Nieuws


29-06-2018 8:30

Onderzoek van Leesman wijst uit dat het kantoor van Plantronics in Hoofddorp het hoogst scorende kantoor in de Benelux is. Dat meldt laatstgenoemde leverancier van audio- en communicatietechnologie in een persbericht.

Plantronics maakt bekend dat zijn kantoor in Hoofddorp is uitgeroepen tot een van de meest effectieve en prettige werkomgevingen voor medewerkers ter wereld. "De certificering werd door Leesman toegekend, een wereldwijd bedrijf dat onderzoekt hoe werkplekken van invloed zijn op de prestaties van medewerkers en organisaties", aldus een woordvoerder.

Leesman stelt de ranglijst samen op basis van de Leesman Index, een wereldwijd business intelligence-beoordelingssysteem, dat feedback van medewerkers vastlegt over hoe effectief de werkplek hen ondersteunt. "Leesman meet meerdere factoren, zoals tevredenheid over de mate van ondersteuning bij belangrijke werkzaamheden, maar ook over factoren als akoestiek, temperatuur en natuurlijk licht op kantoor."

Het Europese hoofdkantoor van Plantronics kreeg van Leesman verder de hoogst mogelijk beoordeling: de Leesman+ certificering. "Die wordt alleen toegekend aan de beste werkplekken die 70 Lmi of meer scoren op de gestandaardiseerde prestatieschaal van Leesman. Slechts 6 procent van alle werkplekken die Leesman heeft gemeten, behaalde een Leesman+ certificering. Met een Lmi-score van 82,3 is Plantronics het hoogst scorende Leesman+ gebouw in de Benelux."

"Het kantoor in Hoofddorp maakt actief gebruik van het gedachtengoed van Plantronics omtrent slimmer werken, waarbij mensen, de werkomgeving en technologie zorgen voor een optimale, holistische werkervaring." Plantronics hanteert dezelfde aanpak voor zijn hoofdkantoor in Santa Cruz, Californië en andere locaties ter wereld.

“Al bijna 60 jaar levert Plantronics oplossingen die de communicatie-ervaring van mensen helpen verbeteren”,  zegt Joe Burton, president en chief executive officer van Plantronics. “Wij zijn verheugd dat Leesman ons kantoor in Hoofddorp erkent. Mensen en de menselijke ervaring blijven onze belangrijkste prioriteiten bij innovatie.”

Elk aspect van het gebouw in Hoofddorp - het architectonische ontwerp, de materialen, het interieur, de indeling van de bureaus en zelfs de foto's aan de muur - zijn volgens Plantronics bewust geselecteerd op basis van de behoeften van de werknemers. "Het doel was om de meest boeiende en collaboratieve werkomgeving te ontwikkelen die mogelijk is."

Om spraakafleiding, het grootste probleem in een open kantoor, tegen te gaan, installeerde Plantronics zijn intelligente acoustic management system genaamd Habitat Soundscaping. "Dit is een multizintuigelijke oplossing met zogeheten biophilic ontwerpprincipes, die zowel bestaan uit afbeeldingen uit de natuur als natuurgeluiden die zich in realtime aanpassen om ruis en afleiding te minimaliseren. Het resultaat is een echt functioneel open kantoor dat zowel samenwerking als geconcentreerd werk bevordert; een perfecte balans tussen welzijn en productiviteit."


Gideon van der Burg, Managing Director Benelux bij Leesman (links op de foto), voegt toe: “Plantronics is een uitstekend voorbeeld van een bedrijf dat begrijpt welke centrale rol een werkplek kan spelen bij het ondersteunen van de prestaties van werknemers en daarmee ook van de organisatie. Gedurende dit project hebben ze medewerkers centraal gesteld. Ze hebben zich gericht op het bouwen van een werkomgeving die draait om zaken die ze belangrijk vinden en gebaseerd zijn op de wensen en eisen van werknemers. De uitzonderlijk hoge tevredenheidsscores rond geluidsniveaus zijn bijzonder indrukwekkend en een voorbeeld voor vele andere organisaties die het moeilijk vinden om dit voor elkaar te krijgen.” 

www.plantronics.nl
 


Deel op Social Media26-06-2018 8:30

In Almelo wordt binnenkort Preston Palace heropend. De nieuwe hotelentree met imposante showvijver en moderne hotellobby zijn dé bekroning op de vele vernieuwingen sinds 2011. Het vernieuwde Preston Palace wordt op maandag 2 juli officieel geopend door burgemeester Gerritsen.

Wie zich Preston Palace herinnert als 'een ziekenhuis dat ooit werd verbouwd tot een hotel', is volgens een woordvoerder verplicht om op korte termijn een kijkje te nemen. "Het all-inclusive resort heeft sinds de verkoop een metamorfose ondergaan. Nieuwe hotelkamers, luxe Suites, het nieuwe hotelrestaurant 'Ribbleton', verrassende spelfaciliteiten, gastvrije service, A-merken aanbod en nu als kers op de taart: een spectaculaire hotelentree met royale hotellobby." 

Het is volgens de woordvoerder 'modern, strak, chic met een 'verrassend vleugje Vegas''. "Inchecken bij Preston Palace is een ware beleving geworden. Een grote showvijver met fonteinen en bijbehorende lichtshow, een luifel van formaat, een royale hotellobby en een frisse front desk met vriendelijke medewerkers zorgen voor een warm welkom en zijn de opmaat naar een heerlijk verblijf."

Op maandag 2 juli verricht burgemeester Gerritsen de officiële opening. Na een welkomstwoord van Carlo Slag, directeur Preston Palace, spreekt Quirine ter Haar, Merkleider van Twente Marketing. Vervolgens is de eer aan de burgemeester van Almelo om in zijn stad, het mooiste en vernieuwde all-inclusive hotel te openen. 

www.prestonpalace.nl
 


Deel op Social Media25-06-2018 13:30

De gebouwde omgeving in Nederland zorgt voor zo’n 40 procent van de CO2-uitstoot. “Dat moet echt anders”, zegt Maarten Nijhoff, projectmanager energie bij Heijmans. Hij ontwikkelt met zijn team een toekomstvisie en een concrete aanpak om de gebouwde omgeving te verduurzamen. Het team helpt klanten op weg naar verduurzaming van hun vastgoed.

Op de site van Heijmans legt hij uit hoe aan dit streven concreet invulling wordt gegeven. "“Heijmans wil actief bijdragen aan de energietransitie, die voort vloeit uit het Klimaatakkoord van Parijs. We nemen daarin onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Daarom zijn we continu op zoek naar oplossingen die onze klanten helpen op duurzame wijze met energie om te gaan", zegt hij onder meer.

Ook eigenaren van kantooreigenaren moeten in dit opzicht 'aan de bak'. "Meer dan 50 procent van het kantooroppervlak in Nederland presteert op dit moment slechter dan energielabel C. Zoals je weet, is de CO2-uitstoot een belangrijke oorzaak van de opwarming van de aarde. Die uitstoot moet snel omlaag, als we de klimaatdoelen van Parijs willen halen. Er is helaas geen quick fix voor het behalen van deze doelen. Iedereen zal daaraan zijn bijdrage moeten leveren, ook vastgoedeigenaren. We merken dat onze klanten zich hier steeds meer bewust van zijn. Ze komen regelmatig met vragen over het verhogen van de energie-efficiëntie van hun gebouwen."

"De maatregelen die daarvoor nodig zijn, zijn echt geen rocket science. Dat kan vaak al heel eenvoudig, bijvoorbeeld door andere verlichting te gaan gebruiken. Soms is er meer nodig, zoals gevelisolatie, isolatieglas, zonnepanelen of een warmtepomp. Klanten die interesse hebben, bieden wij een vrijblijvende Heijmans Labelscan aan. Daarmee krijgt de klant direct inzicht in zijn huidige energielabel en hoe (minimaal) energielabel C bereikt kan worden. "

www.heijmans.nl/nl/verhalen/vijf-vragen-aan-maarten-nijhoff-2/

 


Deel op Social Media21-06-2018 8:30

KantoorExpert is de nieuwe eigenaar van kantoorvakhandel Office Centre. Dat schrijft het Financiële Dagblad. Eigenaar Staples verkoopt de keten voor ongeveer veertig miljoen euro.

De transactie is een gevolg van de verkoop - eind 2016 - van de Europese activiteiten van Staples aan Cerebus. Laatstgenoemde investeerder meldde toen al Office Centre te willen afstoten.

Opvallend aan de overname is dat KantoorExpert een veel kleinere speler is. De Nederlandse groothandel en retailer in kantoorartikelen noteertrde een omzet van 13,5 miljoen euro en telt vijf vestigingen. De omzet van Office Centre is een veelvoud daarvan: het bedrijf heeft een jaaromzet van tachtig miljoen euro en 39 winkels.

Door de overname moeten de winkels beter gaan renderen, zegt ceo Frans Davelaar van KantoorExpert. “De winstmarge is nu marginaal.” Volgens hem valt onder meer te besparen op de kosten voor IT-systemen. Ook moet het assortiment beter aansluiten op de regionale behoeften. “We gaan met Office Centre van global naar local.” De keten wil binnen 5 jaar de omzetgrens van honderd miljoen euro doorbreken.

De overname wordt gefinancierd door een combinatie van eigen middelen en bankleningen. De naam Office Centre blijft voor de winkels behouden. "Office Centre is in Nederland nog altijd een begrip, daar kunnen we ons voordeel mee doen", zegt Davelaar. de overname van OfficeCentre is niet de eerste opvallende transactie van KantoorExpert. In 2014 nam het bedrijf negen winkels van de failliete branchegenoot Gebroeders Winter over. 

www.kantoorexpert.nl
 


Deel op Social Media
20-06-2018 13:30

Nog een overname: Stalad wordt onderdeel van de Heutink Groep. Dat melden beide bedrijven. "Passie voor het ontwerpen en realiseren van stimulerende onderwijsinrichtingen. Dát is wat Stalad onderwijsinrichting en Heutink Projectinrichting met elkaar delen", aldus een woordvoerder.

"Trots zijn wij dan ook om u te kunnen informeren dat beide partijen de handen ineen slaan en Heutink de activiteiten van Stalad heeft overgenomen." 

"Met het toetreden van Stalad tot de Heutink Groep breiden we niet alleen ons team inrichtingsspecialisten uit, maar ook ons meubilairassortiment wordt aangevuld met mooie merken. Zoals de gerenommeerde lijn V/S-schoolmeubilair."

Voor scholen die voorheen gewend waren bij Stalad aan te kloppen voor inrichtingsadvies of vragen over (lopende en toekomstige) leveranties, verandert er volgens de woordvoerder niet zo veel. "Zij kunnen nog steeds terecht bij de adviseurs van Stalad." 

www.heutink.nl
 


Deel op Social Media
19-06-2018 8:30

BBN adviseurs breidt uit met twee senior adviseurs voor projectontwikkeling en duurzaamheid. Dat meldt het adviesbureau in een schrijven aan de relaties.

"Door een sterk groeiende opdrachtenportefeuille heeft BBN adviseurs haar medewerkersbestand dit jaar opnieuw flink uitgebreid. Recentelijk zijn onder andere twee senior adviseurs gestart. Het zijn: Hans Verheij, ontwikkelaar en projectmanager en Paul Dielissen, strategisch adviseur duurzaamheid."

BBN adviseurs voor gebouw en gebied ondersteunt alle partijen betrokken bij het gebruiken, ontwikkelen, realiseren en beheren van gebouwen en gebieden. Het bureau biedt onafhankelijk advies en management en ondersteunt opdrachtgevers met vastgoedadvies, huisvestingsadvies, gebiedsontwikkeling, bouwkostenmanagement, bouwmanagement, realisatie management en onderhoud en beheer.

www.bbn.nl


Deel op Social Media19-06-2018 8:00

Protime, specialist in workforce management oplossingen, is voor het derde jaar op rij uitgeroepen tot Great Workplace in Europa. Protime bemachtigde dit jaar een plek in de top 40 in de categorie Small & Medium Workplaces van alle Best Workplaces in Europa.

Dit werd onlangs bekend gemaakt tijdens de awardceremonie in Athene. Eerder dit jaar behaalde het bedrijf een tweede plek op de Nederlandse Great Place To Work-ranglijst en een vierde plek in België.

"Een Great Workplace word je door een grote mate van trots, plezier, respect en vertrouwen binnen de organisatie", aldus een woordvoerder. "De Trust Index, een uitvoerige audit, wijst uit welke bedrijven het beste scoren op deze pijlers. Omdat Protime in Nederland en België hoog scoort op de index, maakte zij ook kans op een notering in de Great Place to Work Europe-ranglijst."

De hoge scores heeft het bedrijf naar eigen zeggen te danken aan haar bijzondere cultuur. Zo werden dit jaar de kernwaarden opnieuw gedefinieerd door middel van een 'value journey'. Alle Protime-medewerkers mochten aangeven wat zij belangrijk vinden binnen het bedrijf. "Op basis van die resultaten zijn de Protime-kernwaarden opnieuw vastgesteld en samengevat als ‘C³’. C³ staat voor: Collaboration, Camaraderie, Customer Focus en de ³ staat voor Growth."

De lijst van Best Workplaces wordt samengesteld door onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau Great Place to Work. Het onderzoek wordt uitgevoerd door middel van de Trust Index, die het perspectief van medewerkers op het werkgeverschap toetst, en de Culture Audit, die het werkgeversbeleid onder de loep neemt.

www.protime.nl


Deel op Social Media15-06-2018 8:30

De verduurzaming van de gebouwde omgeving is één van de grootste maatschappelijke opgaven van dit moment. Facility managers spelen bij het realiseren van die opgave een belangrijke rol. FMN, de beroepsvereniging voor het facilitaire domein, gaat om die reden haar leden helpen om als duurzaamheidsmanager grote impact te maken op hun gebouwen en de mensen die daar wonen, werken, studeren of anderszins verblijven.

Samen met FMN Partner CFP Green Buildings biedt FMN haar leden tegen een sterk gereduceerd tarief toegang tot een softwarepakket waarmee zij handvatten krijgen om zelf aan de slag te gaan met verduurzaming. "De Energy Module van deze software maakt energiebesparende maatregelen inzichtelijk, inclusief de businesscase en de impact van die maatregelen op het energielabel", meldt de organisatie.

In het partnership met FMN kan CFP Green Buildings de leden van FMN een exclusieve korting tot 70 procent op de software bieden. Beide partijen verwachten dat de samenwerking zorgt voor een substantiële duurzaamheidsverbetering van de Nederlandse vastgoedmarkt met een reductie van 15 tot 25 procent op de CO2-footprint, energie- en servicekosten bij de leden van FMN.

www.fmn.nl
 


Deel op Social Media12-06-2018 8:30

Jaarlijks ontstaat er in Nederland 23 miljoen ton aan bouwafval. Ook gebruikte Veluxdakramen belandden tot vandaag op de afvalberg van bouw- en sloopafval.Velux Nederland, BMN Bouwmaterialen en SUEZ, specialist in afval- en grondstoffenmanagement zijn daarom een samenwerking gestart om Velux dakramen terug te nemen in plaats van weg te gooien.

Aannemers hebben vanaf nu de mogelijkheid om verouderde Velux-dakramen apart in te zamelen en zo een bijdrage te leveren aan recycling van afval in de bouw. Het is volgens de initiatiefnemers voor het eerst in Nederland dat dakramen gescheiden worden ingezameld. De dakramen worden gedemonteerd in een sociale werkplaats.

“Door de opbouw van Velux-dakramen kunnen ze relatief eenvoudig weer worden gedemonteerd. Door de grondstoffen zoals glas, hout en kunststof te scheiden en te hergebruiken als grondstof voor andere producten, verwachten we over de totale levenscyclus van een Velux-dakraam de CO2-uitstoot met naar schatting 28 procent te reduceren,” vertelt initiator Ronald Bal van Velux Nederland.

Inzameling van de gebruikte Velux-dakramen vindt plaats op twee verschillende manieren. Voor het inzamelen van enkele stuks dakramen is een samenwerking gestart met BMN Bouwmaterialen. “Wanneer een aannemer nieuwe bouwmaterialen bij ons haalt, kan hij direct het oude Velux-dakraam bij ons inleveren in de BMN Bouwbewust Afvalretourstraat. Op dit moment wordt het concept getest met een pilot bij BMN-vestigingen in Zwolle en Drachten. Onze ambitie is om het concept hierna landelijk uit te rollen”,  aldus Petran Verhoef van BMN Bouwbewust.

Bij grotere renovatieprojecten kan de betreffende aannemer bij Velux Nederland een eigen container voor op de bouwlocatie aanvragen. Op deze manier worden in Asten en Etten-Leur al dakramen apart ingezameld. “SUEZ heeft een logistieke taak op de bouwlocaties. Daarnaast heeft SUEZ een rol om op een juiste manier de materialen af te voeren, te verwerken en met diverse partijen te zorgen voor de recycling van glas, hout en kunststof”,  zo laat Henk-Jan van Doorn, Key Account Manager bij SUEZ weten. “Dat is onze expertise en we laten daarmee zien dat we door middel van co-creatie veel kunnen bereiken in de recycling van bouw- en sloopafval.”

De take-back service is niet kosteloos, maar het is wel goedkoper dan wat betaald moet worden voor het afvoeren van regulier bouw- en sloopafval. Hierdoor wordt het voor montagebedrijven aantrekkelijk om hier gebruik van te maken. “Duurzaam ondernemen is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. We hebben de hulp van aannemers nodig om de hoeveelheid bouwafval tegen te gaan en deze take-back service te laten slagen. Daarom bieden we deze mogelijkheid aan zonder winstoogmerk”, aldus Ronald Bal.

Maar liefst 97 procent van al het afval dat voortvloeit uit de productie van Velux-dakramen wordt momenteel gerecycled of gebruikt als hernieuwbare energie. "Door samen te werken met SUEZ en BMN Bouwmaterialen en de dakramen na gebruik te demonteren en de grondstoffen te hergebruiken, wordt de circulariteit van het product naar een nog hoger niveau getild", aldus Velux.

www.velux.nl

 


Deel op Social Media
11-06-2018 8:30

Op 27 juni vindt de Nationale Renovatie- en Transformatiedag plaats in de Caballero Fabriek in Den Haag. Op deze dag presenteren koplopers in circulariteit en verduurzaming de nieuwste inzichten en expertises.

Sprekers zijn onder andere Rob van Wingerden, voorzitter Raad van Bestuur Koninklijke BAM Groep en Vincent Gruis, professor of Housing Management, Delft University of Technology. Aan het einde van de dag wordt de NRP Gulden Feniks 2018 uitgereikt; dé prijs voor Nederlands beste renovaties, transformaties en gebiedstransformaties die zowel maatschappelijke als economische toegevoegd waarde hebben gerealiseerd, zonder de esthetiek van de opgave uit het oog te verliezen.

Anne Luijten, directeur van het organiserende NRP: “We willen geïnteresseerden tijdens deze dag laten profiteren van praktijkkennis en handvatten geven hoe zij urgente thema’s kunnen toepassen in hun eigen bedrijfspraktijk. We zien dat de markt meegaat onder druk van regelgeving én vraag van gebruikers. Toch staat een circulaire aanpak, waarbij afval in principe niet meer bestaat en gebouwen, gebouwdelen en materialen worden hergebruikt, nog in de kinderschoenen. En dat terwijl de beweging van lineair naar circulair in potentie de gehele bouwketen zoals we die nu kennen omver zal schoppen.”

www.nrp.nl
 


Deel op Social Media07-06-2018 8:30

Ahrend, Desso, Mosa en QbiQ nodigen u van harte uit om op maandag 2 juli het Cradle to Cradle Café bij te wonen met als titel ‘Cradle to Cradle in Hospitality: beyond the towel’.

"In deze editie van het Cradle to Cradle Café richten we ons op duurzaamheidsmaatregelen in de hotelbranche", meldt Ahrend. "Marco Lemmers, CEO en founder van Conscious Hotels, en Elena Cavagnaro, lector 'sustainability in hospitality and tourism' bij NHL Stenden Hogeschool, zullen ons tijdens hun inspirerende presentaties meenemen in verschillende vraagstukken over duurzaamheid in hospitality. Wat verwachten gasten van een duurzaam hotel? Willen zij wel betrokken worden? En hoe draag je een steentje bij aan het redden van de planeet, terwijl je er ook nog eens goed uitziet?"

De bijeenkomst vindt plaats op 2 juli vanaf 09.15 uur in het Conscious Hotel The Tire Station in Amsterdam. Aanmelden kan tot en met 28 juni.

www.ahrend.nl

 


Deel op Social Media06-06-2018 8:30

Per 1 juli 2018 wordt Jeroen Kroondijk de nieuwe directeur van Dynamis. Hij volgt hiermee Wilfred van der Neut op, die 3 jaar directeur was. Jeroen Kroondijk (1969) heeft een economische achtergrond en heeft verschillende functies gehad in het bank- en verzekeringswezen.  

Dynamis is de overkoepelende, landelijke fullservice-organisatie voor dertien vastgoedpartners. Robert de Joode, bestuurslid van Dynamis: “Jeroen is de verbindende en commercieel sterke directeur die we zochten. Hij is de aangewezen persoon om ons grote, landelijke netwerk nog verder met elkaar in verbinding te brengen. Daarnaast zal hij het merk Dynamis verder gaan laden en verdiepen. Met zijn achtergrond, kennis en energie zijn we ervan overtuigd dat hij grote slagen kan maken.”
 

Kroondijk: “Zeker bij een grote organisatie met vestigingen door het hele land is verbinding belangrijk. Daarom ga ik me daar als eerste op richten. Met nog meer voordelen voor onze partners zelf, en uiteindelijk als grote winnaars onze opdrachtgevers. Daarnaast wil ik van Dynamis een nog sterker merk maken. De lokale partners zijn onze kracht, en de landelijke dekking op alle vastgoedgebieden is uniek. Een prachtige propositie om mee aan de slag te gaan.”

www.dynamis.nl
 

Deel op Social Media05-06-2018 17:08

(Advertorial)
 

Het Nederlandse merk pols potten is sinds 1986 actief op de internationale interieur- en designmarkt. Hun stijl is uniek en onconventioneel te noemen en duidelijk gevoed vanuit de Nederlandse design traditie. Elk half jaar voegen zij nieuwe ontwerpen toe aan de meubel- en accessoirecollecties die het merk rijk is. Daarnaast is pols potten sterk in haar aanbod van bijzonder glaswerk, servies en unieke verlichtingsarmaturen. In Aalsmeer staat het hoofdkantoor met een circa 800 vierkante meter grote showroom waar alle ontwerpen in conceptuele opstellingen worden getoond.

Hier bevindt zich ook pols potten studio waar alle producten worden bedacht, ontworpen en ingekocht. Door de hechte samenwerkingsverbanden die het merk gesloten heeft met verschillende Nederlandse ontwerpers als Wieki Somers, Minke van Voorthuizen en Hans van Bentem en tal van fabrikanten in binnen- en buitenland weten ze vernieuwende en toonaangevende producten van hoge kwaliteit op de markt te zetten, geschikt voor uiteenlopende horeca- en bedrijfstoepassingen.

Naast hun showroom in Aalsmeer heeft het merk tevens een winkel in het Oostelijk Havengebied van Amsterdam, waar particulieren in een mooi vormgegeven industrieel pand van de vroegere KNSM (Koninklijke Nederlandse Stoomboot-Maatschappij) zich kunnen onderdompelen in de kleurrijke wereld van het merk.

 

Bij pols potten houden ze ervan om in alles wat zij doen het onconventionele met het persoonlijke te verenigen. Zij zien waarde in iconische ontwerpen en halen voldoening uit het creëren van plezierige ruimtes waardoor het een prettig onderscheidend merk is.

 

Bezoek pols potten tijdens Design District 6-7-8 juni in de Van Nelle fabriek Rotterdam, stand S25.

www.polspotten.nl


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >