Nieuws


28-08-2018 8:30

De Kromhouthal in Amsterdam is op 20, 21 en 22 maart 2019 het toneel van Facility for Future en World Workplace Europe. IFMA en FMN slaan samen met de partners van Facility for Future de handen ineen voor een eenmalige combinatie van deze twee events. FMN, de Nederlandse beroepsvereniging voor het facilitaire domein, en IFMA, de International Facility Management Association, maakten dat deze week bekend. 

IFMA organiseert in Amerika en Azië al jaren het goed bezochte event World Workplace en bracht dit concept twee jaar geleden ook naar Europa. Na Stockholm en Barcelona komt dit event nu naar Amsterdam. FMN organiseerde in 2017 al een succesvolle editie van Facility for Future en krijgt nu de mogelijkheid om dit event in een vernieuwde opzet te organiseren. FMN-voorzitter Natalie Hofman: “De komst van World Workplace Europe 2019 naar Amsterdam is echt een unieke kans om de internationale context van ons vakgebied te koppelen aan de nationale relevantie.” Ook Lara Paemen, director IFMA Europe, ziet in de combinatie een mooie samenwerking: “IFMA-leden uit Europa, maar ook uit de rest van de wereld, krijgen de mogelijkheid om in een mooie ambiance interessante voorbeelden te zien van professioneel facility management.”

Tijdens een informatiebijeenkomst eerder deze zomer hebben FMN en IFMA de plannen aan een bredere groep van geïnteresseerde marktpartijen gepresenteerd. De reacties daar waren zeer positief en veelbelovend. Al eerder hadden de partners voor Facility for Future − Sodexo, ISS, Hutten en BAM FM − positief gereageerd op het voornemen om beide events te combineren. “We werken het programma en de prospectus op dit moment verder uit, zodat marktpartijen vanaf medio september kunnen inschrijven op een partnerpakket voor dit bijzondere event,” meldt de FMN-voorzitter.

Facility for Future is ontstaan vanuit de behoefte aan een inhoudelijk inspiratie-event binnen de facilitaire branche en wordt onder regie van FMN georganiseerd. De eerste editie van Facility for Future vond plaats in januari 2017. Met aansprekende nationale en internationale sprekers van zowel binnen als buiten het vakgebied, is Facility for Future volgens de organisatoren een ‘must’ voor alle vernieuwers en andere betrokkenen rondom het faciliteren van de werkplek en de werkomgeving van morgen.

www.facilityforfuture.nl

Deel op Social Media27-08-2018 8:30

Geinteresseerd in de nieuwste ontwikkelingen in de werkomgeving? Dan is het congres SPOT op de werkomgeving misschien iets voor u. De eerste editie van het evenement staat voor 13 september op de agenda. Er staan onder meer tal van lezingen gepland.
 

"Facilitair verantwoordelijken bij bedrijven, de overheid, het onderwijs of de zorg zijn binnen hun organisaties zó bezig met de werkomgeving van vandaag, dat zij zich veel minder vaak dan zij zouden willen, bezig houden met de werkomgeving van morgen", aldus de organisatie van het evenement (die ook jaarlijks de vakbeurs Facilitair voor haar rekening neemt). "SPOT op de werkomgeving wil al deze professionals in het facilitair management in één keer bijpraten, met Kennisspots (congres), Verdiepingsspots (kennistafels) en Informatiespots (presentaties op de noviteiten-, c.q nieuwe productenmarkt). Op één dag, onder één dak."

Recentelijk werd het lezingenprogramma bekend. In dit opzicht is er veel te beleven. Tijdens de in totaal 24 lezingen wordt er ingegaan op onderwerp[en als de dynamische werkplek, energie-management, de mensgerichte werkomgeving, akoestiek, trends, gezondheid en nog veel meer. de lezingen worden verzorgd door tal van experts. 

Het evenement is gratis toegankelijk voor de doelgroep.

spotopdewerkomgeving.nl

 


Deel op Social Media14-08-2018 11:05

Leidinggevenden zijn niet genoeg betrokken bij hun werknemers. Dat vindt het merendeel van werkend Nederland. 58 Procent zegt dat hun leidinggevende niet op de hoogte is van hun bezigheden en prestaties. Daarnaast meent 48 procent van werkend Nederland dat werk beter uitgevoerd wordt als de manager meer feedback geeft. Managers laten dus steken vallen. Deze cijfers komen uit onderzoek onder duizend werknemers uitgevoerd door Protime, specialist in workforce management oplossingen.

Manager communiceert eenzijdig
Managers zouden meer betrokken moeten zijn met hun personeel. Bijna een derde van de werknemers (31 procent) wil meer gecoacht worden. Er is dan nog wel werk aan de winkel. Een groot deel van de respondenten (39 procent) vindt namelijk dat hun manager eenzijdig communiceert.

Manager stelt doelen voorop
Kijkend naar de manier waarop managers momenteel hun team aansturen, valt op dat dit voornamelijk gebeurt op basis van doelstellingen (35 procent). Vooral in de logistieke en financiële sector zijn doelstellingen belangrijk (respectievelijk 45 procent en 47 procent). Daarnaast noemt 22 procent van alle respondenten dat zij juist worden aangestuurd op prestaties, gevolgd door persoonlijke ontwikkeling (18 procent), vaardigheden (15 procent) en gedrag (10 procent). Deze resultaten komen niet overeen met de wensen van werknemers. Meer dan de helft van alle respondenten (51 procent) ziet graag een grotere investering in persoonlijke ontwikkeling.

Lucas Polman, directeur bij Protime Nederland: “Iedereen heeft talent en het is aan de organisatie om medewerkers te helpen om dit talent naar boven te halen en te ontwikkelen. Voor managers betekent dit dat ze het directieve leiderschap moeten inruilen voor een meer dienende vorm. Dit werkt alleen wanneer de doelstellingen, persoonlijke ontwikkeling en prestaties bespreekbaar zijn. Goed coachen kan immers enkel als je een helder beeld hebt van wat het personeel bezig houdt. Dit maakt werknemers gelukkiger en meer betrokken.”

Het onderzoekrapport ‘Kwaliteit op de Werkvloer’ is te downloaden op de website van Protime.

 

 

Deel op Social Media13-08-2018 20:34

Na het eerste Orgatec-persbericht van Vitra ontvingen we nu ook het eerste persbericht van een deelnemer aan de Biennale Interieur in Kortrijk. Het is afkomstig van ORAC: de Belgische specialist van architecturale profielen, is wederom present op de 26e editie Biënnale Interieur.Inspireren en tools aanreiken om grenzeloos je eigen karakter uit te drukken in jouw eigen interieur blijft ORAC’s missie. Want een ruimte is pas uniek als het interieur perfect is afgestemd op zijn gebruikers.“Elk van ons heeft een unieke persoonlijkheid en een individuele smaak. Door je eigen persoonlijkheid grenzeloos toe te voegen aan je interieur, weerspiegel je wie je bent”, aldus Yves Taillieu, CEO ORAC."De bezoekers op de stand worden ondergedompeld in een beleving gelinkt aan het gebruik van de Orac Decor profielen", belooft Taillieu.Wat? Design event Biënnale Interieur
Waar? Hal 2, Stand 215, Xpo, Kortrijk
Wanneer? 18-10 - 22-10-2018

 
 
Wat? Design event Biënnale INTERIEUR
Waar? Hal 2, Stand 215, Xpo, Kortrijk
Wanneer? 18.10 - 22.10.2018
 

www.oracdecor.com

 

Deel op Social Media10-08-2018 8:09

De bomen van het Finse merk Lovi worden op veel verschillende plekken toegepast. Enkele voorbeelden: in zorginstellingen (als levensboom), in kerken (als doopboom), als pleinboom in grote ontvangsthallen, in mortuaria en crematoria (als stilte object en gedenkboom), in kantoren, in showrooms, in wachtzones, in cafés, restaurants en hotels, op evenementen en in scholen.Architecten en dealers weten telkens weer te verrassen met hun creatieve toepassingsideeën. Lovi-bomen zijn al verkrijgbaar vanaf briefkaartformaat, maar de collectie voor projectmatige toepassingen vangt aan bij een boommaat van 135 centimeter hoog met een kruindoorsnede van 70 centimeter, tot een boommaat van 400 centimeter hoog met een kruindoorsnede van 230 centimeter. Er zijn momenteel veertien kleuren leverbaar. Naast deze zijn er ook sparrenbomen beschikbaar; deze zijn in negen kleuren verkrijgbaar.Lovi-bomen worden geproduceerd van PEFC-gecertificeerd berken multiplex. Het hout is afkomstig van bomen uit de Finse bossen, welke na het kappen opnieuw worden aangeplant. Daarnaast ondersteunt Lovi herbeplanting programma’s in gebieden in de wereld die getroffen zijn door droogte, erosie en overstromingen. De bomen zijn compact verpakt voor een efficiënt transport en zijn snel zonder gereedschap in elkaar te zetten. Lovi-bomen zijn wereldwijd verkrijgbaar.Nieuw in het assortiment zijn de Lovi Acoustic bomen. Deze worden vervaardigd van een viltmateriaal gewonnen uit gerecyclede PET flessen, een decoratieve en akoestische toepassing ineen. Er wordt momenteel hard gewerkt aan een aantal doorontwikkelingen van bestaande producten en aan nieuwe ontwerpen. Op veler verzoek komt er een grote versie van de 22 centimeter hoge Season Tree en tevens worden er palmbomen aan het leveringsprogramma toegevoegd.Lovi Ltd is een Fins familiebedrijf. Alle producten zijn ontworpen en gepatenteerd door Anne Paso. BERO Agencies verzorgt voor Lovi Contract de verkoop in de Benelux, Duitsland en Denemarken.www.bero-agencies.com

 

Deel op Social MediaTerug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >