Nieuws


30-07-2019 8:00

Totaal facilitair dienstverlener Facilicom Group heeft met ingang van 17 juli 2019 de Synorga groep overgenomen. De Synorga groep verleent elektrotechnische diensten aan woningen en gebouwen op het gebied van beveiliging & telecommunicatie, elektrische installaties en energiemanagement. Het merk Synorga blijft gehandhaafd en wordt een zelfstandig onderdeel van de Facilicom Solutions divisie van Facilicom Group.

Facilicom neemt alle medewerkers en activiteiten van Synorga, die dit jaar haar 50-jarig jubileum viert, over. Daarmee zal de divisie Facilicom Solutions uit 1.140 technische en facilitaire medewerkers komen te bestaan. Het managementteam van Synorga blijft aan. Directeur Leo Droog neemt in de loop van het jaar afscheid.
 

Advies over, aanleg van, onderhoud & inspecties aan en beheer van elektrotechnische- en beveiligingsinstallaties zijn de kernactiviteiten van Synorga. "Deze activiteiten vullen de leemte die Facilicom Solutions op elektrotechnisch vlak ervaart", meldt een woordvoerder. "Synorga’s specialisme is in die zin een welkome aanvulling. Daarnaast zijn beide organisaties gedreven om nieuwe ontwikkelingen te realiseren. Verduurzaming, energiemanagement en -reductie en ontwikkelingen in smart building zijn enkele thema’s waarin beide organisaties elkaar vinden en aanvullen." 

 

Voor 2019 verwacht Synorga een omzet van ruim 10 miljoen te realiseren. Marco Feijen, algemeen directeur van Facilicom Solutions: “Met deze overname bevestigen we verdere strategische intenties door te investeren in integrale oplossingen en te blijven groeien in specialismen. Daarmee vergroten we onze kennis en slagkracht, zodat we nog betere concepten kunnen ontwikkelen en onze opdrachtgevers nog beter kunnen bedienen.”

 

Leo Droog, directeur van Synorga: “Wij hebben zorgvuldig gezocht naar de juiste partij om de continuïteit van onze dienstverlening richting klanten te waarborgen en de werkgelegenheid van onze medewerkers te garanderen. In Facilicom hebben wij een partij gevonden die in dezelfde markt actief is en datgene wat Synorga de afgelopen 50 jaar heeft opgebouwd, op waarde schat.  Met deze partij kan de groeistrategie van Synorga voortgezet worden en dat doet mij deugd.”

 

Door het samenvoegen van beide bedrijven ontstaat er een gespecialiseerde organisatie met ruim 250 miljoen euro omzet. "Door de extra ontwikkelkracht kunnen we onze specialistische positie verder uitbouwen. De overname zorgt voor een nog beter perspectief. De synergie met andere specialistische activiteiten van Facilicom biedt legio kansen en zal resulteren in lagere transactiekosten en een nog hogere servicegraad,” stelt Feijen. 

www.facilicom.nl


Deel op Social Media24-07-2019 15:30

Evalan, advies- en implementatiepartner op het gebied van Internet of Things, is een samenwerking aangegaan met BAM Bouw en Techniek. Samen ontwikkelen de partijen sensoren die omgevingsparameters meten, zoals luchtkwaliteit, licht en geluid.

De IoT-oplossing wordt onderdeel van een nieuw modulair product van BAM Modulair, de gespecialiseerde unit binnen BAM die als doel heeft de industrialisering binnen de bouwsector een boost te geven en bij te dragen aan duurzaamheid en gezondheid.

BAM komt met een innovatie van formaat op de markt: het Modular Room Interaction System (MORIS). Het bouwbedrijf vroeg Evalan om een Multisensor-module te ontwikkelen voor deze innovatieve oplossing. De Multisensor module meet het binnenklimaat, stuurt verschillende functies van het gebouw aan en wordt onzichtbaar in het verlaagde plafond geïnstalleerd. Gebruikers kunnen via hun smartphone of via een ruimtebedieningspaneel hun ideale ruimte-instellingen kiezen.

De Multisensor-module meet omgevingsparameters zoals temperatuur, VOC (vluchtige organische gassen), CO2, lichtintensiteit, geluidsintensiteit en de aanwezigheid van mensen. Dit wordt gecommuniceerd naar het gebouwbeheersysteem, waarmee onder andere de ventilatie en verwarming kunnen worden geregeld. Daarnaast verstuurt de module deze waardes via bluetooth naar de gebruikers die via hun mobiel bijvoorbeeld de temperatuur of verlichting in een bepaalde ruimte kunnen instellen. Om ervoor te zorgen dat BAM bij de oplevering niet elke sensor langs hoeft om te controleren of deze werkt, zal Evalan een inbedrijfstellingstool ontwikkelen die nauw samenwerkt met het Building Information Modelling (BIM) model.
 

Met de Multisensor-module kunnen gebruikers bijvoorbeeld op een eenvoudige manier een ruimte instellen voor het geven van een presentatie: met één druk op de knop van hun smartphone dimt de verlichting, gaan audio- en videoapparaten aan en zakt de zonwering. Zelfs voordat zij de ruimte binnengaan. Een ander voordeel van het nieuwe systeem is de automatisering van de aanpassingen aan het binnenklimaat. De sensoren meten bijvoorbeeld continu het CO2-gehalte in de lucht en ventileren aan de hand daarvan automatisch de ruimte. Daarnaast wordt de lichtintensiteit automatisch aangepast, wat energiewinst oplevert. Dit zorgt voor een duurzamer gebouw en lagere kosten voor de beheerder.


Evalan ontwikkelt de hardware, firmware en behuizing van de prototypes, waarvan in oktober de eerste tien worden opgeleverd. Henk Schwietert: ”Dankzij de goede samenwerking met BAM en ons eigen enthousiaste team hebben we er alle vertrouwen in dat de BAM Multisensor module een groot succes wordt. We zijn trots dat we op deze manier helpen bij het verbeteren van het binnenklimaat van gebouwen en zo bijdragen aan duurzaamheid, comfort, gezondheid en esthetiek.”

www.evalan.com
https://www.bambouwentechniek.nl/.

 

Deel op Social Media24-07-2019 13:30

GoBright, een ontwikkelingsbedrijf van meet-, work- en visit-managementoplossingen, kondigt een partnerschap aan met Philips Professional Display Solutions. "De Philips 10” multi-touchscreens zijn gecertificeerd als volledig compatibel met het GoBright platform en er volgen binnenkort nog meer modellen", meldt het bedrijf.

Als een gecertificeerd Philips beeldscherm wordt aangeschaft, kan de GoBright app worden gedownload via de Philips app store (https://apps.cmnd.io/). "Dankzij deze samenwerking zet GoBright een volgende stap om zijn softwareplatform breed beschikbaar te maken."

Tim de Ruiter, Business Manager EMEA van Philips Professional Display Solutions, zegt: "Philips biedt een krachtig open source platform aan om hun softwarepartners toegang te geven om innovatieve software APK's te maken voor zowel onze signage als professionele tv-producten. We verwelkomen nieuwe partners uit verschillende sectoren om zinvolle oplossingen voor onze klanten aan te bieden. Om de hoge kwaliteit en prestaties van zowel hardware als software te garanderen, testen en certificeren de software-engineers van Philips de software volledig. Op deze manier kunnen Philips en haar partners een degelijke innovatieve oplossing bieden voor de eindgebruiker."

GoBright is blij met de samenwerking. "Bij GoBright creëren we beschikbaarheid en ondersteunen we medewerkers bij nieuwe manieren van werken met drie toegankelijke concepten voor meet-, work- en visit-management. Zodat ze in staat zijn om hun werk slimmer, plezieriger en efficiënter te kunnen doen. We geven organisaties de mogelijkheid om met succes nieuwe manieren van werken te ontwikkelen door hen één gebruikers-, IT- en facilitairvriendelijk platform te bieden voor hun volledige ruimte- en werkplekmanagement.

www.gobright.com


Deel op Social Media16-07-2019 8:31

Zodra de economie weer gaat draaien, willen meer bedrijven zich in een monumentaal kantoorpand vestigen. Dat blijkt uit het rapport 'Sprekende Cijfers Kantorenmarkten medio 2019' van Dynamis.

Terwijl de hele kantorenmarkt in 2014 nog aan het kwakkelen was, vond onder monumenten al een sterke opleving plaats, constateert het organisatienetwerk van grote makelaars. "Een brede groep gebruikers waardeert deze unieke panden, ondanks de belemmeringen van een monumentstatus", aldus Rick van Zwet, Research Manager.

Ten tijde van een economische crisis kent de vraag naar monumentale kantoren diepere dalen dan bij reguliere kantoorruimte. Maar bij het aantrekken van de economie groeit de interesse in deze karakteristieke panden juist sneller, doordat er ruimere budgetten voor huisvesting beschikbaar zijn. "Naast juristen vestigen dan ook hippere bedrijven zoals reclame- en adviesbureaus zich in monumenten", meldt Dynamis.


Doordat de uitstraling van een monumentaal kantoor het bedrijfsimago versterkt, zijn huurders volgens Dynamis bereid om 14 euro per vierkante meter meer te betalen. "De werknemers ondervinden echter in de dagelijkse praktijk de belemmeringen van een monument. Ouderwetse koelings- en verwarmingssystemen, onpraktische indelingen en een gebrek aan parkeerplaatsen verminderen het werkcomfort."

In geen enkele stad vormen monumenten zo’n belangrijk deel van de kantorenmarkt als in Arnhem. In de afgelopen 10 jaar had maar liefst een op de zes verhuurde of verkochte kantoren in de Gelderse hoofdstad een Rijksmonumentstatus. Ook in Groningen, Deventer en Assen hebben monumenten een belangrijke rol. "Transacties van monumenten zijn door de kleinere omvang van deze kantorenmarkten bepalender dan in de vier grote steden."

https://dynamis.nl/uploads/

16-07-2019 8:00

In Vught is één van de huiskamers van verpleeghuis Boswijk volledig opgeknapt. Deze ingezonden wens is uitgekomen nadat 'woonspecialist' Thuisin de wedstrijd ‘Goed beDOELd’ begin dit jaar heeft uitgezet.

"In samenwerking met diverse leveranciers en Thuisin De Kleurenkamer in Best is er geklust, behangen en geverfd en kunnen de dementerende bewoners genieten van een eigentijdse huiskamer die nu sfeer en warmte uitstraalt en echt een ‘thuis-gevoel’ geeft", medlt Thuisin. "Wel zo prettig voor bewoners en medewerkers."

Thuisin staat voor mooi wonen. "Maar Thuisin staat ook voor mooi leven. Een mooi leven in leefomgevingen van iedereen! En sommige verzamelplekken van instanties kunnen wel een beetje meer ‘mooi leven’ gebruiken. Dat maakte dat Thuisin De Kleurenkamer en verpleeghuis Boswijk de handen in één geslagen hebben. Er is bijgedragen door materialen aan te leveren, mankracht en kortingen op montages. Alles voor een indrukwekkend resultaat."

Onder regie van Thuisin De Kleurenkamer is in de gangen een bos-weg gecreëerd, met op maat gemaakt bomenbehang en bijpassende verf op de muren. De deuren zijn beplakt met levensechte voordeuren. "De eetkamer en keuken zijn geschilderd en voorzien van behang, nieuwe gordijnen, in betweens en een vloerkleed. Zelfs aan tafelkleden is gedacht. Een flinke klus dus, met een resultaat dat er mag zijn."

De transformatie van de huiskamer in Boswijk geschiedde als gezegd in het kader van de actie 'Goed beDOELd'. Het was de eerste keer dat Thuisin deze actie uitgezet heeft. Er kon een verzamelruimte in het verzorgingstehuis, een hockeykantine, een koffie- ranjahoekje bij de speeltuin op de hoek, of een clubhuis aangemeld worden, dat écht de handen van Thuisin nodig heeft. Inschrijving was uitsluitend mogelijk voor non-profit verenigingen en instanties. Een jury heeft uit zo’n honderd inzendingen een ruimte uitgekozen die het meest bij Thuisin past. 

www.thuisin.nl


Deel op Social Media
08-07-2019 8:00

In september vindt in Den Bosch een congres plaatst, gericht op facilitair verantwoordelijken bij bedrijven, de overheid, het onderwijs en de zorg: 'Spot op de werkomgeving'. het congres wordt georganiseerd door HoLaPress (ook verantwoordelijk voor de jaarlijkse Vakbeurs Facilitair).

Facilitair managers zijn volgens de organisatoren van het congres binnen hun organisaties zó bezig met de werkomgeving van vandaag, dat zij zich veel minder vaak dan zij zouden willen, bezig houden met de werkomgeving van morgen. "'Spot op de werkomgeving' wil al deze professionals in het facilitair management in één keer bijpraten, met Kennisspots (congres), Verdiepingsspots (kennistafels) en Informatiespots (presentaties op de noviteiten-, c.q nieuwe productenmarkt)", aldus een woordvoerder. "Op één dag, onder één dak."

Het evenement vindt plaats op 12 september in de Brabanthallen in Den Bosch. Meer info is te vinden op de website van het evenement.

https://spotopdewerkomgeving.nl/


Deel op Social Media
05-07-2019 9:00

Op 3 juli, tijdens het iBestuurcongres, heeft staatssecretaris Knops van het ministerie van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) op feestelijke wijze de Digicampus gelanceerd. Digicampus is een unieke samenwerking tussen wetenschap, overheid, bedrijfsleven en inwoners.

Hier worden behoeften uit de samenleving vertaald naar innovatieve overheidsdiensten voor inwoners en ondernemers. Bij de ontwikkeling van de Digicampus zijn de TU Delft, Logius, ICTU en Nederland ICT betrokken. Digicampu moet gaan fungeren als broedplaats voor kennisdeling en versnellen van innovatie.

Lotte de Bruijn, directeur van Nederland ICT is verheugd met de lancering van de Digicampus. “Als vertegenwoordiger van de Nederlandse ICT-sector signaleren we al langere tijd een kloof tussen bedrijfsleven, wetenschap en overheid. Dankzij de lancering van de Digicampus wordt die samenwerking nu structureel naar een hoger niveau getild. En dat is belangrijk, want de digitale overheid heeft grote innovatie-ambities. Bedrijfsleven en wetenschap bezitten een schat aan kennis, die zij graag willen delen. Dankzij de kruisbestuiving die binnen de Digicampus ontstaat, wordt deze kennis beter ontsloten en kunnen zij in een neutrale omgeving experimenteren met overheden. Zo kunnen er alleen maar heel mooie initiatieven ontstaan."


De Digicampus is gevestigd op het terrein van de TU Delft.

www.dedigicampus.nl   


Deel op Social Media03-07-2019 13:26

World Workplace Europe wordt volgend voorjaar opnieuw gehouden in de Kromhouthal in Amsterdam en wel van 18 tot en met 20 maart 2020. Dat hebben FMN, de Nederlandse beroepsvereniging voor het facilitaire domein, en IFMA, de internationale facilitaire beroepsvereniging, vandaag bekendgemaakt.

 

Met ruim achthonderd deelnemers, een innovatief en inspirerend programma, een hoog niveau van interactie tussen de deelnemers en een aangename sfeer in de Kromhouthal was de editie van World Workplace Europe 2019 een mijlpaal voor het facilitaire vakgebied in Europa. Belangrijke redenen voor FMN en IFMA om deze samenwerking voort te zetten en met World Workplace Europe van 18 tot en met 20 maart 2020 terug te keren naar de Kromhouthal. Deze evenementenlocatie diende ooit als productiefaciliteit voor grote scheepsmotoren. Vandaag de dag is het een toonaangevende evenementenlocatie in Amsterdam.

IFMA vertegenwoordigt de wereldwijde facility management (FM) community, met leden in meer dan honderd landen. FMN is de Nederlandse beroepsvereniging voor de facilitaire sector. Beide verenigingen vullen elkaar aan in een unieke benadering van de facilitaire markt. Het hoge kennis- en expertiseniveau binnen FMN en IFMA staan ook bij World Workplace 2020 weer garant voor een waardevolle, educatieve netwerkervaring die is toegespitst op facility management in Europa.

 

"Het succes van World Workplace Europe 2019 heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van ons vakgebied in Europa en de professionele groei van onze leden", zegt Jos Duchamps, voorzitter van de European Advisory Board IFMA. "IFMA's wereldwijde netwerk en FMN's connecties met professionals en organisaties in Nederland levert een buitengewone mix op waarbinnen we FM-professionals stimuleren om met elkaar te praten, ervaringen te delen en om van en met elkaar te leren."

 

"Ik ben er trots op dat FMN en IFMA hun samenwerking voortzetten en opnieuw een innovatief en exclusief evenement gaan creëren voor hen die het strategische speelveld van de FM-industrie in Europe (mede) bepalen. Met inspirerende keynotes en verschillende sociale events organiseren we niet alleen een evenement, maar stimuleren we ook persoonlijke groei”, aldus Natalie Hofman, voorzitter van FMN.

 

World Workplace Europe is het referentiekader voor het ontdekken van nieuwe ideeën en technologieën die van invloed zijn op de Europese FM-industrie en daarmee relevant zijn voor iedere facilitair professional van vandaag en morgen. Met educatieve en andersoortige sessies worden relevant onderzoek en innovatietrajecten vanuit bedrijven en het onderwijs verkend en gedeeld. Het brede aanbod tijdens World Workplace Europe maakt het voor iedere deelnemer mogelijk zijn eigen programma samen te stellen dat is afgestemd op persoonlijke leerdoelen, uitdagingen, behoeften en interesses.

 

Interactieve workshops en paneldebatten stellen de deelnemers in staat actief deel te nemen aan actuele thema’s en discussies binnen het facilitaire werkveld. Deelnemers verwerven zo de nieuwste inzichten in facility management en werken samen om hun eigen innovaties te creëren, delen en ontdekken. Rondom zogenoemde netwerktafels bieden we ruimte voor bijvoorbeeld sponsoren en leveranciers om in gesprek te gaan met de deelnemers over relevante thema’s of om een-op-een-ontmoetingen te creëren met een voor hen relevante doelgroep.

 

Het event is net als dat van het afgelopen voorjaar ‘content driven’. De ‘call for content’ voor World Workplace Europe wordt begin september geopend. Daarnaast kunnen organisaties die interesse hebben om als partner of sponsor te participeren nu al contact opnemen met lara.paemen@ifma.org of roel.masselink@fmn.nl.

https://worldworkplaceeurope.ifma.org/

 


Deel op Social Media
Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >