Nieuws


23-04-2019 8:00

Dit voorjaar hebben er voor het eerst legale dronevluchten plaatsgevonden in stedelijk gebied. Dit gebeurde binnen het innovatieproject FaSA. Dit project loopt over een periode van drie jaar waarin een ‘Façade Service Applicatie’ ontwikkeld wordt. .

Stingo Huurdeman van de VMRG: “FaSA is een platform dat de fysieke vastgoedmarkt innoveert door inzet van digitale middelen als sensoren, drones en kunstmatige intelligentie. Hiermee kan op een objectieve manier continu inzicht worden geboden in de technische en esthetische prestaties van gevels van woningen en bedrijfsgebouwen. Innovatie in de gevelbouw staat hoog op de agenda bij de VMRG. Vandaar dat de VMRG in dit project graag haar kennis over techniek en onderhoud in de gevelbouw in dit project inbrengt.” De andere initiatiefnemers zijn OCTO en Aeroscan. 

In het kader van het FaSA project zijn onlangs de eerste pilots uitgevoerd die bestonden uit diverse dronevluchten in woonwijken. “En dat is best bijzonder”, licht Mark Nicolai van Aeroscan toe, “want dit waren de allereerste proefvluchten in stedelijk gebied. Wij hebben hier namelijk als eerste in Nederland toestemming voor gekregen van de Inspectie Leefomgeving en Transport en het Ministerie van Defensie. Zo’n vlucht begint met een gedegen voorbereiding, niet alleen wat procedures en techniek betreft, maar vooral ook als het om privacy en communicatie gaat. Het ging hier om vluchten in een woonwijk, dus vooraf worden de bewoners, in overleg met de woningcorporaties met wie wij in het FaSA project samenwerken, zeer uitvoerig geïnformeerd.”
 

Een groot gebouw is kostbaar om te inspecteren. Een drone doet het werk sneller, nauwkeuriger en goedkoper. “Wij werken hierbij met drones die op het gebied van veiligheid en technologie op dit moment het beste scoren”, vertelt Nicolai. De drones vliegen op gepaste afstand en vanuit de lucht maakt de camera op het apparaat foto's van het dak, de gevel en de kozijnen. De camera maakt foto’s in een hele hoge resolutie en brengt afwijkingen op millimeter niveau haarscherp in kaart. Om een totaalbeeld van een gebouw te krijgen, zullen de verkregen beelden op termijn ook gekoppeld moeten worden aan grondfotografie."

“In mijn ideaalbeeld signaleren we over een paar jaar een lekkage nog voordat het een lekkage is”, zegt Dirk Huibers van Octo. “Dan hoeft een huurder geen melding te maken, gaat er direct een belletje rinkelen bij een aannemer of gevelbouwer en kan hij een bijna-lekkage repareren voordat de schade groter wordt.” Huurdeman vult aan: ”Dit betekent ook voor het gevelonderhoud dat er in de toekomst op een heel andere wijze gewerkt gaat worden. Een gebouw wordt continu gemonitord. Hiervoor zullen we in dit project ook nieuwe sensoren ontwikkelen. Hierdoor kun je onderhoud zeer nauwkeurig voorspellen. Geen onderhoud als het al te laat is, maar preventief onderhoud.” “Maar”, vervolgt Huibers, “zo ver zijn we nog niet, we zullen eerst de beelden moeten vertalen in informatie en daar analyses op los laten.”


Ook zal onderzocht moeten worden wat er nodig is om deze drone inspecties op te schalen naar wijkniveau en hoe dit zo goed en efficiënt mogelijk kan. “We overleggen met wetgevende instanties over wat er allemaal nodig is om dit breed toe te passen", zegt Huibers. “Van alle pilotvluchten hebben we goed vastgelegd wat er gebeurd is en dat evalueren we. Om vervolgens verbeteringen te kunnen aangeven die we in een volgende fase weer kunnen meenemen. Na de eerste pilots zijn we vooral heel positief over de resultaten. De vluchten zijn veilig verlopen, de drones maken uitstekende foto's en ze bleven goed hangen met windkracht vijf. We maken technisch gezien hele grote stappen, groter dan we hadden durven denken.”

www.vmrg.nl


Deel op Social Media
23-04-2019 8:00

Het voorjaarscongres van FMN, dat op donderdagmiddag 23 mei 2019 in De Apenheul in Apeldoorn plaatsvindt, staat volledig in het teken van wat facilitair Nederland kan doen aan het halen van de doelstellingen van het klimaatakkord van Parijs.

"Met het klimaatakkoord van Parijs en het groeiende bewustzijn dat we de aarde in hoog tempo uitputten en vervuilen, is de duurzaamheidsdiscussie op een omslagpunt aangekomen", aldus een woordvoerder. "Facilitair managers hebben als geen ander invloed op de duurzaamheidsprestaties van organisaties. De bijdrage die het facilitaire vakgebied aan het realiseren van de klimaatdoelen kan leveren is daarmee immens."

Ook uit het recent door FMN gepubliceerde tweejaarlijkse onderzoek naar onder meer trends en ontwikkelingen op de Nederlandse facility- en workplacemanagementmarkt blijkt dat facilitair managers de duurzaamheidsopgave als belangrijkste thema voor de komende jaren zien. Met het voorjaarscongres biedt FMN facilitair Nederland inspiratie, motivatie en concrete handvatten om binnen de eigen organisatie aan de klimaatopgave te werken.

"Tijdens het congres nemen we de deelnemers mee in de realiteit van het huidige klimaat met een inleiding van Reinier van den Berg, meteoroloog/klimaatdeskundige, vinden de deelnemers theoretische oplossingen in het formidabele rekenwerk van Andy van den Dobbelsteen, hoogleraar Climate Design & Sustainability, en kunnen deelnemers kennismaken met oplossingen uit de praktijk tijdens verschillende workshops en op onze duurzame, circulaire markt het ‘Klimaatplein’."

FMN daagt de deelnemers aan het congres uit voor een CO2-challenge. Door het vooraf invullen van een simpele vragenlijst over bijvoorbeeld energieverbruik, vervoer en catering krijgt de deelnemer inzicht in de CO2-footprint van de eigen organisatie. Met dat inzicht kunnen vervolgens concrete - vaak eenvoudige - stappen worden gezet om de CO2-uitstoot terug te dringen. De totaalcijfers van alle deelnemers geven FMN input om de impact op en bijdrage van het facilitaire vakgebied aan de verduurzaming van organisaties te versnellen.

Deelname aan het congres, dat FMN samen met CFP Green Buildings organiseert, staat open voor zowel FMN-leden als niet-leden. Niet-leden zijn voor hun deelname een bijdrage verschuldigd. Meer informatie en een aanmeldformulier is te vinden op de website van FMN.

www.fmn.nl.


Deel op Social Media17-04-2019 8:00

Houden we elkaar voor de gek of biedt het echt meerwaarde? Feit is dat de Facilicom Group een nieuwe functie-titel introduceert: de dienstverlener uit Schiedam heeft er vijftig ‘Happy Officers’ bij. De medewerkers moeten het werkgeluk van Nederlandse werknemers bevorderen.

De 'Happy Officers' zijn geen nieuwe werknemers van Facilicom, maar eigen medewerkers die een training krijgen om ‘expert in werkgeluk’ te worden, zoals het bedrijf het formuleert. De groep, bekend van namen als Gom, Trigion, Facilicom Solutions en Incluzio, wil met de nieuwe functie het geluk op de werkvloer 'letterlijk en figuurlijk meer inhoud geven'. "Niet alleen intern, maar ook bij opdrachtgevers."

Het klinkt als een oppervlakkige gimmick. Maar dat is het volgens vice-CEO Martine Geurts van Facilicom Group zeker niet. "De benoeming van happy officers past in de missie die we vorig jaar hebben geformuleerd: Samen werken aan een inspirerende omgeving voor iedereen. Die missie hebben we vertaald in de focus op werkgeluk. Mensen die gelukkiger zijn in hun werk, presteren beter, blijven langer ergens werken en zijn minder vaak ziek. Dat is iets waar we absoluut in geloven. Het zit ook in ons DNA als dienstverlener. Met onze bedrijven willen we aantoonbaar gaan bijdragen aan dat werkgeluk bij onze opdrachtgevers: happy people make happy people."

Want het kan een stuk beter met het werkgeluk, bewijzen onderzoeken volgens de Facilicom Group. "Wereldwijd voelt een op de zes werknemers zich ongelukkig op het werk. Nederlandse cijfers - uit 2017 - zijn er ook: 27 procent van de werkende landgenoten heeft één of meer slechte dagen per week terwijl hij of zij aan het werk is." Wat precies het wetenschappelijke gehalte is van deze cijfers, en op welke wijze de 'Happy Officers' het veronderstelde probleem op onderbouwde wijze kunnen oplossen, moet de praktijk gaan uitwijzen.

www.facilicom.nl 


Deel op Social Media16-04-2019 13:30

Per april 2019 is Heine de Bruin de nieuwe algemeen directeur van Health2Work. De Bruin neemt na 13 jaar de taken over van Douwe Jan Boersma. Laatstgenoemde blijft als eigenaar verbonden aan Health2Work en gaat zich volledig richten op het bedrijf OPnieuw!.

“Als oprichter en eigenaar moet je op het juiste moment los laten, om ook je eigen toegevoegde waarde te kunnen inzetten", aldus Boersma. "Mijn toegevoegde waarde is bouwen aan een bedrijf. Ik heb daarom de keuze gemaakt om mijn energie en daarmee actie, passie en visie te steken in een nieuw concept. Het nieuwe concept staat in het teken van betekenisvol ondernemen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in combinatie met circulaire producten. Kortom een social enterprise met ambitie. Dit met de naam OPnieuw!.”

Heine de Bruin begon in 2010 als stagiair en heeft vanuit daar een mooie route binnen Health2Work afgelegd. Na zijn afgeronde studie Small Business & Entrepreneurship aan de Rijksuniversiteit Groningen is hij uiteindelijk doorgegroeid naar zijn huidige functie. De Bruin blijft als ergonomisch adviseur uiteraard het aanspreekpunt voor de regio Groningen en Drenthe.

“Een prachtige uitdaging, waar ik vol vertrouwen voor ga", zegt hij over zijn nieuwe functie. "Al vanaf moment één heb ik Health2Work een fantastisch bedrijf gevonden. Onze cultuur speelt een ontzettend sterke rol en past goed bij mij: positiviteit, vertrouwen en communicatie naar de toekomst toe. We gaan Health2Work nog sterker maken. Dat zit vaak in kleine dingen, want 50 keer 1 procent verbeteren is ook 50 procent verbetering. Dit alles om de toegevoegde waarde voor onze klanten te verbeteren.”

www.health2work.nl

10-04-2019 8:30

Per 1 april 2019 is Willem Hoefakker aangesteld als de nieuwe CEO van interieurbouwer Keijsers Interiors. Hoefakker volgt daarmee Ton van der Velden op. Met Willem Hoefakker aan de leiding gaat er volgens het bedrijf een nieuwe wind waaien binnen Keijsers Interiors en wordt de bedrijfsstrategie aangepast. 

"Als multinational op het gebied van complete interieurbouw voor grote nationale én internationale bedrijven en instanties is een volgende fase aangebroken waar nieuw elan noodzakelijk is om de groei ambities van Keijsers Interiors te verwezenlijken", aldus het bedrijf.

Hoefakker heeft zijn sporen verdiend bij diverse internationale meubel multinationals. Samen met Eli van Beekveld – huidige COO bij Keijsers Interiors - heeft Hoefakker een heldere visie en strategie neergelegd hoe de organisatie de komende jaren kan gaan excelleren.

Het bedrijf van Hoefakker – De Projectgroep B.V. – gaat nauw samenwerken met Keijsers Interiors. "Qua know-how, kennis, aanpak en uitvoering worden de krachten van projectinrichting én interieurbouw gebundeld en gaan de bedrijven elkaar versterken waar mogelijk. Met behoud van eigen identiteit en authenticiteit, alsmede eigen personeel, klanten en new business relaties."

“Wij blijven wie we zijn en al onze medewerkers zetten zich voor 100% in voor de hoge kwaliteit die ons beider bedrijven voorstaan! We gaan met volle kracht vooruit en gaan onze clientèle verder uitbreiden. Onze doelgroepen verbreden. Onze specialiteiten nóg beter benutten”, zegt Hoefakker enthousiast.

www.deprojectgroep.nl


Deel op Social Media
08-04-2019 8:00

In De Beursfabriek in Nieuwegein wordt van 15 t/m 17 april in een ISH noviteitenshow gehouden. het evenement biedt volgens de organisatie een compleet overzicht van alle Nederlandse sanitairnoviteiten van de ISH Frankfurt.

"Geberit toont de nieuwe AquaClean Sela douchewc", aldus een woordvoerder. "Deze toegankelijke douchewc is geperfectioneerd en nu nóg mooier. Bezoekers kunnen tevens kennismaken met de nieuwe DuoFresh module."

Daarnaast toont Geberit haar brede range aan doucheafvoeren. "Deze bieden de verwerker een waterdicht vertrouwen, door een slimme installatie en een in de fabriek aangebrachte afdichtingsfolie."

Sphinx toont op de ISH noviteitenshow de badkamerserie Sphinx Acanto en de modulaire wastafelserie Sphinx VariForm. Ook deze is te zien in Nieuwegein.

De ISH noviteitenshow is van 15 t/m 17 april in De Beursfabriek in Nieuwegein.

03-04-2019 8:30
Office Depot Europe heeft een nieuwe CEO benoemd. het betreft Raffael Reinhold. Hij volgt hiermee Neil Maslen op.

Reinhold blijft tevens Chief Sales Officer voor het Office Depot-merk Viking. Hij zal opereren vanuit het hoofdkantoor in Venlo.

Office Depot heeft de ambitie om de leidende partij te worden op het gebied van werkplek-oplossingen in Europa. De onderneming doet dit via drie kanalen/merken: Office Depot voor de projectmarkt, Viking voor directe marktbewerking (Direct), en via de retail. 

www.officedepot.eu

Deel op Social Media
03-04-2019 8:00

Het is een opmerkelijk fenomeen: juist in een periode waarin 20 procent van de bevolking stemt op een politieke partij die de onderzoeksuitkomsten van 97 procent van de klimaatwetenschappers botweg negeert, worden wij als redactie van Inside Information overstept met allerlei wetenschappelijk aandoende onderzoeksresultaten. Nu weer van Protime, specialist in workforce management oplossingen. De onderneming stelt op basis van eigen onderzoek dat het Nederlandse bedrijfsleven te weinig innovatievermogen heeft. 

Het onderzoek ‘4 keer tijd voor goed HR-beleid: innovativiteit’ werd door Protime uitgevoerd onder 1.019 werknemers. "Eén werkdag in de week de vrijheid krijgen om totaal iets anders te doen dan je reguliere werkzaamheden? Dat ziet meer dan de helft van de Nederlandse werknemers (52%) wel zitten", aldus een woordvoerder over de uitkomsten van het eigen onderzoek. "Zij willen graag van hun baas tijd krijgen die naar eigen inzicht besteed kan worden. Het doel is om nieuwe ideeën en initiatieven de organisatie in te laten vloeien. Een groot deel van werkend Nederland (37%) zou die tijd graag besteden aan persoonlijke ontwikkeling, zoals het volgen van een opleiding. 15 procent wil op zoek gaan naar manieren om de organisatie te verbeteren."

Sommige organisaties namen volgens Protime de proef al op de som. "Een deel van de respondenten (14%) geeft namelijk aan dat zij al een dag in de week de tijd krijgen om naar eigen inzicht te besteden. 10 Procent besteedt dit aan persoonlijke ontwikkeling. De overige vier procent gebruikt dit om verbeteringen aan te brengen in de organisatie. Werknemers in leidinggevende functies kiezen er vaker voor om verbeteringen in hun organisatie aan te brengen dan uitvoerende werknemers, respectievelijk 25 ten opzichte van 13 procent."

Er zijn ook mensen die blijkens het onderzoek niet zitten te wachten op een vrij te besteden dag. "34 Procent van de respondenten voelt de behoefte niet. Bijna twee op de tien (18%) heeft nu al te veel werk liggen en wil daarom geen dag inleveren. 16 procent weet simpelweg niet wat ze met die tijd zouden moeten doen."

Lucas Polman, directeur bij Protime Nederland: “Een ding is zeker: innovatie is hard nodig, maar gaat niet vanzelf. Diverse bedrijven experimenteren dan ook met manieren om het innovatievermogen te vergroten. Door medewerkers te stimuleren om uit hun routine te komen zorg je ervoor dat nieuwe ideeën ontstaan. Het is van groot belang dat zij leren na te denken buiten de kaders van hun eigen functie. HR kan een handje helpen door beleid te formuleren over hoe innovatie een plek krijgt in de organisatie. Dit kan bijvoorbeeld door medewerkers te helpen en te stimuleren om zelf te innoveren. Door tooling, resources en een goede samenwerking kan iedereen meewerken aan nieuwe ideeën en krijgt innovatie een boost.”

Het onderzoek ‘4 keer tijd voor goed HR-beleid: innovativiteit’ is te downloaden op de website van Protime.   

 


Deel op Social Media
Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >