Nieuws


14-01-2019 10:00

Na 5 jaar nauwe samenwerking in de Cradle to Cradle-advisering van klanten en investeerders, gaan Drees & Sommer en Prof. Dr. Michael Braungart per 1 januari 2019 samenwerken onder de nieuwe bedrijfsnaam EPEA GmbH – Part of Drees & Sommer. Doel is om het Cradle to Cradle-designconcept voor de circulaire economie in alle industriële sectoren te stimuleren.

EPEA Internationale Umweltforschung GmbH (Environmental Protection Encouragement Agency) werd in 1987 opgericht door Prof. Dr. Michael Braungart en heeft zich tot een wereldwijd actief onderzoeks- en adviesinstituut voor eco-effectieve producten, processen en gebouwen ontwikkeld. De activiteiten van EPEA richten zich op de toepassing van Cradle to Cradle-principes in samenwerking met bedrijfsleven, overheden en NGO’s.

"Toegepast op de bouwsector, leiden Cradle to Cradle-principes tot gebouwen die bijdragen aan het welzijn van de gebruiker en hun omgeving", aldus een woordvoerder. "Daarnaast zijn alle constructies, installaties en bouwproducten zodanig ontworpen dat de kwaliteit van componenten en materialen behouden blijft. Gebouwen worden zo grondstoffenbanken die aan het einde van hun gebruikstijd de materialen weer vrijgeven voor hergebruik."

Alle Cradle to Cradle- activiteiten van EPEA in andere sectoren, zoals kleding, verpakkingen, papier, drukwerk, cosmetica en schoonmaakproducten zullen volgens de woordvoerder door EPEA GmbH – Part of Drees & Sommer – volledig worden voortgezet en een nieuwe impuls krijgen.

"De oprichting van deze organisatie is een logisch gevolg van een langdurige samenwerking en onderstreept onze holistische aanpak waarbij economie en milieu een krachtige combinatie vormen; the blue way. Dankzij de ondersteuning en uitgebreide materiaalkennis van onze EPEA-collega's zijn wij in staat om onze klanten, met name in Europa, advies te geven over hoogwaardige recyclebare producten en niet enkel vastgoed. Daarmee versterken we onze voortrekkersrol op het gebied van duurzaamheid, promoten we de bredere adoptie van het Cradle to Cradle-concept en leggen we de basis voor nieuwe bedrijfsmodellen binnen de circulaire economie", aldus Dr. Peter Mösle, partner bij Drees & Sommer SE en nieuwe managing director van EPEA.

EPEA Nederland BV blijft het centrale kennisinstituut voor Cradle to Cradle in Nederland en zal haar activiteiten vanuit Eindhoven onder leiding van Hein van Tuijl en Dr. Peter Mösle verder uitbreiden naar België en Luxemburg. De succesvolle samenwerking tussen de licentiehouder EPEA Switzerland GmbH wordt voortgezet met de nieuw opgerichte EPEA GmbH - Part of Drees & Sommer.
 

www.dreso.com


Deel op Social Media
11-01-2019 8:00

Er is een stille AV-revolutie gaande op kantoor. Dat stelt het bedrijf BIS / Economicon. Het bedrijf is gespecialiseerd in de levering van audiovissuele middelen op kantoor en de digitalisering van de werkomgeving.

"De sterke groei in het gebruik van audiovisuele middelen is al een paar jaar gaande, maar nu gen Z staat te trappelen om zich bij de millenials op de werkvloer te voegen, wordt de 'stille’ AV-revolutie alleen maar luider in 2019", aldus een woordvoerder in een schrijven aan relaties. "Werkend Nederland stapt eindelijk uit de traditionele meeting comfort zone en in de moderne werkomgeving verdringen flexibele, dynamische werkruimten de traditionele directiekamers."

Locatie-onafhankelijk werken is gemeengoed geworden. De werknemer van vandaag heeft vanzelfsprekend de juiste tools nodig om essentiële informatie te verzamelen om haar/zijn werk goed te kunnen doen. "We beleven de revolutie van AV, dankzij de schaal die er nu is."

“AV-as-a-Service (AVaaS) heeft de afgelopen jaren voet aan de grond gekregen, maar het komende jaar neemt deze trend pas echt vlucht dankzij een bredere adoptie van het bedrijfsleven”, aldus Jean Pierre Overbeek, CEO van BIS / Econocom over één van de trends die momenteel sterk herkenbaar is in de markt. Hij geeft aan dat de grote partijen hierin de enabler zijn voor het MKB. “Ook het MKB ontdekt in 2019 de voordelen van AVaaS. De standaardisatie van audiovisueel wordt vele malen makkelijker en een werkomgeving met versnipperde AV-oplossingen – verre van gebruiksvriendelijk – behoort tot het verleden. Geen verschillende onderhoudscontracten meer. Geen ‘als het kapot is kijken we er wel naar’. Dat is traditioneel denken en dat doen we niet meer in 2019.”

Ook 'AV fleet management' is volgens het bedrijf aan een opmars bezig. De dynamiek en de life cycle van audiovisuele oplossingen ontwikkelt zich zo snel in vergelijking met vroeger dat met name IT-afdelingen en management moeite hebben om deze snelheid bij te benen. “De transformatie van AV verloopt sneller dan bijvoorbeeld het geval is bij laptops op dit moment. Gek genoeg hebben ondernemingen vaak in operationele, tactische en strategische plannen de mobiele devices zoals mobiele telefoons, tablets en laptops wel opgenomen. Neem bijvoorbeeld de afschrijvingsduur. Of de laptops als standaard onderdeel van het mobiliteitsbeleid”, aldus Overbeek, die ook aangeeft dat als het op AV aankomt, dit nog lang niet altijd het geval is.

En dus voorspelt hij dat we de komende jaren gaan zien dat fleet management voor AV ook steeds vanzelfsprekender wordt. “Het implementeren van audiovisueel is niet meer die eenmalige, transactionele handeling die het ooit was." AV fleet management zorgt voor een versimpeling, het geeft inzicht in de kosten en de technologie blijft altijd up to date, omdat het veel makkelijker is om inzicht te krijgen wat elk onderdeel kost bij de verschillende leveranciers, of welk service contract waarbij hoort.

"Vergeet ook niet dat fleet management de gebruiksvriendelijkheid van standaardisatie alleen maar meer ten goede komt, bijvoorbeeld omdat er niet voor elke meeting weer een andere techniek wordt gebruikt", vervolgt Overbeek. "Dit ligt natuurlijk gewoon in het verlengde van de as-a-service trend.” Overbeek stipt nog even aan dat security wel een integraal onderdeel moet zijn van AVfleet management. “Dat kan je zien als een subtrend waarbij dit aan de grotere audiovisuele partijen is uitbesteed.”

Voor 2019 voorspelt Overbeek voorts de transitie van AV naar een meer IT-centraal platform voor de levering van video en unified communication diensten. Hiermee komt ook de noodzaak voor een zakelijk professioneel service niiveau. “Thuis gaat - via een simpele spraakopdracht naar Google Home - mijn televisie aan dankzij de Chromecast. Terwijl op Netflix Rick en Morty verder gaat waar ik gebleven was, verspringen mijn Philips Hue lampen automatisch naar het juiste entertainment kleurschema. Die installatie was binnen een paar minuten gepiept, waarom zou het op kantoor nog anders zijn?” De huidige generatie werknemers is niet anders gewend dan goed werkende technologie. “Mede daardoor zien we ook een enorme toename in videocommunicatie, die nog lang niet ten einde is. Onze communicatiemiddelen veranderen als consument, maar net zo goed als zakelijk professional."

Hier is natuurlijk wel een goed platform voor nodig en een gebruiksvriendelijke user interface. Thuis kan dat de Google Home app zijn, op het werk kan er met software defined AV extra functionaliteit aan AV worden toegevoegd, maar ook eenvoudige beheeropties en -omgevingen. De grootste flexibiliteit en de gebruiksvriendelijkheid komt dankzij de software naar voren. Overbeek vult aan: “Denk ook aan beheersbaarheid, monitoring, remote working, het upgraden van oplossingen zonder hardware te vervangen, extra functionaliteiten zoals een security oplossing en nog veel meer. Software defined AV maakt het AV-plaatje compleet in 2019 compleet.”

Communicatie via digitale oplossingen is letterlijk op elke plek in het leven doorgedrongen. “De snelheid waarmee dat gebeurt is misschien wel exponentieel. De teloorgang van analoge communicatie is het nog niet, maar we kunnen zeker zeggen dat analoge communicatie een uitzondering wordt. Is het niet in 2019, dan wel in de heel nabije toekomst. Zeg nou zelf, hoeveel mensen ken jij nog die de papieren krant dagelijks lezen en hoeveel mensen ken je die hun tablet of mobiel pakken om hun nieuwsbehoefte te bevredigen?”

Overbeek benadrukt de holistische kijk op verschillende AV-onderdelen van de markt. “De trends hierboven versterken elkaar. AV-as-a-Service versterkt AV fleet management, wat weer de gebruiksvriendelijkheid verhoogt, wat weer alleen met software defined AV tot wasdom kan komen…” Voor hem zijn de voordelen van de trends die hij benoemt zo duidelijk, dat bedrijven bijna niet meer zonder kunnen. De werkplek van de toekomst is de werkplek van vandaag en de AV trends van 2019 zijn de enabler van deze werkplek. “Als het op audiovisueel aankomt, eist de werknemer en vaak ook de klant de gebruiksvriendelijkheid die ze gewend zijn. Ik wil iedereen aansporen om te kijken hoe deze trends jouw bedrijf voordeel opleveren. Doe jij het niet, dan de concurrent wel.”

www.bis.nl


Deel op Social Media11-01-2019 8:00

Van maandag 14 t/m vrijdag 18 januari 2019 organiseert Nederland circulair! de Week van de Circulaire Economie. Tijdens deze week openen koplopers die nu al slim, circulair ondernemen hun deuren voor ondernemers die graag aan de slag willen met de circulaire economie.

Er worden in de kader van het evenement tal van evenementen georganiseerd. Zo opent inrichter Ahrend op 17 januari de eigen fabriek in Sint Oedenrode voor belangstellenden. "Van kleine, diepgravende keukentafelgesprekken tot grotere evenementen rond de circulaire economie – voor ieder wat wils", aldus de initiatiefnemers over de vele evenementen die georganiseerd worden.

Meer informatie is beschikbaar via de website van Nederland circulair!.

www.circulairondernemen.nl


Deel op Social Media04-01-2019 8:30

BIS BV, met vestigingen in Almere, Barendrecht én Eindhoven, gaat verder onder de naam BIS/Econocom. De nieuwe naam volgt uit de overname van AV-specialist BIS door Econocom én de steeds intensievere samenwerking tussen beide organisaties.

Jean Pierre Overbeek, CEO van BIS/Econocom en Chief Development Officer van Econocom NL, is enthousiast over deze volgende fase in de ontwikkeling van de organisatie: “Voor ons is dit een heel belangrijke mijlpaal. Doordat we nu ook in onze bedrijfsnaam en huisstijl het beste uit twee werelden samenbrengen, onderstrepen wij dat we onze klanten beter dan ooit helpen met oplossingen waar zij behoefte aan hebben. De kracht en schaalgrootte van Econocom én de expertise en lokale focus van BIS maken dat BIS/Econocom staat voor één adres waar alle denkbare Audiovisuele & IT technologie op abonnementsbasis voor de klant beschikbaar is.”


BIS/Econocom neemt ook de huisstijl van Econocom aan. "En dat gaat om veel meer dan een ander logo en een ander kleurtje. Het gaat om een nieuwe identiteit. Wie zijn wij? Wat willen wij betekenen? Wij zien een grote rol voor ons in het ontzorgen van de eindgebruiker (vaak de interne klant van de opdrachtgever). Om dáár betekenisvol te zijn, zetten wij in op klantfocus, innovatie en gebruiksgemak om de eindgebruiker écht te helpen. Daarbij willen wij eigentijds, fris, robuust, inspirerend en vernieu-wend zijn."

BIS/Econocom zorgt voor een optimaal ingerichte werkomgeving waarbinnen gebruikers zich comfortabel voelen en waarin zij efficiënt en eenvoudig op een visuele en interactieve manier informatie overdragen, kennis delen, ideeën ontwikkelen en (samen)werken. "Dit doen wij met een mix van competenties op het gebied van smart buildings & smart offices, IT & development, audiovisuele oplossingen, collaboration & videoconference, narrowcasting (digital signage) en interieurinrichting; gecombineerd met een doordacht programma services."

"Daarnaast heeft BIS/Econocom een naam hoog te houden in event rental en digital productions." De dienstverlening van BIS|Econocom richt zich op de zakelijke en institutionele eindgebruiker voor wie wij duizenden ruimtes per jaar realiseren en onderhouden. BIS/Econocom heeft zo’n 220 mensen in dienst, verspreid over strategisch gelegen vestigingen in de Benelux. Het bedrijf is onderdeel van de Econocom groep.

www.bis,nl

 


Deel op Social Media02-01-2019 8:30

Studio VIX heeft zich gedurende het afgelopen jaar in de kijker gespeeld met interessante 'tools' voor (bijvoorbeeld) op kantoor. Het bedrijf van ontwerpster/onderzoekster Kitty de Groot zoekt nu ambassadeurs.

"StudioVIX biedt voor haar tweede serie productie van haar Studiotools aan ambassadeurs een mooie prijs en privileges", aldus De Groot over de actie.Zij vraagt hiervoor in ruil gebruiksfeedback en de optie foto’s op locatie te mogen maken.

Geinteresseerden kunnen tot 15 januari contact opnemen met Kitty@studiovix.nl, telefoon 06 8114 2077. Op dit moment biedt StudioVIX twee bijzondere 'studiotools': het Struts designboard en Bla-Tit, een 'vogelhuis' met daarin een rol papier. Beide tools kunnen gebruikt worden bij onder meer scrumsessies en andere innovatie-bevorderende werkmethodes. 

www.studiovix.nl


Deel op Social Media
Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >