Nieuws


17-10-2018 8:00

Leesman heeft een nieuw onderzoek gepubliceerd over de hedendaagse werkplek. Dat meldt Gideon van der Burg, managing director Benelux bij Leesman.

"We bevinden ons midden in een revolutie waarbij een aantal merken de standaarden verlegt van de manier waarop wij, als consumenten, hun producten en diensten ervaren", aldus Van der Burg. "Denk aan merken als Uber, Apple of Sonos. Hierdoor worden de verwachtingen die medewerkers voor hun werkplek hebben eveneens beïnvloed."

Leesman doet voortdurend onderzoek naar de beleving van kantoorwerkers. Recentelijk verscheen een nieuw onderzoeksrapport. "Uit het nieuwe wereldwijde onderzoek 'The Workplace Experience Revolution' onder meer dan 400.000 werknemers blijkt dat de manier waarop werknemers de werkomgeving ervaren is onder te verdelen in drie verschillende clusters: doen, zien en voelen. De werknemer heeft de allerbeste werkomgevingservaring als hij tevreden is over alle drie die componenten. Gaat het op een van de vlakken mis, dan is het vrij zeker dat dit het algehele enthousiasme van de werknemer over de werkomgeving ondermijnt."

Vervolgens is er geanalyseerd welke factoren deze clusters het meest beïnvloeden, waarbij is gefocust op activiteiten, de fysieke omgeving en faciliteiten. "Bij elkaar leidde dit tot dertien super drivers, die de kern vormen van hoe de werknemer zijn werkomgeving ervaart: de workplace experience." 

Het ecosysteem van een werkomgeving is complex en de meeste factoren in de fysieke omgeving en faciliteiten hangen sterk met elkaar samen. "Echter, bepaalde factoren hebben dus een grotere impact op hoe de werkomgeving wordt ervaren. Deze dertien super drivers geven organisaties richting bij de vraag waarop ze moeten focussen, willen ze hun werknemers een werkomgeving bieden die hun helpt effectief te kunnen werken. Zijn deze zaken op orde, dan is er een sterke fundering om medewerkers optimaal te laten presteren. Uiteraard verschillen de uitkomsten in de praktijk per organisatie net iets en zijn de oplossingen afhankelijk van het DNA, de cultuur en het budget van de organisatie en bovenal van het verwachtingspatroon van uw medewerkers."

Het volledige onderzoek ‘The Workplace Experience revolution, Unearthing the real drivers of employee sentiment’ is nu ook te downloaden op: https://www.leesmanindex.com/research/


Deel op Social Media10-10-2018 8:00

De genomineerden voor de Facilitaire Benchmark Awards 2018 zijn bekend. Ook dit jaar worden de awards in twee categorieën uitgereikt.

In de categorie ‘Beste Integrale Prestatie’ zijn drie nominaties, te weten: a.s.r.; de gemeente Utrecht en het UWV. Voor de award voor de ‘Best Verbeterde Prestatie’ zijn er ook drie genomineerden, namelijk: Boskalis, Hogeschool Utrecht en KPMG.

De uitreiking vindt plaats tijdens het middagprogramma van de zevende editie van Benchmark XL dat plaats vindt op 25 oktober 2018 op Nationaal Sportcentrum Papendal in Arnhem.

Benchmark XL is een evenement gericht op kennisdeling rondom benchmarken. Het evenement werd traditioneel door NFC Index en Colliers georganiseerd voor organisaties die hun facilitaire kosten benchmarken. Met het samengaan van FMN en NFC Index aan het begin van dit jaar is een deel van het programma dit jaar voor het eerst ook opengesteld voor organisaties die (nog) niet benchmarken. Thema van het Benchmark XL event van dit jaar is “Stress & performance op de werkvloer”. 

www.fmn.nl


Deel op Social Media09-10-2018 8:30

Op initiatief van branchebvereniging FMN vindt opnieuw onderzoek plaats naar de Nederlandse facilitaire sector. Met het openzetten van de digitale vragenlijst is de eerste stap gezet naar de publicatie van het FM Marktonderzoek 2019.

Het FM Marktonderzoek is het in en buiten de facilitaire sector zeer gewaardeerde periodieke onderzoek dat organisatieadviesbureau Twynstra Gudde in opdracht van FMN, de beroepsvereniging voor het facilitaire domein, uitvoert. FMN en Twynstra Gudde roepen facility managers en anderen die direct of indirect bij het facilitaire werkveld betrokken zijn op om uiterlijk 16 november 2018 de vragenlijst in te vullen. Onder de respondenten verloot FMN een gratis toegangskaart voor “World Workplace Europe meets Facility for Future”, dat van 20 tot en met 22 maart 2019 plaats vindt in Amsterdam. Daar zullen ook de onderzoeksresultaten gepubliceerd worden.

Het FM Marktonderzoek geeft het werkveld inzicht in de omvang van de Nederlandse facility management en brengt daarnaast ook de relevante trends en ontwikkelingen in beeld. De tweejaarlijkse publicatie is daarmee een must voor iedereen die met het facilitaire werkveld in aanraking komt. Het FM Marktonderzoek 2019 beweegt ook zelf nadrukkelijk mee met alle nieuwe ontwikkelingen, waardoor deze samen met nieuwe thema’s zowel in de opzet, inhoud en vormgeving van het onderzoek een duidelijke plek vinden.

FMN-voorzitter Natalie Hofman roept het facilitaire werkveld en in het bijzonder de leden van FMN, die vandaag een uitnodiging hebben gehad, op de enquête in te vullen: “Het invullen van de vragenlijst kost je maximaal 10 minuten maar is van groot belang voor een adequaat en actueel overzicht van de stand van zaken op de facilitaire markt. Hoe meer respondenten, hoe waardevoller het onderzoek ook in de dagelijkse praktijk van de facility manager wordt."

www.fmn.nl

 

Deel op Social Media08-10-2018 8:00

Als projectontwikkelaar of interieurarchitect zul je voor bepaalde activiteiten promotiemateriaal zoals brochures of leaflets nodig hebben. Bijvoorbeeld om een nieuw project te presenteren. Online printers als https://www.123drukken.nl/ genieten de afgelopen jaren van een aanhoudende groei als het gaat om het leveren van kwalitatief hoogwaardig drukwerk voor zakelijke klanten. Een online bezoek aan bedrijven voor online afdrukken, maakt direct de voordelen zichtbaar van het gebruik van een digitale partij. En toont een breed scala aan betaalbare marketingmaterialen die een grote impact kunnen hebben op (potentiële) klanten.

Concurrerende prijzen van online printers
Online drukkerijen bieden waar voor je geld. Doordat ze lage bedrijfskosten hebben en bijvoorbeeld geen winkelpand hoeven te onderhouden, kunnen ze concurrerende prijzen bieden. Traditionele drukkers zullen een aantal kosten moeten dekken die ze zullen doorberekenen in de prijzen voor klanten. Online printers hebben minder van deze vaste lasten en zullen producten van hoge kwaliteit tegen lagere prijzen bieden. Vaak wordt ook de mogelijkheid geboden om een sample te bestellen voordat je een definitieve bestelling in hogere oplage plaatst. Op deze manier weet je precies wat je straks ontvangt. Extra korting voor bulkaankomen is ook zeer gebruikelijk bij online printers.

Eenvoudig en snel online bestellen
Door online een bestelling te plaatsen en deze op het adres bezorgd te krijgen dat je zelf opgeeft, bespaar je tijd in plaats van op zoek te gaan naar een fysieke drukker. De reis er naartoe, het zoeken van een parkeerplaats en het uitleggen van de wensen kan alles bij elkaar beslag leggen op behoorlijk wat tijd in een drukke werkdag. Door gebruik te maken van een online printer, kun je zelf kiezen waar en wanneer je een bestelling plaatst. Kies het moment dat het beste uit komt en geef alle wensen aan door in de beschikbaare opties jouw selectie te maken. Op deze manier ontwerp je makkelijk een gepersonaliseerd product. Het bestelproces en de navigatie op de website is bij online drukkers gericht op gemak en effenciëntie.

Effectieve offline marketingmaterialen
In een wereld die steeds digitaler wordt, zijn offline marketingmaterialen altijd nog effectief. Er zijn mensen die aan iets fysieks in handen de voorkeur geven tegenover een vluchtige online advertentie. Voor projectontwikkelaars en interieur architecten zijn er diverse offline tools die nuttig zijn en tegen lage kosten ingezet kunnen worden. Visitekaartjes bijvoorbeeld worden nog steeds veel gebruikt. En met goede reden. Ze zorgen ervoor dat je gemakkelijk je bedrijfsgegevens kunt achterlaten bij een (potentiële) klant. Brochures zijn perfect om jouw bedrijf en project in te beschrijven en geïnteresseerden iets fysieks mee te geven wat ze op een later moment nog eens rustig kunnen bekijken. Flyers zijn de ideale oplossing om een groot aantal mensen met een relatief lage investering te bereiken. Een open huis of ander evenement kan makkelijk gecommuniceerd worden met flyers.
 


 

Deel op Social Media02-10-2018 10:00

De Velux Group lanceerde recentelijk de Healthy Homes Barometer 2018 op Autoworld in Brussel, België, waar wetenschappelijke experts, vertegenwoordigers uit de bouwsector, politieke stakeholders en de media worden samengebracht.Eérn van de aanbevelingen: bedrijven moeten zich actief gaan bezig houden met het gezonder maken van hun kantoren.
 

De Healthy Homes Barometer 2018 is de vierde editie van dit pan-Europese onderzoek, dat nagaat hoe het gesteld is met de gebouwen in Europa en de effecten van huisvesting op de gezondheid van de bewoners onderzoekt. Het rapport van dit jaar werpt zijn licht op een aantal grimmige bevindingen, vooral in de snelgroeiende voorsteden van Europa.

"In Europa groeien de voorsteden in de laatste zes decennia een pak sneller dan de steden. Het onderzoek van dit jaar toont aan hoe belangrijk onze voorsteden zijn om een gezondere gebouwenvoorraad aan te leggen. Maar het gevaar bestaat dat we het belang hiervan over het hoofd zien. Er is actie nodig om gezondheids- en klimaatproblemen bij de hele bevolking aan te pakken, maar in de voorsteden van Europa dreigen we een gouden kans te laten liggen", aldus David Briggs, CEO van de Velux Group.

Het rapport toont aan dat er geld aanwezig is in het systeem om de vereiste renovatieniveaus te katalyseren, maar gaat dieper in op de belangrijkste (en vaak onnodige) barrières die huiseigenaars er kunnen van weerhouden om dit type van investering te doen. Ook de voordelen van renovatie op lange termijn worden aangetoond. Terwijl de eenmalige kosten voor het upgraden naar de norm van de huisvesting in Europa op ongeveer 295 miljard euro wordt geschat, moeten de EU-economieën elk jaar naar schatting 194 miljard euro ophoesten door onaangepaste huisvesting.

Wanneer ze niet thuis zijn, brengt het leeuwendeel van de Europeanen hun tijd door in een kantoor. Voor de allereerste keer richt de Healthy Homes Barometer zich dit jaar ook op de Europese kantooromgevingen. Aangezien 90 procent van de werkingskosten van een bedrijf naar het personeel gaat, en een beter binnenklimaat tot betere prestaties en meer welzijn leidt, toont het rapport aan waarom bedrijven zonder nadenken zouden moeten investeren in kantoorgebouwen.

Dit zijn slechts een aantal bevindingen van de Healthy Homes Barometer van dit jaar, die ook tips geeft van hoe beleidsmakers, bedrijven en particulieren samen kunnen werken om de woningen en kantoren in Europa in een betere staat te brengen. Dit zal immers van vitaal belang zijn om toe te werken naar de doelstellingen van de VN inzake duurzame ontwikkeling en de verbintenissen in het klimaatakkoord van Parijs van 2016 waar te maken.

“Ik juich de Healthy Homes Barometer van dit jaar toe. Het is van essentieel belang dat we onze beslissingen baseren op goed onderbouwde, vergelijkbare en betrouwbare gegevens. Dat is de enige manier voor ons om de uitdaging op het vlak van huisvesting het hoofd te bieden en onze energie- en klimaatverbintenissen waar te maken. We mogen nooit vergeten dat de energietransitie thuis begint!", aldus Maroš Šefčovič, Vicepresident van de Europese Commissie.

De Healthy Homes Barometer 2018 bevat nieuwe analyses van de Eurostat-database van de EU uitgevoerd door Ecofys, een bedrijf van Navigant, evenals nieuwe onderzoeksresultaten van Fraunhofer IBP, aangevuld met bestaande gepubliceerde gegevens.

www.velux.nl


Deel op Social Media01-10-2018 8:39

Worden we oud, of werkte de naam gewoon niet? Hoe dan ook: de nieuwe naam van Staples Retail klinkt ons vertrouwd in de oren: 20 jaar na de overname en 9 jaar onder de merknaam Staples gaat Office Centre met Nederlandse investeerders en een Nederlandse directie weer zelfstandig verder als een Nederlands bedrijf.

Het nieuws was al sinds de zomer bekend, maar nu treedt Office Centre ook in de reclame-uitingen volop naar buiten met de naamswijziging. Met de overname ontstaat een nieuw bedrijf naast de bestaande KantoorExpert Groep. Beide bedrijven krijgen voorlopig een eigen directie in de personen van respectievelijk Richard Houppermans en Frans Davelaar. De nieuwe Office Centre organisatie biedt werk aan 550 medewerkers, verdeeld over de 39 vestigingen, de online activiteiten en het hoofdkantoor in Almere.

 

Deel op Social Media
Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >