Nieuws


26-02-2019 8:30

Wetenschap, bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en overheid komen van 18 tot en met 21 maart 2019 samen in Hilversum voor de eerste Conferentie Nederland Digitaal . De conferentie wordt georganiseerd door Smart Industry , de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat . Het Smart Industry Jaarevent opent de conferentie op maandag 18 maart.

Het doel van de conferentie is om richting te geven en oplossingen te zoeken voor maatschappelijke en economische uitdagingen in een samenleving en economie die snel digitaliseert. Het thema van de eerste editie van de conferentie is ‘slimme toepassingen op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI)’.
 

Op maandag 18 maart om 13.30 trapt Smart Industry voorzitter Ineke Dezentjé Hamming het Smart Industry Jaarevent af met een inhoudelijk openingsstatement over, onder andere, de relatie met Duitsland. Daarna zal staatssecretaris van Economische Zaken Mona Keijzer ingaan op de vraag waarom het kabinet digitalisering belangrijk vindt voor Nederland in het kader van de Nederlandse Digitaliseringsstrategie (NDS).
 

Smart Industry staat voor verregaande digitalisering, het aan elkaar koppelen van producten, machines en mensen én de inzet van nieuwe productietechnologie. Dit biedt veel kansen voor bestaande en nieuwe bedrijven in alle sectoren en is goed voor de concurrentiepositie van Nederland wereldwijd.
 

Wie actief is in de maakindustrie, moet dus voortdurend kunnen meebewegen met de snelle digitalisering van de sector om concurrerend te blijven. Tijdens het Smart Industry Jaarevent komen ondernemers – van startups tot multinationals – en experts op het gebied van digitalisering van productieprocessen vanuit het hele land bij elkaar om de laatste ontwikkelingen te bespreken, ideeën uit te wisselen en praktische toepassingen toe te lichten.

www.fme.nl


Deel op Social Media
19-02-2019 8:30

Amvest en Dura Vermeer zijn donderdagmiddag 14 februari symbolisch gestart met het bouwrijp maken van het toekomstige Floriadeterrein in Almere. Samen met de gemeente Almere en de Floriade Almere 2022 werd bij dat moment stilgestaan.

Bij gebiedsontwikkelaar en investment manager Amvest is algemeen directeur Heleen Aarts vooral tevreden dat de werkzaamheden zo snel na de ondertekening van de ontwikkelingsovereenkomst zijn gestart. “Wij zijn blij dat we samen met Dura Vermeer en de gemeente aan de slag kunnen. Meer dan 40 jaar geleden kwamen de eerste Almeerders hier pionieren in de polder. Nu gaan we op deze plek de Groene Stad van de Toekomst verwezenlijken. Ik vind het heel mooi dat Almere een voortrekkersrol wil vervullen in de groene groei van steden en dat met de Floriade toont aan de wereld. Wij zetten daar graag onze schouders onder.”
 

”Klopt helemaal”, vult Marieke Mentink, directeur bij Dura Vermeer aan. “Het is geweldig dat Dura Vermeer nu opnieuw betrokken is bij de realisatie van een Floriade. Wat deze expo echter bijzonder maakt, is het feit dat er na de Floriade een unieke stadswijk ontstaat met een voor Nederland ongekend hoge woonkwaliteit.”

“Voor ons een heel mooi moment. Hier zijn we namelijk al zeven jaar naar toe aan het werken en nu gaat de bouw dan echt beginnen. Met de Floriade en alle gedachten die bij een groeiende groene stad horen waren we al begonnen, maar nu er is begonnen op het terrein waar in 2022 de expo plaatsvindt wordt het wel heel tastbaar”, aldus de Almeerse wethouder Loes Ypma.
 

“Dit is natuurlijk een belangrijke mijlpaal voor ons als expo-organisatie”, klinkt Peter Verdaasdonk, directeur van de Floriade Almere 2022 BV enthousiast. “We gaan nu een nauwe samenwerking aan met Amvest en Dura Vermeer voor de eerste inrichting van het Floriadeterrein. Het vastgoed dat tot 2022 ontwikkeld wordt, zal door de nationale en internationale deelnemers gebruikt worden tijdens de expo en onderdeel blijven van de stadswijk na 2022. We gaan samen een unieke reis maken richting 2022”.
 

Het bijzondere is dat de bouw van de expo en stadswijk ineen vloeien. Voor de expo gaan Amvest en Dura Vermeer de verkeerswegen, bruggen, showcasewoningen, i-Streets en landenpaviljoens (zoals o.a. de ‘green embassies’) realiseren. Dura Vermeer is nu gestart met het bouwrijp maken van het terrein. Ondertussen is de ontwerpfase voor de eerste paviljoens ook gestart. Deze worden ontworpen door vijf Nederlandse architecten. In het voorjaar van 2020 start de bouw van de eerste landenpaviljoens. Het plan voorziet verder in ruimte voor commerciële functies, zoals horeca en een hotel. Na de expo krijgt het permanente vastgoed een nieuwe bestemming in de stadswijk. De landenpaviljoens worden bijvoorbeeld omgebouwd tot woningen. De tijdelijke paviljoens krijgen een circulair karakter, zijn herplaatsbaar of flexibel in gebruik.
 

Na afloop van de expo in 2022 wordt het Floriadeterrein getransformeerd tot een aantrekkelijke stadswijk die rijk is aan bomen, planten en bloemen. Een energie-neutrale stadswijk waar rust, ruimte en groen voorrang krijgen. Zo wordt het Groene Stad Arboretum, de alfabetisch geordende plantenbibliotheek die de kavels omzoomt, ook na de Floriade in stand gehouden. Het wordt een bijzondere wijk, echt een wijk voor alle Almeerders die met een brug over het Weerwater goed bereikbaar wordt, met een mix van zeshonderd huur- en koopwoningen en zestigwaterwoningen. Het is nog niet bekend wanneer de verhuur en verkoop van de woningen start.
 

De vier partijen timmerden als startsein voor het bouwrijp maken van het Floriadeterrein een hek om een schitterende Prunus avium, een zoete kersenboom, op het terrein. Deze Floriade gaat immers over de integratie van groen en stadswijk. Met deze symbolische handeling laten we zien dat we bouwen binnen bestaand groen.

www.amvest.nl


Deel op Social Media19-02-2019 8:30

Nemetschek-dochteronderneming MCS Solutions maakte in het kader van een uitgebreid herpositioneringsinitiatief een nieuwe naam, een nieuw logo en een nieuwe website bekend. Die nieuwe naam luidt voortaan Spacewell.
 

“Door de overname van Axxerion en de groei van ons aanbod voelden we de behoefte om een nieuwe, meer algemene segmentnaam te creëren,” vertelt Koen Matthijs, CEO van Spacewell. “De naam Spacewell benadrukt onze missie om bedrijven te helpen om gezondere, aangenamere en productievere omgevingen te creëren. Door met het Internet of Things te connecteren en in real time gegevens van sensoren en gebruikersapparaten te gebruiken, wordt het beheer van gebouwen veel slimmer. Daardoor kunnen onze klanten betere ruimtes creëren, slimmere diensten verlenen en het welzijn van de gebruikers verbeteren."

"De hele sector zit in een stroomversnelling en we zijn verheugd om Spacewell in deze belangrijke periode te lanceren. Het wordt het overkoepelende merk binnen het beheersegment van Nemetschek, dat de activiteiten van de groep in een snel evoluerende gebouwbeheersector omvat.”
 

“Bij de overname van MCS Solutions ruim 6 maanden geleden hadden we de ambitie om, net zoals Nemetschek eerder deed met BIM-oplossingen in de ontwerp- en constructiesegmenten, koploper in het gebouwbeheersegment te worden,” licht Patrik Heider toe, woordvoerder en CFOO van de Nemetschek Group. “De lancering van Spacewell is een mijlpaal om deze ambitie te realiseren en legt de basis voor toekomstige mogelijkheden en zal de groei van het beheersegment stimuleren. Vanuit het opzicht van de levenscyclus van een gebouw is Spacewell de onmisbare schakel in de digitalisering van de volledige levenscyclus van een gebouw en maakt daarmee de cirkel van de gebruiksfase tot het ontwerp van een gebouw rond.”


Nemetschek-bedrijf Spacewell is een technologie- en dienstverleningsbedrijf dat zijn klanten van over de hele wereld helpt om de performantie van hun gebouwenportfolio's te verbeteren. "Ons hoofddoel is gebouwen harder te laten werken voor hun gebruikers door gebouwdata te verzamelen en te verwerken. We helpen onze klanten om hun facilitaire dienstverlening te optimaliseren en tastbare resultaten te verwezenlijken. En we helpen hen om flexibele, toekomstgerichte werkplekken te creëren waarin diverse activiteiten en werkvormen optimaal ondersteund worden." Spacewell (voorheen dus MCS Solutions) is opgericht in 1989 en heeft momenteel driehonderd mensen in tien vestigingen in dienst.
 

www.spacewell.com


Deel op Social Media11-02-2019 8:00

PSNI Global Alliance, het wereldwijd opererende netwerk van audiovisuele system integrators en serviceproviders, heeft Jean Pierre Overbeek, CEO van BIS/Econocom en CDO van Econocom Nederland, benoemd als Director- at-Large voor de EMEA-regio. In deze rol is Overbeek de verbinding tussen de raad van bestuur en de EMEA-leden van deze alliantie van technologie-integrators, -fabrikanten, -distributeurs en -servicepartners.

Chris Miller, Executive Director van de PSNI Global Alliance, is blij met de benoeming van Overbeek: "BIS/Econocom wordt gezien als een van de toonaangevende audiovisuele bedrijven in Europa. Met de snelle adoptie van innovatieve technologie in de Benelux, is het bedrijfgetraind en geconditioneerd om te anticiperen op nieuwe technologieën en kan het zich snel aanpassen aan de veranderende behoeften en wensen van klanten. Een van de grootste bijdragen van Jean Pierre is om deze mindset ook naar PSNI te brengen en de beste gebruikerservaringen mogelijk te maken voor de eindgebruikers van professionele audiovisuele en collaboratie-oplossingen wereldwijd."

Jean Pierre Overbeek is vereerd als non-executive Director voor PSNI Global Alliance aan de slag te gaan: "Ik ben blij dat ik door de andere PSNI-leden ben gekozen om in het bestuur te dienen. PSNI verenigt leiders in de markt en stimuleert hen door hun bereik uit te breiden, hun sterke punten aan te vullen en hun middelen te vermenigvuldigen, in combinatie met een streven naar een uitstekende klantervaring. Samen met de andere PSNI-bestuursleden zal ik mijn uiterste best doen om ervoor te zorgen dat de eindgebruikers de slimste oplossingen, de soepelste installaties en de beste training, service en ondersteuning ontvangen. Verder hoop ik te leren van de best practices van alle 69 gespecialiseerde AV-integratiebedrijven die bij PSNI zijn aangesloten."

Jean Pierre Overbeek (1974) heeft een ongekende passie voor audio-, IT- en mediatechnologie en de invloed hiervan op de gebruikers. In combinatie met zijn pragmatische manier van werken, is hij altijd op zoek naar innovatieve producten, oplossingen en concepten die echt bijdragen aan het realiseren van de doelen van zijn klanten. Overbeek startte in een commerciële functie bij BIS in 1999. Hij bekleedde verschillende functies bij het bedrijf, dat sinds enige tijd door het leven gaat als BIS/Econocom. Zes jaar na zijn benoeming tot Executive Vice President Sales werd hij COO, waarna hij in 2010 tot CEO werd benoemd. Met deze benoeming op 35-jarige leeftijd werd hij een van de jongste CEO's van de audiovisuele industrie in Europa. Sinds 2018 is Overbeek ook Chief Development Officer van Econocom Nederland.

www.bis.nl


Deel op Social Media08-02-2019 8:30

Dochter- of zoonlief heeft meegedaan aan de klimaatmars in Den Haag? Ook u kunt uw bijdrage leveren aan een beter milieu. Door klimaatneutraal te vergaderen bijvoorbeeld. OneMeeting biedt deze mogelijkheid sinds kort.

"OneMeeting.com (voorheen Regardz.nl) maakt het als eerste intermediair in meetings mogelijk om overal ter wereld klimaatneutraal te vergaderen", aldus de organisatie. In samenwerking met Groenbalans is de afgelopen maanden onderzoek gedaan naar de integrale CO2-uitstoot van alle vergadertypes, arrangementen en losse (voor)overnachtingen: van een één-uurs vergadering met koffie & thee tot een all-in driedaagse vergadering met overnachting. 

“Vanuit de markt is er een enorme behoefte om bij het organiseren van een bijeenkomst rekening te kunnen houden met het milieu, aldus Madeloes van Rooijen-Karremans (directeur OneMeeting). Daarom hebben wij het voor al onze klanten mogelijk gemaakt om klimaatneutraal te vergaderen.”

Op basis van het genoemde onderzoek heeft Groenbalans de CO2-compensatie vastgesteld die middels gecertificeerde CO2-rechten wordt gerealiseerd. Deze rechten zijn gekoppeld aan een Gold Standard CO2-compensatieproject: Cook stoves in Rwanda. "Voor een klein bedrag is een overnachting of bijeenkomst klimaatneutraal. Op deze wijze kan OneMeeting.com al haar klanten een klimaatneutrale bijeenkomst (internationaal) garanderen." 

“Naast alle inspanningen van de individuele vergaderlocaties willen we onze klanten garanderen dat een bijeenkomst altijd en volledig klimaatneutraal is", aldus Luc van Bussel (CEO Regardz Hospitality Group). "Duurzaamheid is voor ons niet alleen een kwestie van reductie en transformatie, maar ook een kwestie van restcompensatie. Tenslotte is het onmogelijk om een bedrijf of organisatie 100 procent CO2 vrij te exploiteren. Met het Gold Standard CO2-compensatieproject dragen we bij aan een duurzamere wereld.”

www.klimaatneutraalvergaderen.com


Deel op Social Media08-02-2019 8:30

De crisisdip op de kantorenmarkt is definitief achter de rug. Dat kan geconcludeerd worden uit de rapportage Sprekende Cijfers Kantorenmarkten 2019 van Dynamis.

Afgelopen jaar was er op de Nederlandse kantorenmarkt blijkens het rapport een zeer hoge dynamiek zichtbaar. Als gevolg van het gunstige economische tij was de vraag naar kantoorruimte van hoog niveau. Er werd in 2018 in totaal zo'n 1,6 miljoen vierkante meter kantoorruimte aangehuurd of -gekocht.

Dit opnameniveau is vergelijkbaar met dat van 2008. De aanhoudende vraag heeft de kantorenmarkt in een evenwichte positie gebracht. Zo hier en daar is er momenteel zelfs weer sprake van krapte. De sterke gebruikersvraag, in combinatie met de beperkte nieuwbouwontwikkelingen, leiden tot een forse afname van het beschikbare kantorenaanbod.

Per 1 januari 2019 staat volgens het rapport ruim 4,2 miljoen vierkante meter kantoorruimte te koop of te huur. Dit bertekent dat het kantoornaanbod in een jaar tijd met 20 procent is afgenomen. 

https://dynamis.nl/uploads/media/25/global/SCK%202019/SCK%202019%20Rapport.pdf


 


Deel op Social Media
05-02-2019 8:30

Op 27 juni van dit jaar vindt in Amsterdam de tweede editie van de Creative Heroes Awards plaats. De prijzen worden uitgereikt aan de grootste creatieve geesten van Nederland, de gamechangers die een blijvende, positieve impact hebben op mens en maatschappij. De organisatie heeft bekend gemaakt wie er in de 17-koppige jury plaatsneemt.

De Creative Heroes worden beloond voor hun belangrijke rol in de creatieve industrie. Deze industrie is een aanjager van innovaties en levert zo een belangrijke bijdrage aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. “De sector kan mensen verbinden, in beweging brengen en een zinvolle betekenis geven aan nieuwe technologische toepassingen. Daar is meer dan ooit behoefte aan,” aldus een van de initiatiefnemers, Guus van Maarschalkerweerd.

Met de Creative Heroes Awards wil de organisatie de ambitie stimuleren om van Nederland de meest creatieve economie van Europa te maken. Volgens juryvoorzitter Taco Schmidt, oprichter van Qindle, heeft het bedrijfsleven creativiteit nodig om zichzelf steeds opnieuw uit te vinden en is samenwerking tussen partijen binnen en buiten de creatieve sector nog lang niet vanzelfsprekend. “Er moeten meer creatieven in de boardrooms van grote bedrijven komen.”
 

Ook dit nemen er weer een aantal toonaangevende creatieve professionals plaats in de jury. Naast eerdergenoemde voorzitter zijn dat: Samira Boon, textiel architect bij Studio Samira Boon en een van de Creative Heroes van 2017; Hans Brandt, onafhankelijk consultant identiteit en branding; Leonne Cuppen, eigenaar van Yksi Connect; Kim Dingler, directeur Marketing & Strategie bij Talpa; Mae Engelgeer, textiel designer bij Studio Mae Engelgeer; Petran van Heel, Sector Bankier Bouw bij ABN AMRO Bank; Hedwig Heinsman mede-oprichter van Aectual en DUS; David Heldt, oprichter van Connecting the Dots; Jan Knikker, partner bij MVRDV; Gesina Roters, partner en oprichter van DAY creative business partners; Mark van der Net, architect bij OSCity; Costas Papaikonomou, oprichter van Happen® & Winkle®; Renske Schriemer, eigenaar Design Press en oprichter van DesignTop100; Peter de Winter, bladenmaker en hoofdredacteur van ArchitectuurNL; Robert van Rixtel, oprichter Dutch Design Daily en tenslotte Omar Munie, tassenontwerper uit Den Haag.

Potentiële Heroes kunnen zichzelf aanmelden, aangedragen worden door anderen of door de jury gescout worden. De registratie verloopt via creativeheroesaward.com. De inzendtermijn sluit op 1 april 2019.  


In 2017 werden onder andere Boyan Slat met de Ocean Cleanup, Hans Meijer van Zoku en de organisatie achter Blue City in Rotterdam onderscheiden. Mede-initiatiefnemer Jeroen van Oostveen: “Met de Creative Heroes Awards willen we inzoomen op de drijvende krachten en het proces achter baanbrekende concepten en duurzame verandering die Nederland voortbrengt.”
 


Deel op Social Media04-02-2019 8:30

De vakgroep GLAS van Bouwend Nederland, Onderhoud NL, STOOV,  Kenniscentrum Glas en een aantal glasbedrijven geven het BouwBeursthema ‘Tijd om de krachten te bundelen’ vorm door voor het eerst een gezamenlijk Glasplein in te richten. Met het Glasplein willen de brancheorganisaties en de bedrijven laten zien wat er allemaal mogelijk is met glas.
 

“Het idee is ontstaan vanuit de leden van de vakgroep GLAS van Bouwend Nederland”, vertelt Irene Taal,management assistent bij de vakgroep. “Ze willen in gezamenlijkheid het product promoten. Want maar weinig mensen weten wat er allemaal mogelijk is met glas. Behalve dan dat je er doorheen kunt kijken.”
 

De daarop opgerichte PR-commissie zocht vervolgens contact met OnderhoudNL om aan te sluiten bij het Glasplein tijdens BouwBeurs. “Zij vertegenwoordigen immers de glaszettersbedrijven en zeker in het kader van werkgelegenheid en de instroom van jongeren en zij-instromers vonden ze het belangrijk om samen op te trekken.”
 

Volgens Taal is het niet vreemd dat concurrerende bedrijven samen op een plein op BouwBeurs staan. “Zo zien onze leden dat helemaal niet. Het zijn eerder collega’s dan concurrenten. Dat zie je ook terug op de verschillende evenementen die we met de vakgroep organiseren. Het is een hele actieve en hechte groep.”
 

Op het Glasplein zijn volgens Taal aantal bijzondere dingen te zien. “We laten een zestal  verschillende glasproducten zien: waaronder veiligheidsglas, brandwerend glas, isolerende beglazing, thermische beglazing, constructief glas en interieurglas. Op een podium zullen de fabrikanten elevator pitches over hun producten geven en ook het Kenniscentrum Glas houdt presentaties. Verder zijn er netwerktafels waar onze leden potentiële klanten kunnen ontmoeten.

 

Een zestal bedrijven is met een eigen stand aanwezig op het Glasplein. Dat zijn Timmermans Hardglas uit Hardenberg, D&O Bouwglas uit Franeker, Vetrotech Saint-Gobain Benelux uit Nederweert, AGC Nederland uit Tiel, Nissink Business Glass uit IJsselmuiden en de stichting Vlakglas Recycling Nederland uit Zoetermeer. “Vlakglas Recycling doet iets wat uniek is in Europa”, stelt Taal. “Ze zamelen vlakglasafval in, om het vervolgens te laten recyclen. Het bespaart grondstoffen en energie. Bovendien vermindert recycling en efficiënt transport de CO2-uitstoot.”
 

Om bezoekers naar het Glasplein te trekken bedachten de deelnemers een aantal ludieke acties. Zo is er een torenhoge glazen klimwand, is er een wedstrijd waarbij bezoekers zo lang mogelijk met zuignappen aan een glazen wand moeten hangen en is er speciaal voor BouwBeurs een glazen skateboard gemaakt. Taal: “Ik ben nog op zoek naar scholieren die op dat glazen board over de beurs willen skaten.”
 

Op donderdag 7 februari is om 17.00 uur de uitreiking van de tweejaarlijkse Glas Award. Ook is er een Innovatie Award en een Aanmoedigingsprijs. De prestigieuze Glas Award richt zich op de toepassing van vlakglas in het interieur en/of exterieur.  Uit 14 inzendingen zijn eind november door de jury 5 nominaties van de Glas Award gekozen. Eerder op de middag, om 13 uur, reikt Vlakglas Recycling Nederland voor de eerste keer de Award voor Inzamelpunt van het jaar uit. Het inzamelpunt dat gedurende 2018 de meest ideale vulgraad liet zien wordt beloont met een award. Een optimale vulgraad van een glasbak op de bouwplaats draagt namelijk bij aan een beter milieu.

Op 5 februari is YouTuber Govert Sweep op het Glasplein aanwezig om scholieren te interesseren voor een baan in de glasbranche.

www.bouwbeurs.nl


Deel op Social Media04-02-2019 8:02

Van 29 tot en met 31 januari werd in Utrecht weer de Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer gehouden. Het was andermaal een succesvol evenement. Facilitair geïnteresseerden konden zich informeren over tal van relevante producten en services. Hieronder een korte fotoimpressie van het evenement.


https://www.vakbeursfacilitair.nl/


Deel op Social Media
01-02-2019 8:00

Met de traditionele nieuwjaarsreceptie van FMN en haar Platina Partner Facilicom Group in het vernieuwende, circulaire horeca-concept The Green House in Utrecht, heeft facilitair Nederland het jaar 2019 naar eigen zeggen op een duurzame wijze ingeluid.

Tijdens de drukbezochte receptie, benadrukte gastheer Rogier Verbeek, namens Facilicom Group, dat deze Albron-locatie voor de nieuwjaarsreceptie niet zomaar gekozen is, maar symbool staat voor de belangrijke rol die het facilitaire vakgebied heeft bij een duurzame en inclusieve werkomgeving. Ook FMN-voorzitter Natalie Hofman stelde in haar nieuwjaarstoespraak dat facility managers één van de sleutels tot succes zijn voor het halen van de klimaatdoelstellingen en het realiseren van de energietransitie.

Of er nu wel of geen klimaatakkoord komt, verduurzamingsvraagstukken gaan de komende jaren de facilitaire agenda bepalen. De opgave voor de gebouwde omgeving is enorm. “Facility managers gaan het verschil maken bij het overschakelen naar een circulaire economie en het gebruiken van meer hernieuwbare energiebronnen. En wij gaan hen daar – samen met onze Expertgroepen en partners zoals Facilicom Group – bij helpen”, aldus FMN-voorzitter Hofman.

In het jaarprogramma voor 2019 van FMN is duurzaamheid vanuit verschillende invalshoeken dan ook één van de terugkerende thema’s. Met bijvoorbeeld informatiebijeenkomsten, expertsessies,workshops, masterclasses en een game, maar ook met verschillende sessies tijdens ‘World Workplace Europe meets Facility for Future’ krijgen facility managers allerlei tools om hun rol in deze opgave te kunnen spelen.

Het voorjaarscongres van FMN zal aan het thema ‘Duurzaamheid’ zijn gewijd. Leden en niet-leden worden in 2019 uitgenodigd voor regionale ‘Stay Connected’-bijeenkomsten. Hier kan men met elkaar discussiëren over relevante ontwikkelingen in het vakgebied en voor de professional en richting geven aan de rol die FMN als vakvereniging op die thema’s zou moeten kiezen.

www.fmn.nl


Deel op Social Media
Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >