Nieuws


25-04-2018 11:00

De vorige week (14-21 april 2018) stond wereldwijd in het teken van creativiteit en innovatie (World Creativity and Innovation Week). Reden voor het Center for People and Buildings (CfPB) in Delft om te focussen op dat onderwerp.

"Creativiteit en innovatie samen met het uitwisselen van informatie en het afstemmen van werkprocessen beschouwen we als een onderdeel van kennisdeling", aldus een woordvoerder. "Kennisdeling kan ervoor zorgen dat informatie en kennis beter verankerd worden binnen jouw organisatie. Doordat meer medewerkers op de hoogte zijn van elkaars werk, kan dit op zijn beurt weer leiden tot het ontwikkelen van nieuwe ideeën. Wat is de rol van de werkomgeving?"

Bij de ontwikkeling en evaluatie van (nieuwe) werkomgevingen vroegen bedrijven en instellingen steeds vaker aan het CfPB of je een kantoor voor kennisdeling kon maken, in de hoop dat de hiervoor genoemde effecten vanzelf zouden optreden. "De universiteiten en hogescholen hebben dit onderwerp standaard op hun wensenlijstje. In kantoren is er een opkomst van deze vraag." Het CfPB ontwikkelde daarom  voor het Werkomgevingsdiagnose-instrument een module kennisdeling.  "In de afgelopen jaren hebben heel wat organisaties (circa 50 casestudies) gekozen om het verband tussen creativiteit en werkomgeving uit te zoeken. De vragen die we stellen bieden de medewerkers de kans om hun opvattingen te delen  of de werkomgeving kennisdeling ondersteunt."


"Onze respondenten zeggen dat het uitwisselen van informatie in de werkomgeving wel goed gaat. Bijna de helft van de respondenten vindt  dat werkomgeving hieraan ondersteuning biedt. Voor kennisdeling is men al kritischer  Creativiteit en het gezamenlijk ontwikkelen van ideeën wordt slechts volgens drie op de tien medewerkers door de werkomgeving ondersteund. Een even groot aandeel van de medewerkers vindt echter dat de werkomgeving creativiteit niet ondersteunt. Er lijkt dus nog wel wat winst te behalen om de werkomgeving beter te laten aansluiten op deze steeds vaker geuite doelstelling. Daarvoor moeten we meer weten hoe de werkomgeving van invloed is op creatieve ideeën. Er is wel wat wetenschappelijk literatuur beschikbaar, maar de uitkomsten daarvan verschillen. Het kan best zijn dat veel mensen geen onderscheid maken tussen omgevingen en dat ze creativiteit vooral een persoonlijke eigenschap vinden."

"Als we de werkomgevingen afzonderlijk bekijken, dan zijn er duidelijke verschillen. In een aantal onderzoekscases vindt meer dan de helft van de medewerkers dat creativiteit door de werkomgeving wordt ondersteund. Dat zijn onderzoeks- en onderwijsomgevingen, waar studenten en medewerkers samen komen of kantoren van marketingafdelingen (waar de mensen zelf al meer dan gemiddeld creatief zijn en  zorgen voor nieuwe ideeën en een frisse kijk op zaken?)."

www.cfpb.nl


Deel op Social Media25-04-2018 8:30

TECE introduceert een maatwerkservice voor nog meer individuele ontwerpvrijheid van badkamers en toiletten.

Dit impliceert dat een aantal series wc-bedieningsplaten in alle RAL-kleuren zijn te leveren. Bovendien zijn de bedieningsplaten van metaal of kunststof ook leverbaar met vijf trendy metallische oppervlakten. Zoals messing, brons, koper, nikkel en chroom, zowel gepolijst als geborsteld. Daarnaast kan een extra attentiewaarde worden gecreëerd met de bedrukking van een logo, bijvoorbeeld van een hotel of een merkstatement van een bedrijf.

De wc-bedieningsplaten van TECE passen probleemloos op elk type inbouwreservoir van TECE. "Bij de meeste series kan de bediening zowel aan de voor- of bovenzijde (planchet) plaats vinden", aldus het bedrijf. "Voor het spoelen is de bedieningsplaat voorzien van één of twee geveerde bedieningstoetsen. Bij twee toetsen is de kleine toets voor 3 liter, de grote toets voor de volspoeling van 4,5/6/7,5 of 9 liter. Het spoelvolume van de volspoeling kan eenvoudig op de spoelklok worden ingesteld. Dankzij deze waterbesparende spoeltechniek kan meer dan 50 procent op water worden bespaard."

Voor meer frisheid en hygiëne kan de bedieningsplaat optioneel worden voorzien van een inworpschacht voor reinigingstabletten. "Via de inworpschacht valt het reinigingstablet in het spoelreservoir. Door het gebruik van het reinigingstablet krijgt het spoelwater bovendien een aantrekkelijke lichtblauwe kleur."

www.tece.nl


Deel op Social Media
23-04-2018 11:30

Yvette Watson, voorzitter van de FMN-expertgroep Circulaire & Inclusieve Economie, stijgt dit jaar van plaats 8 naar 7 in de ‘ABN AMRO Duurzame 50’. Zij is daarmee de hoogst geplaatste facility manager in deze lijst, die nog steeds voor een groot deel wordt gedomineerd door vastgoedexploitanten, vastgoedadviseurs, aannemers en architecten.

“De 7e plek van Yvette Watson is niet alleen een terechte erkenning voor haar inzet voor een duurzame, circulaire omgeving, maar ook een erkenning van de rol die facility managers hebben in de verduurzaming van de gebouwde omgeving”, zegt verenigingsmanager Roel Masselink van FMN. De ‘ABN AMRO Duurzame 50’ wordt elk jaar door een vakkundige jury samengesteld en is een lijst van personen die over genoeg daadkracht, charisma, contacten, kennis en visie beschikken om de gebouwde omgeving in Nederland ook echt duurzamer te maken. De lijst van 2018 werd gisteravond bekend gemaakt tijdens het Green Tie Gala op Building Holland. Voor de ‘ABN AMRO Duurzame 50’ waren dit jaar meer dan 250 genomineerden. Architect Thomas Rau eindigde dit jaar op de eerste plaats in de Duurzame 50.

Facility managers zijn meer dan eens de drijvende kracht achter en bij verduurzamingsprojecten in de gebouwde omgeving, zo blijkt uit verschillende onderzoeken. Ook de rol die zij spelen en moeten spelen bij de energietransitie en het ontkoppelen van gebouwen van het gasnet is immens. De 7e plaats van Yvette Watson weerspiegelt dat. Als het gaat om duurzaamheid is Yvette Watson zo’n voorbeeld van een drijvende kracht. Onvermoeibaar en gepassioneerd zet Yvette zich in voor een duurzamere wereld. “Een absoluut voorbeeld voor anderen. Haar gedrevenheid, passie en overtuigingskracht werken aanstekelijk. Als het gaat om duurzaamheid is Yvette zowel binnen haar werk voor de Koninklijke Bibliotheek en haar bedrijf PHI Factory, als binnen FMN een toonbeeld voor anderen”,  aldus Roel Masselink.

FMN feliciteert iedereen met zijn of haar plek in de ABN AMRO Duurzame 50. Roel Masselink: “Wij vertrouwen erop dat deze verkiezing een stimulans is voor facility managers en alle anderen in de gebouwde omgeving om de spreekwoordelijke nek te blijven uitsteken voor de noodzakelijke vergroening van onze gebouwen.”

FMN is dé beroepsvereniging voor het facilitaire domein. De leden van FMN zijn werkzaam in uiteenlopende sectoren en diverse facilitaire branches. De facilitaire sector is inclusief vastgoed goed voor circa 10% van het bruto nationaal product (exclusief vastgoed circa 5 procent)*). Per 1 januari 2018 zijn FMN en NFC Index gefuseerd tot één vereniging. De indices van NFC Index zijn dé referenties voor kostenontwikkeling van facilitaire voorzieningen van kantoorhoudende organisaties en het onderwijs. De indices leveren relevante managementinformatie voor mogelijkheden op het gebied van kostenefficiency.

www.fmn.nl

<br />
<br />
<a href="http://insideinformation.nl/nl/academiehoofdopleidi/497-hogere_opleiding_huisvestingskunde" onclick="window.open(this.href, '', 'resizable=yes,status=no,location=no,toolbar=no,menubar=no,fullscreen=no,scrollbars=yes,dependent=no,width=750,height=750'); return false;"><img alt="" src="https://s02.qind.nl/userfiles/127/Image/%23Hogere_Opleiding_Huisvestingskunde.gif" style="width: 468px; height: 60px;" /></a></p>
<br />
<br />
<a href="http://insideinformation.nl/nl/academiehoofdopleidi/497-hogere_opleiding_huisvestingskunde" onclick="window.open(this.href, '', 'resizable=yes,status=no,location=no,toolbar=no,menubar=no,fullscreen=no,scrollbars=yes,dependent=no,width=750,height=750'); return false;"><img alt="" src="https://s02.qind.nl/userfiles/127/Image/%23Hogere_Opleiding_Huisvestingskunde.gif" style="width: 468px; height: 60px;" /></a></p>
<br />
<br />
<br />
<a href="http://insideinformation.nl/nl/academiehoofdopleidi/502-basiscursus_inrichtingskunde" onclick="window.open(this.href, '', 'resizable=yes,status=no,location=no,toolbar=no,menubar=no,fullscreen=no,scrollbars=yes,dependent=no,width=750,height=750'); return false;"><img alt="" src="https://s02.qind.nl/userfiles/127/Image/%23Bik banner tbv nieuwsbrief.jpg" style="width: 468px; height: 60px;" /></a></p>23-04-2018 11:30

TH Real Estate heeft in opdracht van Cityhold Office Partnership (CHOP) de overname van EDGE Olympic in Amsterdam van EDGE Technologies afgerond. EDGE Technologies is een nieuw door Coen van Oostrom opgericht vastgoedtechnologiebedrijf. CHOP heeft zich bovendien verplicht tot de overname van EDGE Grand Central in Berlijn, een kantoorgebouw van topkwaliteit dat in het eerste kwartaal van 2020 voltooid moet zijn. In totaal bedraagt de waarde van de assets ca. € 200 miljoen en zullen deze ca. 35.000 m² hoogwaardige kantoorruimte opleveren. 

 

Het nieuwe strategische partnership is voornemens om de portefeuille de komende drie tot vijf jaar uit te breiden tot 1 miljard euro, waarbij EDGE Technologies een minderheidsbelang in de co-investering zal behouden, terwijl TH Real Estate als vermogensbeheerder zal optreden.

 

EDGE Olympic is een uiterst duurzame high-tech herontwikkeling en gevestigd aan de Zuidas, het moderne zakendistrict van Amsterdam. Het biedt 12.504 vierkante meter eersteklas kantoorruimte en nevenaccommodaties verspreid over vijf verdiepingen, alsmede 100 ondergrondse parkeerplaatsen. Voor het gebouw worden de BREEAM Excellent- en WELL Gold-certificaten nagestreefd.

EDGE Grand Central is gevestigd in de nieuwe zakenwijk Europacity midden in Berlijn. Het is gelegen rond het belangrijkste treinstation van Berlijn, Berlin Hauptbahnhof, dat fungeert als regionaal en internationaal station en als belangrijkste knooppunt voor aansluiting op de metro. EDGE Grand Central biedt 22.800 m² eersteklas kantoorruimte, winkelruimte en nevenaccommodaties verspreid over negen verdiepingen, evenals 80 ondergrondse parkeerplaatsen. De oplevering van het gebouw is gepland voor het eerste kwartaal van 2020 en voor het gebouw wordt een DGNB-certificering van minimaal Gold nagestreefd.

 

Coen van Oostrom, oprichter en CEO van EDGE Technologies, zegt: "Het is mij een waar genoegen om deze samenwerking met TH Real Estate bekend te maken. Het is een toonaangevende investeerder in een duurzame wereld die onze visie op slimmere gebouwen en gezondere werkplekken deelt. Deze samenwerking is een krachtig bewijs van onze gezamenlijke inzet om een positieve sociale, economische en ecologische impact te creëren in grote steden in de hele wereld."

 

Jasper Gilbey, fondsbeheerder bij Cityhold Office Partnership en TH Real Estate, vult aan: "Deze spannende nieuwe onderneming is volledig in overeenstemming met de strategie van Cityhold Office Partnerships om samenwerking aan te gaan met de beste ontwikkelaars van Europa om zo toegang te krijgen tot hoogwaardige kantoorproducten in kernmarkten. OVG heeft een bewezen staat van dienst in het bouwen van intelligente, toekomstbestendige kantoorgebouwen die profiteren van hoge duurzaamheidsnormen en slimme technologie. We kijken ernaar uit om samen te werken met hun nieuwe onderneming EDGE Technologies en deze onderneming op korte termijn op te schalen naar meer dan € 1 miljard."

 

Het in januari opgerichte EDGE Technologies  is gespecialiseerd in het ontwikkelen en beheren van ultramoderne gebouwen die minutieus data optekenen, om de gebruikerservaring en de milieuprestaties van het gebouw te optimaliseren. Zowel EDGE Olympic als EDGE Grand Central zullen deel uitmaken van het nieuwe EDGE Technologies-portfolio. Het is de bedoeling om deze onderneming de komende jaren wereldwijd uit te breiden. De visie van EDGE Technologies sluit goed aan bij de "Tomorrow’s World"-aanpak van TH Real Estate, waarmee de onderneming zich heeft gecommitteerd aan een reductie van de energie-intensiteit van haar portefeuille met 30 procent in 2030.

CHOP is een pan-Europese kantoororganisatie die wordt beheerd namens TIAA, AP1 en AP2. CHOP werd opgericht in 2015 en focust zich op zowel kerninvesteringen als investeringen met toegevoegde waarde in het kantorensegment in Europese topsteden, waaronder Londen, Parijs, München, Hamburg, Frankfurt, Berlijn, Madrid, Milaan en Amsterdam.

edge.tech


Deel op Social Media10-04-2018 7:54

Canon EMEA, een internationale leverancier van imaging-technologie en -services, heeft Yuichi Ishizuka benoemd als nieuwe President en CEO voor Canon in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Ishizuka treedt in de voetsporen van Rokus van Iperen, die na 6 jaar aan het roer van Canon EMEA te hebben gestaan, met pensioen gaat.Rokus van Iperen, scheidend CEO van Canon EMEA en Senior Managing Executive Officer van Canon Inc., werd in 2012 benoemd tot President en CEO van Canon Europe na een langdurige carrière bij Océ N.V. Hij was na zijn aantreden verantwoordelijk voor een soepele integratie van Océ in de Canon-organisatie. Hierna gaf hij leiding aan verschillende andere belangrijke acquisities als fundament voor de strategie van Canon op het gebied van digitalisering. Van Iperen schreef ook de ontwikkeling van een portfolio met een focus op hoogwaardige en innovatieve oplossingen op zijn naam. Hiermee legde hij de basis voor nieuwe activiteiten in veelbelovende groeimarkten, zoals Network Visual Solutions (NVS).

Yuichi Ishizuka, hiervoor President en COO van Canon in de Verenigde Staten, heeft op 1 april zijn verantwoordelijkheden als President en CEO van Canon EMEA op zich genomen. Hij leidt nu een organisatie die actief is in meer dan 120 landen, ruim 18.000 medewerkers in dienst heeft en jaarlijks voor een kwart bijdraagt aan de wereldwijde omzet van Canon.Ishizuka, tevens een van de Managing Executive Officers van Canon Inc., is verantwoordelijk voor het versterken en uitbreiden van de kernactiviteiten van Canon EMEA. Ook zal hij voortbouwen op de expertise van Canon op het gebied van imaging, met als doel deze in nieuwe markten in te zetten, zoals NVS, industriële systemen en commercial printing. Ishizuka beschikt over  een ruime expertise en internationale ervaring. Zo bekleedde hij verschillende leidinggevende posities bij Canon en gaf hij leiding aan de activiteiten in Noord-, Centraal- en Zuid-Amerika en in Japan. Zijn nieuwe functie is zijn eerste benoeming in Europa.

"Canon is een sterke leider in zowel de zakelijke als de consumentenmarkt voor imaging met miljoenen klanten in heel EMEA: de regio waar we vorig jaar vierden dat we er al 60 jaar actief zijn”, vertelt Ishizuka. “Ik ben zeer vereerd dat ik leiding mag geven aan dit team in een nieuwe fase van innovatie en groei: een zeer uitdagende en dynamische tijd voor ons bedrijf."


www.canon.nl

Wij begroeten u graag op de vakbeurs & congres Materials 2018, 30 en 31 mei, in Veldhoven!
 
 
Materials 2018
- Datum: Woensdag 30 mei en donderdag 31 mei, van 9.30 tot 17.00 uur 
- Locatie: NH Conference Centre Koningshof in Veldhoven
- Organisatie: Mikrocentrum
- 75 exposanten
- 40 lezingen
- Experience Areas met live demo’s
- Gratis entree voor bezoekers
- www.materials.nl
 
Over Mikrocentrum
Met de kernpunten opleiden, ontmoeten en ondernemen wil Mikrocentrum als onafhankelijke kennisinstelling een bijdrage leveren aan het verbeteren van technische processen en bedrijfsprocessen van bedrijven die als OEM’er of toeleverancier actief zijn in de technologische maakindustrie en de procesindustrie in Nederland en België. Mikrocentrum realiseert dit door het organiseren van bijeenkomsten waar de combinatie van kennisoverdracht en kennisnetwerken centraal staat. De belangrijkste activiteiten zijn de talrijke Mikrocentrum opleidingen (LBO/MBO/HBO), diverse evenementen en de coördinatie van het High Tech Platform, waarbij 600 hightech bedrijven zijn aangesloten. Jaarlijks nemen 5.000 bedrijven en 20.000 personen deel aan activiteiten van Mikrocentrum. 
 

 

Deel op Social Media


07-04-2018 16:12

'Material Xperience' is nog maar net achter de rug en er staat ons alweer een volgend 'materialenevenement' te wachten: de zesde editie van 'Materials', vakbeurs en congres, op 30 en 31 mei in Veldhoven. Materials wil inspireren over oplossingen voor onder andere corrosie, slijtage, hechtingen, lichtgewicht, vermoeiing en hergebruik. Speciale aandacht dit jaar gaat naar product design, circulaire economie en smart materials.

Materialen zijn de bouwstenen van alles om ons heen. Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar waar zijn onze auto’s, machines en smartphones zonder een goede, sterke basis? Bijna vergeten we hoe bijzonder materialen zijn en welke uitdagingen het keuze-, creatie-, design- en productieproces met zich mee brengt.

'Tijdens Materials ontdekt u welke rol materialen spelen in het succes van uw product. Zo doet u inzichten op met betrekking tot de keuze van materialen en bijbehorende technieken bij de (her)ontwikkeling van uw product(en)', aldus de organisatie in een persbericht.

Vier bouwstenen
Ook dit jaar presenteert Materials een all-in concept gebaseerd op de vier bouwstenen: (nieuwe) materialen, materiaalanalyse, verbindingstechnieken en oppervlaktetechnieken. Elke 'bouwsteen' heeft een eigen zone op de beursvloer en een aansprekend congresprogramma.

Congresprogramma met thema’s als circulaire economie en smart materials
Het congresprogramma biedt ruim veertig lezingen, verdeeld over de vier bouwstenen. Op 31 mei vindt de speciale lezingentrack 'Smart Materials' plaats in samenwerking met PI Benelux, ASML en TUD/Holst Centre. Tijdens de vier lezingen in deze track delen de sprekers de laatste onderzoeks- en applicatietrends van slimme materialen. Tevens is op Materials een Smart Materials paviljoen te vinden waar enkele voorbeelden worden tentoongesteld.

Parallel aan het lezingenprogramma gaat er speciale aandacht uit naar het thema circulaire economie. Zo verzorgt Holland Chemistry op 31 mei een gratis workshop met daarin vier plenaire sessies waarin het recyclen en hergebruiken van kunststoffen en composieten centraal staan. Deze workshop wordt mede georganiseerd door NRK en TI Coast.

Materiaaldoktoren
'Materials 2018 is dé plek om direct oplossingen te vinden voor uw materiaaluitdagingen', beklemtoont de organisatie en wijst in dat kader op de mogelijkheid om vragen voor te leggen aan een van de 'Materiaaldoktoren', die beide dagen te vinden zijn op de beursvloer. 'Deze Materiaaldoktoren helpen u met het stellen van de juiste diagnose en geven u gratis behandeladvies. Neem uw uitdaging dus mee naar de beurs en ga direct aan de slag', aldus de organisatie.

Materials Matchmaking 2018
Tijdens Materials 2018 organiseert Mikrocentrum in samenwerking met de Kamer van Koophandel en het Enterprise Europe Network een B2B Matchmaking. Deze Meet & Match brengt materiaalspecialisten, productontwikkelaars, product designers, engineers, onderzoekers, SME’s, OEM’s, toeleveranciers en intermediairs samen en faciliteert zo laagdrempelig het leggen van nieuwe contacten. Deelnemers kiezen vooraf welke personen zij willen ontmoeten tijdens de 30 minuten durende sessies. Meer info: https://materials2018.b2match.io/

Product design in de spotlights
De zesde editie zet (product)design extra in de spotlights. Dit wordt onderstreept door de samenwerking met BNO (Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers). Onderwerpen die Materials extra onder de aandacht brengt zijn: design, materiaalkeuze, software, hergebruik, circulaire economie en biomimicry. Hiermee laat Materials het belang zien van vroeg in het ontwerpproces nadenken over materiaalkeuze en de bijbehorende technieken zoals oppervlaktebehandelingen en verbindingen.

Gratis bezoeken en aanmelden
Met 75 exposanten op de beursvloer die het brede materialengebied bestrijken en ruim veertig lezingen in het congresprogramma, geeft Materials nieuwe inzichten in het gehele materiaalkunde spectrum. Bezoeken is gratis. Aanmelden kan via www.materials.nl

 
Wij begroeten u graag op de vakbeurs & congres Materials 2018, 30 en 31 mei, in Veldhoven!
 
 
Materials 2018
- Datum: Woensdag 30 mei en donderdag 31 mei, van 9.30 tot 17.00 uur 
- Locatie: NH Conference Centre Koningshof in Veldhoven
- Organisatie: Mikrocentrum
- 75 exposanten
- 40 lezingen
- Experience Areas met live demo’s
- Gratis entree voor bezoekers
- www.materials.nl
 
Over Mikrocentrum
Met de kernpunten opleiden, ontmoeten en ondernemen wil Mikrocentrum als onafhankelijke kennisinstelling een bijdrage leveren aan het verbeteren van technische processen en bedrijfsprocessen van bedrijven die als OEM’er of toeleverancier actief zijn in de technologische maakindustrie en de procesindustrie in Nederland en België. Mikrocentrum realiseert dit door het organiseren van bijeenkomsten waar de combinatie van kennisoverdracht en kennisnetwerken centraal staat. De belangrijkste activiteiten zijn de talrijke Mikrocentrum opleidingen (LBO/MBO/HBO), diverse evenementen en de coördinatie van het High Tech Platform, waarbij 600 hightech bedrijven zijn aangesloten. Jaarlijks nemen 5.000 bedrijven en 20.000 personen deel aan activiteiten van Mikrocentrum. 
 

Deel op Social Media


07-04-2018 16:11

Werknemers en arbeidsproductiviteit zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als een bedrijf goed loopt, zal er waarschijnlijk weinig nagedacht worden over de productiviteit van het personeel. Maar in tijden van crisis waarin bedrijven mogelijk een stapje extra moeten zetten, is het belangrijk dat iedereen in topvorm is. In dit artikel worden tips gegevenvoor het verhogen van de arbeidsproductiviteit. Ook voor eenmanszaken bieden de tips handvatten om optimaal gebruik te maken van de werkuren in een dag.

Gebruik gamification om werknemers te motiveren
Motivatie is een van de belangrijkste factoren als het gaat om productiviteit. Een effectieve manier om werknemers te motiveren is door gebruik te maken van gamification-technieken. Bij deze techniek worden beloningen, leaderboards of ranglijsten, uitdagingen en andere spelelementen gebruikt om herhalende taken aantrekkelijker en leuker te maken. Werkzaamheden zoals het invullen van rapporten of het bijdragen aan ideeën voor projecten kunnen interessanter gemaakt worden. Door van deze techniek gebruik te maken, zullen medewerkers gemotiveerd zijn om efficiënter te werken omdat ze er iets mee kunnen verdienen, bijvoorbeeld een extra vrije dag of zelfs een bonus. Voor het laten maken van gepersonaliseerde overzichten om de onderlinge stand bij te houden, kan makkelijk gebruik worden gemaakt van een online printer zoals drukzo.nl.

Geef taken en verantwoordelijkheden uit handen
Zorg dat werknemers verantwoordelijkheid krijgen en vermijd micromanaging. Bij navraag onder werknemers zal blijken dat de meerderheid zich meer gemotiveerd voelt door autonomie dan door financiële beloningen. Bij medewerkers die het gevoel krijgen dat ze verantwoordelijk worden gehouden voor hun werk, groeit de verantwoordelijkheid om te werken en de mentaliteit om een zo goed mogelijk eindresultaat te leveren. Daarnaast is het belangrijk om heldere doelen te stellen, zodat het personeel weet wat ze moet bereiken en onrealistische productiviteitseisen vermeden worden. Korte termijn doelen zijn effectief om werknemers aan te moedigen hun snelheid te beheren bij het uitvoeren van taken en om doelen te behalen. Het is hierbij belangrijk om feedback te geven, zodat medewerkers weten of ze op de goede weg zitten. Goed management kan de productiviteit van medewerkers verbeteren en helpen handhaven.Zorg voor inzicht in werkzaamheden en tijdsbesteding
In het huidige werkveld is het vaak niet meer voldoende om te kijken naar wat een werknemer fysiek heeft geproduceerd, aangezien veel werkzaamheden leiden tot ideëen of voorstellen en niet tot een werkelijk product. Het is daarom belangrijker dan ooit om productiviteit op de juiste manier te meten. Kwaliteit is net zo belangrijk als de kwantitiet. Daarnaast is het belangrijk om te meten hoeveel tijd er besteed wordt aan dagelijkse taken als emails beantwoorden. Veel mensen denken dat ze aan het eind van de dag weten hoeveel tijd ze ongeveer met verschillende taken bezig zijn geweest, maar onderzoeken suggereren dat slechts 17 procent van de werknemers het verstrijken van de tijd nauwkeurig kan inschatten. Door gebruik te maken van tijdregistratietools kan er worden gezien aan welke projecten er gewerkt is en hoeveel tijd dit daadwerkelijk heeft gekost.

Tevreden werknemers zijn productiever
De praktijk laat keer op keer zien dat tevreden betrokken medewerkers efficiënter zijn. Mensen die ontevreden zijn over hun baan of zich ondergewaardeerd voelen, zullen hun werkzaamheden vaak op de automatische piloot uitvoeren, zonder zich daadwerkelijk betrokken te voelen voor het eindresultaat. Respect, vertrouwen en een positieve bedrijfscultuur dragen bij aan een betere productiviteit van de werknemers. Als leidinggevende is het belangrijk jezelf in de schoenen van de medewerkers te verplaatsen en te bedenken hoe je zelf behandeld wilt worden en wat je zou verbeteren. Dit kan variëren van cursussen voor zelfontwikkeling tot het bieden van vers fruit op de werkvloer of de mogelijkheid om te sporten onder werktijd.

Regelmatige pauzes zorgen voor nieuwe energie
Voor het verhogen van de productiviteit zijn regelmatige pauzes nodig die helpen om de concentratie te verbeteren. Het nemen van korte pauzes tijdens langere taken helpt om een constant prestatieniveau te handhaven. Het werken aan een taak zonder pauzes leidt tot een gestage afname van de prestaties. Pauzes van 15 to 20 minuten elke twee uur zijn al voldoende om vermoeide hersenen te resetten om daarna fris aan een nieuwe taak te starten of door te gaan met een lopende taak. Ook klachten als hoofdpijn en rugpijn kunnen op deze manier voorkomen worden.


Deel op Social Media


 

04-04-2018 8:32

Werkgevers binnen het mkb en de grootzakelijke markt zien 2018 positief in en verwachten een stijging in zowel het aantal medewerkers als de omzet. Het optimisme blijkt uit de Hr Marktmonitor, voorheen de MKB Marktmonitor, waaraan werkgevers uit het mkb en grootbedrijf (totaal 2.195) en werknemers (2.336) meewerkten.

Van de werkgevers in het mkb verwacht 67 procent een groei in omzet. Het grootbedrijf is qua omzetverwachtingen voorzichtiger, maar ook daar voorspelt meer dan de helft (53 procent) dat de omzet groeit. Uiteraard zijn er ook werkgevers die hun omzet zien stijgen noch dalen. 25 Procent van het mkb denkt dat de omzet stabiel blijft, voor het grootbedrijf is dit 23 procent. De Hr Marktmonitor wordt uitgevoerd door hr-dienstverlener Unique, in samenwerking met Motivaction.

Meer met minder
Hoewel er een flinke economische groei wordt voorspeld, blijft de te verwachten personele groei achter. Minder dan de helft (48 procent) van het mkb denkt dat het aantal werknemers toeneemt. Het grootbedrijf verwacht een groei van 37 procent in het aantal fte. Organisaties denken dus de omzetgroei te behalen met relatief minder mensen.

Marion van Happen, algemeen directeur bij Unique: “Organisaties voorspellen groei en daarvoor is personeel nodig. We zien in de markt dat de vraag wel groter wordt. Dat de verwachte omzetgroei verschilt van het aantal fte heeft ook te maken met de toenemende automatisering en efficiëntie binnen bedrijven. We gaan slimmer om met menselijk kapitaal en doen meer met minder. Tegelijkertijd zijn er werknemers die nog niet op hun plek zitten en zoeken naar werkgeluk. Deze talenten kunnen organisaties helpen om nog meer groei te realiseren. Dit jaar zal in het teken staan van het plaatsen van de juiste mensen op de juiste plek, van financiële én personele groei.”


https://unique.nl/hr-marktmonitor


Deel op Social Media


04-04-2018 8:18

In de grootzakelijke markt ziet 10 procent van de werkgevers het verzuim van medewerkers als falen. Voor de werkgevers in het mkb is dit percentage lager, 6 procent. Van de Nederlandse werknemers zegt 15 procent dat ziek zijn wordt afgekeurd door hun werkgever. Deze cijfers blijken uit de Hr Marktmonitor, voorheen de MKB Marktmonitor, waaraan respondenten uit het mkb, grootbedrijf en werknemers meewerkten. De Hr Marktmonitor is een arbeidsmarktonderzoek van hr-dienstverleners Unique en Motivaction.

Groot verantwoordelijkheidsgevoel
Er blijken nog meer redenen te zijn die ziekmelden bemoeilijken. Meer dan de helft van de medewerkers (57 procent) geeft aan zich te verantwoordelijk te voelen om een dag thuis te blijven als zij zich niet lekker voelen. Ook werkgevers vinden dat hun personeel teveel verantwoordelijkheidsgevoel heeft. 51 Procent van het grootbedrijf en zelfs 65 procent van het mkb bevestigt dat dit de reden is dat medewerkers ondanks ziekte toch komen werken.

Streng in verzuim
Tegelijkertijd zijn werkgevers streng, als het gaat om verzuim. Een makkelijk verzuimbeleid zou kunnen leiden tot meer ziekte, verwacht 51 procent van het mkb en 61 procent van het grootbedrijf.

Werkstress is reden tot verzuim
De oorzaken van verzuim lopen uiteen. Voor bijna een kwart van de werknemers (21 procent) geldt dat zij zich ziekmelden als gevolg van werkstress. 11 Procent geeft privéstress als reden voor ziekte, gevolgd door ontevredenheid over werk (9 procent) en een ongezond leven (5 procent). De overige 54 procent van de deelnemers gaf geen reden voor het verzuim.

Marion van Happen, algemeen directeur bij Unique: “Het is pijnlijk om te zien dat werknemers zich niet ziek durven te melden. Natuurlijk wil je als organisatie een goed verzuimbeleid en dat begint bijvoorbeeld bij aandacht voor vitaliteit, een open cultuur waarin je met elkaar in gesprek blijft en aandacht voor werkdruk. Zo zorg je ervoor dat werknemers werken wanneer ze dat kunnen en werkelijk gelukkig zijn met hun baan.”

De Hr Marktmonitor is te downloaden op de website van Unique: https://unique.nl/hr-marktmonitor
Unique en Motivaction hebben de negende editie van de Hr Marktmonitor uitgebracht. Het resultaat van een uniek en grootschalig hr-onderzoek onder ruim 4.500 werkgevers en werknemers. Het thema is dit keer ‘De reis van de bevlogen medewerker’. Het rapport brengt de matches en mismatches in de werkbeleving tussen werkgever en werknemer in kaart. Vinden bijvoorbeeld werknemers doorgroeimogelijkheden wel zo belangrijk als werkgevers denken? Je vindt de antwoorden de Hr Marktmonitor.

Deel op Social MediaTerug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >