Nieuws


29-05-2017 13:30

Een op de drie kantoormedewerkers drinkt te weinig water, dat blijkt uit analyse van kantoorartikelenleverancier Office Depot. Zeker nu de temperaturen deze week hoog oplopen, is het van belang dat werknemers voldoende drinken – en dan bij voorkeur water. Werknemers die te weinig drinken, kunnen hoofdpijn krijgen of zich lusteloos voelen.

Bovendien kan stress op het werk vanwege de warmte de productiviteit met dertig tot vijftig procent verminderen. De wet houdt werkgevers verantwoordelijk voor de veiligheid en de behaaglijkheid op de werkplek. Hieronder valt onder andere voldoende drankaanbod.
 
Het belangrijkste advies bij warm weer is dat werknemers voldoende moeten drinken. Bij warm weer verliezen mensen namelijk meer vocht en het is verstandig dit op tijd aan te vullen. Een volwassene verliest normaal gesproken ongeveer anderhalf tot tweeëneenhalf liter vocht per dag, maar op een warme dag of na zware inspanning kan dit vochtverlies oplopen tot wel tien liter. Uitgaande van een ‘gewone' kantooromgeving – meestal met klimaatbeheersing – is het aan te raden zeker twee liter te drinken.
 
Werknemers die onvoldoende drinken, negeren bewust of onbewust dorstsignalen zoals een droge mond, hoofdpijn en lusteloosheid. Het lichaam gaat in dat geval steeds sterkere signalen afgeven dat het vochtpeil aangevuld moet worden: duizeligheid, misselijkheid en spierpijn. Wanneer het vochtgehalte nog steeds niet in balans wordt gebracht, lopen werknemers zelfs risico op nierstenen en hartkloppingen. Belangrijke reden voor het negeren van de signalen kan zijn dat deze niet duidelijk doorkomen, maar ook dat werknemers onvoldoende in de gelegenheid gesteld worden te drinken. Dit komt bijvoorbeeld voor op kantoren waar geen eigen keuken of koffiecorner in de nabijheid is, maar alleen een kantine op grote afstand van de werkkamers.

Waar de werknemers hun dorst mee lessen maakt niet veel uit, maar de voorkeur gaat uit naar water, omdat hiermee een hoge suikerinname – frisdranken en vruchtensappen bevatten vaak veel suiker – wordt voorkomen. Toch geven veel werknemers aan water ‘niet zo lekker' te vinden. Voor hen is bijvoorbeeld bruisend water of water met een smaakje de ideale dorstlesser. Vruchtensap kan ook goed gedronken worden wanneer het verdund wordt met water.
 
Werknemers kunnen gerust warme dranken drinken bij hoge temperaturen, zoals koffie en thee. Het verhaal dat koffie een vochtafdrijvende werking zou hebben, berust op een misverstand. Van koffie moeten mensen wel eerder plassen, maar niet vaker.
 
Om te voorkomen dat werknemers sterk inleveren op productiviteit of zelfs onwel worden op kantoor, doen werkgevers er goed aan dit onderwerp onder de aandacht te brengen bij hun werknemers. Ze kunnen uitleggen waarom het belangrijk is om voldoende te drinken en hoeveel ‘voldoende' eigenlijk is. Ook is dit het ideale moment om te inventariseren wat werknemers graag drinken als het warm is indien ze water niet zo lekker vinden.
 
Ellen Heesen, Category Manager Catering & Food bij Office Depot, vertelt: "Veel werknemers vinden het lastig om voldoende te drinken gedurende de dag. Werkgevers kunnen hen stimuleren door te zorgen voor voldoende drank binnen handbereik. Dat herinnert werknemers er niet alleen aan om drinken te pakken, maar maakt de stap ook kleiner om het daadwerkelijk te doen. Zorg ook voor een afwisselend aanbod: met name diverse soorten water, fruit- en kruidenthee en verdunde vruchtensappen zijn ideaal. Las eventueel ook vaste drinkpauzes in. En stond er toevallig net een werkborrel gepland waarbij alcohol wordt geschonken? Bied werknemers dan de mogelijkheid om bij ieder alcoholisch drankje ook een glas water te nuttigen."

www.officedepot.nl

Deel op Social Media 
 

17-05-2017 8:30
Op donderdag 11 mei 2017 lanceerde FMN – de beroepsvereniging voor het facilitaire domein – het FMN Inspiration & Learning Centre. Hierin clustert FMN op haar website een aanbod aan workshops, masterclasses, trainingen, opleidingen en studiereizen die relevant zijn voor de facility manager van vandaag en morgen.
 
FMN Bestuurslid Vakvernieuwing, Annet de Haas: “Met het Inspiration & Learning Centre speelt FMN in op de toenemende vraag naar nieuwe kennis en vaardigheden in het snel veranderende vak en werkomgeving van de facility manager. Ons Inspiration & Learning Centre levert deze kennis én biedt inspiratie.”
 
 Het FMN Inspiration & Learning Centre richt zich op iedere facilitair professional. Van de net-afgestuurde die aan het begin staat van zijn of haar loopbaan tot de executive met de nodige jaren ervaring. Op de website kan iedere professional zien welk aanbod voor hem of haar bestemd is.
Annet de Haas: “We bieden onze leden met dit Centre toegevoegde waarde op hun lidmaatschap. Ons vak ontwikkelt zich snel, denk alleen al aan alle technologie die op ons afkomt of aan de vragen omtrent duurzaamheid waar de facility managers mee te maken krijgen. Dat vraagt van hen ook nieuwe skills en nieuwe inzichten. We bieden ze nu de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen, en ook om zich te laten inspireren. Ik ben dan ook trots op deze stap.”
 
Het aanbod van het Inspiration & Learning Centre staat open voor leden van FMN en voor niet-leden.
 
12-05-2017 8:30

Op zaterdag 13 mei 2017 om 15.30 uur gaat bij het Centrum Beeldende Kunst Emmen het Biobased Pop-Up Museum van start. Marc Beusenberg, teamleider Industrieel Product Ontwerpen van Hogeschool Windesheim en Miriam van Weeghel, projectcoördinator K&C geven tijdens de opening een toelichting op het project.

Biobased ontwerpen van studenten van de opleiding Industrieel Product Ontwerpen van Hogeschool Windesheim in Zwolle vormen het eerste deel van het museum. Daarnaast laten gerenommeerde vormgevers zien hoe zij ontwerpen met biobased of circulaire materialen.

De deelnemende ontwerpers zijn ANNY&, 3D Lights,  Carolien Adriaansche, CRE8, Koen Hauser, Hillegonda Hoogvliet, Nic&Mic, Feike de Jong Ontwerp, Frits van de Reep, Sibejan I interieur etc., Studio Tjeerd Veenhoven en Wasteboard. En de deelnemende studenten van Hogeschool Windesheim zijn Axel van Boxtel, Lennart van der Burg, Els Esselink, Suzanne van Gelder, Liselot de Groot, Nathalie Houben, Noah Jansen, Daan Leeuw, Elsa Lindström, Paula Marmol, Wessel Ploeg, Koen Schuurmans, Sean Smit, Mathijs Smits, Youri Tuerlings, Renate Verboom, Irene Vidal, Laura Vidal, Iwan de Vries en Bram Wendel.

Als onderdeel van het Pop-Up Museum zijn ontwerpen te zien uit de Biobased Ontwerpwedstrijd. Het publiek kan uit drie geselecteerde ontwerpen een keuze maken. De publiekswinnaar ontvangt de Biobased Bokaal, deze wordt aan het eind van de tentoonstellingsperiode bekend gemaakt. Tijdens de expositieperiode is ook het Duurzaam Doen Lab open voor bezoekers. Daar kan iedereen zelf ervaren hoe het is om te bouwen met aardappels.

www.cbkemmen.nl

Deel op Social Media10-05-2017 10:00

Desko kantoorinrichters en de Rabobank presenteren gezamenlijk een nieuwe circulaire prijs: de Circulair Design Award. Begin 2018 zal deze prijs worden uitgereikt tijdens de week van de Circulaire Economie.

"Deze bijzondere prijs is bestemd voor het beste circulair interieur of product design met de volgende vier indicatoren: ecologische impact, economische belangen en behoud van waarde en transitiepotentieel", melden de initiatiefnemers. "Iedereen met een duurzaam ontwerp of product, dat bijdraagt aan de circulaire economie volgens de vier bovengenoemde indicatoren kan zich vanaf 8 mei tot en met 1 augustus 2017 inschrijven."

Begin september maakt de jury de top 10 bekend wie er door gaan naar de finale. Deze tien deelnemers gaan vanaf september aan de slag met de ontwikkeling van het ontwerp en deze ook uitvoeren, zodat het product ook echt te zien is tijdens de finale.

Voor de top 3 valt er maar liefst 10.000 euro te verdelen. De hoofdprijs bestaat uit een bedrag van 7.500 euro, nummer twee krijgt 1.500 euro en nummer drie gaat naar huis met 1.000 euro. "De prijzen zijn bedoeld voor verdere opschaling of uitvoering van het initiatief. Daarnaast zetten de Rabobank en Desko beide hun netwerk en hulptroepen in om de top 3 uit deze challenge optimaal te ondersteunen bij de ontwikkeling van het idee, zodat dat het ook daadwerkelijk kan worden opgeschaald."

Met Circulair Design Award willen Rabobank en Desko de overgang naar de circulaire economie versnellen en circulair design stimuleren door innovatieve ideeën en bedrijven aan elkaar te koppelen. De Circulair Design Award is een onderdeel van het Circulair Design Lab. "Dit is een fysieke landingsplaats voor duurzame innovaties en is opgericht door Desko kantoorinrichters. Het lab is een plek waar partijen samenkomen en zich laagdrempelig kunnen verdiepen in het circulair maken van een ontwerp of product. In het Lab worden ontwerpen en ideeën tot leven gebracht, aangemoedigd en praktisch ondersteund door Desko. Het is de kweekvijver van circulaire innovaties voor de werkomgeving!"

Ook de Rabobank heeft een actieve rol in de transitie naar een circulaire economie. "Om de transitie naar een circulaire economie te versnellen kunnen wij als Rabobank Metropoolregio Amsterdam veel mooie dingen doen", stelt Els Avontuur, Directeur Bedrijven van Rabobank Regio Schiphol. Tijdens de vorige CE challenge van de Rabobank, stelde elf ondernemingen een concreet actieplan op om circulair te ondernemen. "De CE challenge was een groot succes! Tijdens deze challenge hebben we opgemerkt dat Circulair Design noodzakelijk is voor onze toekomst." Reden genoeg voor de Rabobank om Circulair Design te stimuleren door samen met Desko ­een Circulair Design Award uit te schrijven.

De jury van de nieuwe award bestaat uit bestaat uit Michael Kuiper (Desko), Tessa van der Meer (We Beat The Mountain) en Els Avontuur (directeur Bedrijven van Rabobank Regio Schiphol).

www.circulairdesignlab.nl/award/

Deel op Social Media09-05-2017 11:30

Op donderdag 11 mei 2017 houdt FMN, de beroepsvereniging voor het facilitaire domein, het FMN Connect XL Congres met als thema ‘Catch the tide - samenwerken in de nieuwe economie’. Op de bijzondere locatie BlueCity in Rotterdam zal FMN de deelnemers met een verrassende aanpak inspireren en verleiden om samen de ‘blauwe economie’ weer een stapje dichterbij te halen.

BlueCity, het voormalige tropische zwemparadijs Tropicana, is volgens de organisatie een inspirerende locatie waar waardecreatie en samenwerking centraal staan. Het FMN Connect XL Congres staat open voor leden en niet-leden. Vanaf 13.30 uur gaan de deuren open. Het programma begint om 14.00 uur en duurt tot 17.20 uur. Aansluitend is er een netwerkborrel.

Op het programma staan onder meer de presentaties 'Het verhaal van BlueCity' (door Gydo van der Wal), ‘Samenwerking bij PricewaterhouseCoopers’ (door Maurice Verwer, director Facility Management & Business Support bij PricewaterhouseCoopers) en 'Doen is de beste manier van denken’ (door Patrick Donath en Arthur Kruisman, de Vrije Denkers).

www.fmn.nl

Deel op Social Media05-05-2017 8:30

Jaarbeurs lanceert de nieuwe beurs 'Smart Homes & Intelligent Buildings'. "Vanuit de kernbegrippen comfort – care – control – connect, richt het nieuwe event Smart Homes & Intelligent Buildings zich op toepassingen die gebouwen en huizen slimmer, zuiniger, flexibeler, comfortabeler en levensloopbestendiger maken."

Daarbij draait alles volgens de woordvoerder om integrale oplossingen, praktijkvoorbeelden, kennisuitwisseling en het mobiliseren van expertise van leveranciers en gebruikers. "Op Smart Homes & Intelligent Buildings ontmoeten aanbieders van domotica, intelligente gebouwtechniek en totaal-installatieoplossingen de beslissers en beïnvloeders uit de vastgoed- en installatiewereld. Denk hierbij aan architecten, bouwkundigen, adviseurs, projectontwikkelaars, facility managers en IT managers."

Het nieuwe event zal plaatsvinden op 14 en 15 november 2017 in de Jaarbeurs in Utrecht en is volgens de woordvoerder het antwoord op de groeiende vraag naar een breed platform voor de toepassing van slimme technologie in de gebouwde omgeving. "Een strategische samenwerking met de stichting Smart Homes is een van de bouwstenen. De beurs Domotica & Slim Wonen, al elf edities succesvol gehouden in het Evoluon in Eindhoven, gaat op in het nieuwe event."

Slimme technologie speelt een sleutelrol in de oplossing van een groot aantal sociale, economische en maatschappelijke vraagstukken, variërend van duurzaamheid en nul op de meter tot zorg op afstand, langer thuiswonen en extra comfort. "Het nieuwe event Smart Homes & Intelligent Buildings bestrijkt het hele spectrum van gebouwbeheersystemen en domotica in relatie tot deze slimme technologie. Het slaat een brug tussen de aanbieders van technologie-gedreven oplossingen en de ontwikkelaars, ontwerpers en beheerders van gebouwen en woningen die zich hierop willen oriënteren."

De focus ligt op kennisdeling, inspiratie en netwerken. Smart Homes & Intelligent Buildings biedt ruimte aan maximaal honderd deelnemers, die zich niet zullen onderscheiden door de grootte van de stand, maar door de kwaliteit van hun oplossingen, referentieprojecten en praktijkcases. "In een speciale Case Gallery worden deze projecten uitgelicht. In het Smart Homes Theater en het Intelligent Buildings Theater delen onafhankelijke experts hun kennis. Buiten de beursvloer staat op dinsdag 14 november het Smart Homes congres en op woensdag een congres over intelligent buildings op de agenda."

www.jaarbeurs.nl

Deel op Social Media04-05-2017 13:30

U kent Sandberg wellicht als fabrikant van accessoires en gadgets voor de particuliere consument. Maar nu is er ook een reeks kantoorproducten van Sandberg. "Eerst zijn de muizen en toetsenborden aan de beurt", stelt het bedrijf.

Martin Hollerup, Managing Director bij Sandberg A/S, zei het volgende over het nieuws: "We weten dat een groot aantal van onze producten al in kantoren en winkels op vele verschillende plekken worden gebruikt. Dit klantsegment hecht grote waarde aan de robuustheid en duurzaamheid waar de producten van Sandberg bekend om staan. De introductie van producten speciaal gericht op deze klanten, is ons daarom op het lijf geschreven."

Het gaat bij deze product-reeks, die bestaat uit muizen en toetsenborden voor USB/PS2 en een volledige bureauset met een draadloze muis en toetsenbord, niet om grote innovaties. "Dit zijn handige, solide producten. De producten zijn redelijk geprijsd en hebben een garantie van 5 jaar."

Anders Petersen, Productmanager, zegt: "We geloven niet dat de meeste kantoorgebruikers geïnteresseerd zijn in een hele reeks geavanceerde functies, zoals RGB-verlichting in de toetsen, programmeerbare knoppen op de muist enz., die we toevoegen aan de producten voor andere klantengroepen. Daarom houden we het simpel. De producten zijn gereed voor onmiddellijk gebruik zonder dat er iets geïnstalleerd of gekoppeld hoeft te worden. Ze moeten gedurende de hele werkdag comfortabel te gebruiken zijn. Het gaat erom dat deze producten jarenlang uitstekend functioneren in een professionele omgeving en dat ze gebruiksvriendelijk zijn. Dus hebben we ons daar op gericht."

Dit is een soort test voor Sandberg. "Als het allemaal goed gaat en het toont aan dat er een plaats voor Sandberg binnen dit segment is, dan zal de reeks worden uitgebreid en zullen er ook verschillende producten in andere categorieën aan worden toegevoegd." De concurrentie is dus alvast gewaarschuwd.

https://sandberg.it/nl-nl


Deel op Social Media
Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >