich bijvoorbeeld op de impact van technologie op banen en taken. Welk effect hebben je keuzes op je personeel? Hoe kan ik innoveren en mijn mensen mee nemen in die ontwikkeling?

TedEx spreker Frans Feldberg, hoogleraar Data Driven Business Innovation aan de Vrije Universiteit, legt uit hoe organisaties kansen kunnen benutten en waarde kunnen creëren met data. Wat zijn de mogelijkheden om bestaande businessmodellen te verbeteren en nieuwe  datagedreven business modellen te ontwikkelen?


Tijdens het netwerkdiner zal trendwatcher Richard van Hooijdonk de elementen van de thema’s samen laten komen in zijn key note. Wat is de impact van nieuwe technologie op de manier waarop we leven, werken en ondernemen? En wat betekent dit voor de Nederlandse Maakindustrie?

Ook is er een Nederland Maakt Innovatieplein. Hier hebben de deelnemers tijdens de diverse netwerkmomenten volop gelegenheid om direct nieuwe business te genereren of het eigen netwerk te verbreden en te versterken.


www.nlmaakt.nl


Deel op Social Media
Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >