Nieuws


25-09-2018 8:30

NRC-journalist Japke-d Bouma heeft de afgelopen jaren een reputatie opgebouwd waar het gaat om het (licht-ironisch) beschrijven van het hedendaagse kantoorleven. Onlangs ondervroeg ze CfPB-directeur Wim Pullen over hoe gezond het eigenlijk is om in een open kantoor te werklen. Het leverde een vermakelijk en tegelijkertijd leerzaam artikel op.

In het artikel maakt Wim Pullen onder meer duidelijk dat de term 'open kantoor' voor velerlei uitleg vatbaar is en dat er bijgevolg niet zomaar conclusies kunnen worden getrokken over de gezondheidseffecten van 'het' open kantoor. Pullen merkt voorts op dat het twijfelachtig is of een open kantoor per definitie de creativiteit bevordert (zoals toch vaak beweerd wordt): "De meeste open kantoortuinen zijn bedacht om kosten te besparen: meer mensen in minder ruimte. Op zich een valide argument. Maar ik vind dat werkgevers veel te weinig nadenken over de gevolgen.” 

Bouma's ironische suggestie dat we maar gewoon helemaal moeten stoppen met kantoren, wordt evenwel nuchter weersproken door de CfPB-directeur: "Een gebouw voorziet in een hoop primaire behoeften: geborgenheid, schuilen voor de elementen, sociale interactie, dus nee. Maar als je klakkeloos de tijgers bij de aapjes zet, kan je erop wachten tot de één de ander opvreet.” 

Lees het hele artikel uit het NRC Handelsblad van 18 september: https://bit.ly/2NNj2vo

 

Deel op Social Media21-09-2018 8:00

Wie wordt de winnaar van de FMN Student Award 2018? De inschrijving voor deze prestigieuze prijs is geopend. De FMN Student Award 2018 wordt toegekend aan een bachelor- of masterstudent die in het studiejaar 2017-2018 de scriptie met de meeste impact of grootste relevantie voor de ontwikkeling en innovatie van het facilitaire vakgebied heeft geschreven.

Op woensdag 28 november kiezen de deelnemers aan het FMN Connect XL Congres uit de genomineerden de winnaar van deze jaarlijkse scriptieprijs van beroepsvereniging FMN. Inschrijven kan tot vrijdag 19 oktober, 14.59 uur.

Met een scriptie (afstudeeronderzoek, thesis) ronden studenten een belangrijke fase van hun studie af. Maar een scriptie is meer dan dat. Met de kennis die studenten tijdens hun studie vergaren, kunnen zij een belangrijke bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling en innovatie van het vakgebied. Niet alleen voor het bedrijf of de organisatie voor wie zij onderzoek hebben uitgevoerd, maar ook voor andere spelers in het vakgebied. Met de FMN Student Award bevordert FMN samen met de facilitaire opleidingen in Nederland innovatief facilitair onderzoek door studenten, delen we kennis en dragen we samen bij aan de ontwikkeling van het vakgebied.

www.fmn.nl


Deel op Social Media
04-09-2018 11:00

De Vereniging van Inrictingsprofessionals (VIP) timmert gestaag aan de weg. De branchevereniging laat weten dit najaar weer een bijeenkomst te organiseren. Op 9 oktober 2018 houdt de VIP een Circulair Symposium.

"Zoals aangekondigd tijdens onze laatste bijeenkomst in Amsterdam, organiseren wij op 9 oktober 2018 een symposium over Circulair ondernemen", aldus een woordvoerder. "Diverse gastsprekers vanuit overheid, architectuur en bedrijfsleven zullen uitgebreid vertellen over ontwikkelingen tot en met vandaag maar ook over hetgeen, met name voor onze branche, op ons af gaat komen."

Overige details omtrent dit symposium volgen binnenkort via de website van de VIP.

De VIP is een platform voor bedrijven en professionals die zich bezig houden met het inrichten van ruimten voor werken. De organisatie is een voortzetting van de VSM: Vereniging van Systeem, Kantoor en Bedrijfsmeubelen.


www.inrichtingsprofessionals.nl

Deel op Social Media04-09-2018 10:00

Projectinrichter Weststrate mag de volledige kantoorinrichting voor het nieuwe hoofdkantoor van Roompot verzorgen. Dat meldt het bedrijf in een nieuwsbrief.


Het splinternieuwe pand van Roompot is ontworpen door RoosRos Architecten uit Goes. Het pand,  waar op 4 juli symbolisch de eerste paal voor is geslagen, moet in mei 2019 plaats bieden aan zo’n 280 medewerkers. Al die medewerkers mogen dan plaatsnemen op meubiliair dat geleverd wordt door Weststrate.

Het pand zal pal naast de A58 in Goes komen te staan. "Zo staat het hoofdkantoor van Roompot op en strategische plek midden in Zeeland", aldus een woordvoerder. "Weststrate neemt de inrichting van het pand op zich en dat betekent dat alle werkplekken en andere ruimtes ingericht zullen worden met meubels van Weststrate."

www.weststrate.nl

Deel op Social Media
Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >