Nieuws


30-03-2018 8:18

De provincie Noord-Brabant gaat de komende jaren minstens 160 schoolpleinen vergroenen. Daarvoor is 1,6 miljoen euro subsidie beschikbaar. Versteende pleinen transformeren tot een gezonde, avontuurlijke en educatieve omgeving. VHG, de branchevereniging voor ondernemers in het groen, juicht dit van harte toe en wil actief bijdragen aan deze positieve ontwikkeling. Daartoe werd op 28 maart, in samenwerking met de provincie Noord-Brabant, een bijeenkomst gehouden over het effect van groene schoolpleinen en over het aanleggen daarvan.

We zijn er ons steeds meer van bewust dat een groene omgeving belangrijk is voor de gezondheid van jong en oud. Mensen voelen zich gelukkiger met groen om zich heen. Een groen schoolplein zorgt er ook voor dat kinderen vanzelfsprekend bewuster met de natuur omgaan. Steeds meer (basis)scholen betrekken de omgeving bij de educatie. De jeugd leert op een speelse manier dat planten en bomen en een verbinding met de natuur van grote toegevoegde waarde zijn voor iedereen. Zij realiseren zich dat het belangrijk is om kinderen hiervan bewust en vertrouwd mee te maken. Natuureducatie op het schoolplein is een logisch gevolg van deze ontwikkeling en gaat hand in hand met de missie van VHG. Uit ervaringen is bovendien gebleken dat kinderen een creatiever spelgedrag ontwikkelen en meer begrip krijgen voor het belang van natuur en milieu.

Subsidieloket
Beleidsmakers van de provincie Noord-Brabant, de vier Brabantse Waterschappen, Het Prins Bernhard Cultuurfonds en het interbestuurlijk programma Jong Leren Eten, bundelden enige tijd geleden hun krachten met als doel om de Brabantse schoolpleinen groener te maken. Begin 2018 heeft dit geresulteerd in een subsidieloket voor Brabantse scholen die de stoeptegels inwisselen voor gras, bomen, struiken, bloemen en groenten. De belangstelling hiervoor is groot. Nu komt het aan op het bij elkaar brengen van de nodige kennis en ervaring om de plannen te realiseren.

Implementatie
Sas Terpstra, programmamanager Verbindend Water van de provincie Noord-Brabant lichtte op 28 maart aanstaande toe hoe dit initiatief vorm kreeg en nu klaar is voor implementatie. Een aantal andere sprekers ging in op het belang van groen en gezondheid, de aanleg van groene schoolpleinen en de effecten daarvan.

Branchevereniging VHG behartigt de belangen van de ondernemers in het groen. Bij VHG zijn in totaal elfhonderd bedrijven aangesloten. Zij zijn actief in de aanleg, renovatie en het onderhoud van particuliere en bedrijfstuinen, openbaar groen, dak- en gevelbegroening, interieurbeplanting en het boomspecialistisch onderhoud.
VHG wil namens de branche de gesprekspartner zijn die maatschappelijke en economische meerwaarde van groen onder de aandacht brengt bij politiek, institutionele partijen en burgers.

www.vhg.org

 

Deel op Social Media29-03-2018 8:35

Van kale vlakte tot zorgcomplex van 35.000 vierkante meter in iets meer dan 2 jaar. Dura Vermeer Bouw Hengelo en installateur Kropman hebben de nieuwbouw van het Ommelander Ziekenhuis in Scheemda opgeleverd.Het nieuwe ziekenhuis vervangt de ziekenhuislocaties in Delfzijl en Winschoten en krijgt de naam ‘Ommelander Ziekenhuis Groningen’. "Met de bouw van het ziekenhuis is de ziekenhuiszorg voor inwoners van Noord- en Oost-Groningen gewaarborgd", aldus DUra Vermeer. De bebouwing is vierlaags met een vloeroppervlak van circa 35.000 vierkante meter, telt tweehonderd bedden en zes operatiekamers. Daarnaast zijn circa zevenhonderd parkeerplaatsen, een fietsenstalling en groenzones gerealiseerd. Het gebouw is gedeeltelijk onderkelderd.

Duurzaam en aardbevingsbestendig
Het nieuwe ziekenhuis van het Ommelander Ziekenhuis Groningen in Scheemda is een modern duurzaam ziekenhuis met veel daglicht, gebouwd volgens de nieuwste inzichten en voorschriften voor ziekenhuizen en zorginstellingen. De een- en tweepersoonskamers bieden veel privacy en de indeling van de polikliniek is zo gemaakt dat dokters naar patiënten lopen in plaats van andersom. Dankzij de vele ramen hebben de patiënten een mooi uitzicht op het omliggende landschap. In de ramen van het gebouw zitten zonnecollectoren om in een deel van de energiebehoefte te voorzien. Het ziekenhuis is aardbevingsbestendig gebouwd.

Een complexe logistieke operatie
Het traject van 2 jaar was een complexe en logistieke operatie met de nodige bouwkundige uitdagingen. Bedrijfsleider Adri van Veggel van Dura Vermeer Bouw Hengelo: “Een project als dit goed organiseren is één van de ingewikkeldste en tegelijk belangrijkste zaken. Op topdagen liepen er 350 man rond van alle disciplines.”

Architect Leeuwenkamp koos voor een complex met vijf heel verschillende bouwdelen (een hoofdentree, een polikliniek, een beddenhuis, een energiegebouw en een ‘hotfloor’ met de operatiekamers en de intensive care) in een veelheid aan materialen, deels niet alledaags. Daarnaast moest een groot deel van de ruimtes voldoen aan strenge medische specificaties ten aanzien van hygiëne, luchtdruk, voeding en koeling voor apparatuur.

Trots
In juni wordt het ziekenhuis klaar gemaakt om de eerste patiënten te kunnen ontvangen. Algemeen directeur van Dura Vermeer Bouw Hengelo, Henk Pluimers: “In 2 jaar een ziekenhuis bouwen, dat is een hele prestatie. Het team heeft enorm hard gewerkt om deze datum te behalen. Daar kan ik alleen maar trots op zijn. Vooral met zo’n eindresultaat.”

 

Deel op Social Media26-03-2018 8:55

Eén op de tien werknemers zoekt tijdens het werk stiekem naar een nieuwe baan. Dat blijkt uit onderzoek van hr-dienstverlener Unique onder zestienhonderd respondenten. 13 Procent zegt vacatures te bekijken onder werktijd, maar dat hun leidinggevende hier wel vanaf weet. Een deel van de respondenten (9 procent) geeft aan wel een nieuwe baan te willen zoeken onder diensttijd, maar dat dit niet mogelijk is.

Op zoek naar werkgeluk
Werktijd wordt niet alleen ingezet voor het bekijken van vacatures: 16 procent van de respondenten geeft toe daadwerkelijk een sollicitatiegesprek aan te gaan in de tijd van de baas, al doen zij dit in overleg met hun manager. Een aantal (4 procent) zegt een smoesje te verzinnen om tijdens werkuren elders een baan te scoren. De grootste groep (43 procent) solliciteert voor of na het werk. De overige respondenten nemen vrij om die nieuwe baan te vinden (37 procent).

Marion van Happen, algemeen directeur bij Unique: “Het is in de relatie tussen werkgever en werknemer vooral belangrijk om transparant en eerlijk te zijn. In een ideale situatie zou personeel open kaart spelen over het zoeken naar een nieuwe baan. Dan is er geen geheimzinnigheid en worden werknemers niet belemmerd in hun zoektocht naar werkgeluk. In een open werkrelatie krijgen werknemers soms zelfs de ruimte om een nieuwe baan te zoeken. Dat is fijner voor hen, maar ook voor de werkgever, die langer de tijd krijgt om zich voor te bereiden op het vertrek van een collega.”

 

www.unique.nl

 

Deel op Social Media22-03-2018 10:28

40 Procent van de Nederlandse werknemers vindt de productiviteitsdoelstellingen van hun manager onrealistisch. Dit heeft nadelige gevolgen voor de kwaliteit van het werk.

43 Procent van de werknemers kan door druk de kwaliteit van zijn werk niet garanderen. Bovendien gaan de productiviteitseisen voor velen (46 procent) ten koste van creativiteit en nieuwe ideeën. Dit blijkt uit onderzoek van Protime, specialist in workforce management oplossingen, onder duizend werknemers in diverse sectoren.Productiviteit is geen agendapunt
Hoewel bijna alle werknemers (90 procent) zeggen dat productiviteit belangrijk is binnen de organisatie, spreken managers slechts met een op de vijf werknemers (22 procent) hierover. 18 Procent van de werknemers wordt alleen aangesproken wanneer het niet goed gaat.  Ondanks dat productiviteit wel hoog op waarde wordt geschat, staat dit dus niet frequent op de agenda. Slechts 13 procent zit wekelijks met de manager om tafel, 19 procent komt maandelijks samen en meer dan een kwart (27 procent) heeft maar één keer per jaar een gesprek over productiviteit.

Daar komt bij dat productiviteit in meer dan de helft van de organisaties (53 procent) niet gemeten wordt. Vooral dit laatste vindt Lucas Polman, directeur bij Protime Nederland, verontrustend: “Dat maakt het erg lastig om te sturen en te verbeteren. Immers, meten is weten. Als je productiviteit daarnaast ook niet bespreekt, is sturing simpelweg niet mogelijk. Maar liefst 40 Procent praat niet met zijn manager over het onderwerp. Dat is een schokkend resultaat. Productiviteit zou beter meetbaar en bespreekbaar moeten zijn, zeker in deze kenniseconomie waarin prestaties zo belangrijk zijn.”
 


www.protime.eu

 

Deel op Social Media22-03-2018 3:30

Op International Day of Happiness (20 maart), een UN initiatief, introduceerde Vendor een nieuw belevingsconcept voor het toilet: 'Vendor Moments, great ideas for small places'. '

'Een nieuwe, verfrissende kijk op de meest onderschatte ruimte in een gebouw: het toilet', aldus Vendor. 'Met toevoeging van de juiste mix aan beeld, geluid, kleur, geur en interactiviteit wordt de primaire functie van het toilet verruimd. Dit draagt bij aan het creëren van een happy moment bij de toiletbezoeker'.Een positieve stemming
Sabine Thuysbaert, CEO Vendor: “In een tijd van steeds verdergaande digitalisering, zie je dat mensen bewust of onbewust op zoek zijn naar prikkelingen van één of meerdere zintuigen. Denk bijvoorbeeld aan het bekende effect van de ‘appeltaart in de oven’ bij de verkoop van een huis. Niets nieuws onder de zon. Totdat het toilet wordt ingezet om, met de juiste elementen, een sfeer op te roepen die de bezoeker in een positieve stemming brengt.”

Een volgende stap in beleving
Het wordt steeds belangrijker om klanten, medewerkers, gasten of patiënten op andere manieren te bereiken en hen nóg beter te bedienen. Organisaties moeten een antwoord bieden op de toenemende vraag aan hospitality, employer branding en beleving. Vanuit de overtuiging dat een positieve beleving op het toilet net dat verschil kan maken, ontwikkelde Vendor het Moments concept. "Dat creëert voor de toiletbezoeker met bijvoorbeeld kleurrijke visuals, (online) geursystemen, bijpassende dispensers en aangepaste verlichting en muziek een moment van rust, afleiding, energie, verbazing of verrassing. Het resultaat: lichamelijk en mentaal comfort voor de bezoeker én een moment om je als organisatie te onderscheiden, bijvoorbeeld door de medewerkerstevredenheid te verhogen", aldus Thuysbaert.Interactie op alle niveaus
"Uit onderzoek blijkt dat het loont om meerdere zintuigen tegelijkertijd te prikkelen. Zo is 40 procent vooral visueel ingesteld, maar zal 20 procent eerder geprikkeld worden vanuit een auditieve stimulatie. Daarnaast bestaan er verschillen tussen mannen en vrouwen." Vendor Moments speelt hierop in met een modulaire opzet aan mogelijkheden die daarmee rekening houdt.

 

 

www.vendor.nl/moments

 

Deel op Social Media09-03-2018 15:23

De ouwe Smit’- zoals de vader van huidig eigenaar Peter Smit liefkozend binnen het bedrijf Smit Visual wordt genoemd – begon een eigen productielijn van whiteboards in zijn kippenschuur in Waalre. De eerste factuur werd op 15 maart  1978 uitgestuurd en bestond uit zesduizend magneten en vierhonderd wissers. Precies 40 jaar later is Smit Visual de enige Nederlandse whiteboardproducent, met afzet in méér dan vijftig landen wereldwijd.Eerste factuur Smit Visual.

Inmiddels is Smit Visual gevestigd in Geldrop en is de schuur ingewisseld voor een terrein met meerdere productiehallen en ruim zestig medewerkers. Dat de productie van whiteboards in deze tijd nog steeds volledig in Nederland plaatsvindt, mag gerust bijzonder genoemd worden. Smit Visual kiest er bewust voor om onderdeel te zijn van de Nederlandse maakindustie. Daardoor kan het bedrijf de hoge kwaliteitstandaard en goede arbeidsomstandigheden garanderen, maar het levert meer voordelen op.Peter Smit met eerste factuur.

Doordat Smit Visual de productie in eigen hand heeft, staat het bedrijf bekend om zijn vakmanschap op het gebied van maatwerk whiteboards en prikborden. Afwijkende maten, zelfbedachte vormen of een persoonlijke opdruk; je kunt het zo gek niet bedenken of de medewerkers van Smit Visual maken het snel en vakkundig. Bovendien heeft Smit Visual een eigen team ter beschikking om montage op locatie aan te bieden.

'De ouwe Smit’ leeft nog en ziet hoe Smit Visual zich klaarmaakt voor de toekomst. Die toekomst is groen. Door aan de bovenkant van alle duurzaamheidsnormen te zitten, laat het bedrijf zien voorop te willen lopen. Afgelopen jaar werden diverse certificeringen verkregen. Ook werd alle CO2-uitstoot van het bedrijf gecompenseerd. Peter Smit verwacht in 5 jaar volledig circulair te ondernemen.

Smit Visual viert het jubileum met een tijdelijke kortingsactie. Bij diverse dealers worden whiteboards, prikborden en andere presentatiemiddelen de komende tijd met korting aangeboden. 


www.smit-visual.nl

 

Deel op Social Media08-03-2018 7:00

AGC Glass Europe behaalde in januari als eerste glasfabrikant het Gold-certificaat van Cradle to Cradle CertifiedTM* voor zijn gamma figuurglas. De succesvolle afsluiting van dit certificeringsproces, dat al in 2010 startte, maakt van AGC de enige fabrikant die zo’n uitgebreide portefeuille met Cradle to Cradle gecertificeerde producten kan aanbieden. Zes productgamma’s zijn inmiddels door Cradle to Cradle CertifiedTM gecertificeerd.

Grootste portefeuille van gecertificeerde producten
AGC behaalde al een Silver-certificaat van Cradle to Cradle CertifiedTM voor zijn floatglas en zijn glas met magnetroncoating en een Bronze-certificaat voor zijn gamma decoratieve producten (Mirox MNGE, Lacobel, Matelac, Lacobel T, Matelac T en Matelux), zijn gelaagd glas (Stratobel en Stratophone) en zijn isolerende beglazingen (Thermobel en iplus/ipasol).
Het certificeringsprogramma van Cradle to Cradle CertifiedTM beoordeelt de algemene duurzaamheid van producten tijdens hun volledige levenscyclus. De figuurglasproducten van AGC (Imagin, Imagin Sandblasted, Imagin Wired en Oltreluce) kregen een Platinum-certificaat voor Material Health en een Gold-certificaat voor de vijf andere criteria waarmee bij deze certificering rekening wordt gehouden.
Deze nieuwe certificering is de nieuwste stap in het beleid dat AGC op het vlak van duurzame ontwikkeling voert om de milieuprestaties van zijn producten en zijn productievestiging permanent te verbeteren.

* Cradle to Cradle CertifiedTM is een exclusief keurmerk van het Cradle to Cradle Products Innovation Institute.inschrijving.

AGC Glass Europe, dat gevestigd is in Louvain-la-Neuve (België), produceert, verwerkt en verdeelt vlakglas voor de bouw (buitenbeglazing en interieurglas), de autosector en de solar-industrie. AGC Glass Europe is de Europese tak van de grootste vlakglasproducent ter wereld, Asahi Glass Co. Ltd, met meer dan honderd locaties in heel Europa en zestienduizend werknemers.

AGC Nederland Holding  B.V., gevestigd in Tiel, is het hoofdkantoor van de AGC -activiteiten in Nederland. Deze bestaan uit drie productievestigingen (AGC Heerlen, AGC Den Bosch en AGC Oosterwolde) en een netwerk van zeventien distributie-vestigingen die actief zijn in glas, verf en non-paint producten. Deze servicecenters zijn gevestigd in, Almelo, Apeldoorn, Arnhem, Beverwijk, Den Helder, Doetinchem, Enschede, Goor, Haarlem, Hoogeveen, Nijmegen, Poeldijk, Roosendaal, Tilburg, Utrecht, Zwaag en Zwolle.

www.agcnederland.nl

 

Deel op Social Media
Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >