Nieuws


21-03-2017 8:30

Hoe zit u achter het beeldscherm? Een beetje slaperig? Dan presteert u vandaag waarschijnlijk niet op de toppen van uw kunnen. Want een gezonde nachtrust is essentieel voor een goede prestatie. In het kader van 'Wereldslaapdag' vraagt fabrikant Velux er nog eens aandacht voor. Het bedrijf geeft tips om tot een betere nachtrust te komen.

Uit een groot aantal onderzoeken blijkt dat onze gezondheid en algemeen gevoel van welzijn onlosmakelijk zijn verbonden met de kwaliteit van onze slaap. Eigenlijk hoeven wetenschappers ons dat niet te vertellen, het is iets dat we intuïtief aanvoelen. Europeanen vinden een goede nachtrust bijvoorbeeld de belangrijkste factor die bijdraagt aan een goede gezondheid en goede energie. "Desondanks hebben acht op de tien Europeanen geen optimale slaapomstandigheden thuis", stelt Velux. "Opvallend genoeg proberen weinig mensen hun situatie te verbeteren. Waarschijnlijk komt dit omdat mensen het moeilijk vinden om een definitie te geven van goede slaapomstandigheden. Wij geven je graag de sleutel tot een betere nachtrust."

De eerste tip is dat je moet slapen in een werkelijk donkere kamer. "Onderzoek toont aan dat er een direct verband is tussen een volledig verduisterde slaapkamer en een goede nachtrust. Dit is een gevolg van hoe het lichaam reageert op licht en donker. Ons lichaam reageert altijd, zelfs als we ons er niet bewust van zijn," aldus Jens Christoffersen, expert in binnenklimaat en slaap van het Knowledge centre for Daylight, Energy & Indoor Climate van de VELUX Groep. "Ons lichaam reageert niet alleen op daglicht als we wakker zijn, maar ook als we slapen. Lantaarnpalen vlakbij het slaapkamerraam kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat we de fase van diepe slaap niet bereiken. Dit is de fase waarin ons lichaam zich hersteld. Idealiter vormt deze diepe slaap 15-20 procent van de nachtrust van een volwassenen."

Blootstelling aan natuurlijk licht overdag en volledige duisternis ’s nachts hebben beide een gunstig effect op ons welzijn. "Als er voldoende duisternis is als we slapen, zijn we ontvankelijker voor daglicht, wat betekent dat we meer energie hebben. Dit komt omdat het contrast tussen daglicht en duisternis in harmonie is met onze biologische klok, die ons vertelt dat we overdag actief moeten zijn en ’s nachts rust moeten nemen."

Behalve verduistering, dragen frisse lucht en passende temperaturen ook bij aan een ontspannen slaap. "De meeste onderzoeken tonen aan, dat frisse lucht ook essentieel is voor een goede nachtrust. De slaapkamer ventileren voor het slapen gaan of ’s nachts een raampje openlaten, kan een groot verschil maken. Temperaturen moeten vooral niet te hoog zijn. Een te warme kamer kan de kwaliteit van slaap verminderen, aangezien de fase van diepe slaap wordt verkort."

www.velux.com


Deel op Social Media20-03-2017 8:30

Op CeBIT 2017- van 20 tot en met 24 maart - presenteert Epson zijn visie op de toekomstige werkplek: maatschappelijke ontwikkelingen en technologische trends zullen samen zorgen voor een duurzamere omgeving en productievere en meer betrokken werknemers.

Epson deed onderzoek naar de verwachtingen van werknemers en de impact die technologie zal hebben. Minoru Usui, President van Epson, zet de belangrijkste bevindingen tijdens een persconferentie en in zijn Key Note-speech op een rij.

Epson is naar eigen zeggen klaar voor een toekomst waarin wearables, robotica en printtechnologie een belangrijke rol spelen. Het bedrijf demonstreert zijn nieuwe technologieën en producten tijdens CeBIT 2017: zo lanceert Epson een nieuwe generatie WorkForce zakelijke inkjetprinters. "Deze supersnelle kleuren A3-printers bieden ecologische voordelen die alleen met de inkjettechnologie haalbaar zijn: een zeer laag energieverbruik in combinatie met aanzienlijk minder verbruiksonderdelen, terwijl de kosten vergelijkbaar zijn met een groot laserkopieerapparaat. Door de hoge snelheid zijn de nieuwe WorkForce printers zeer geschikt voor nieuwe en veeleisende markten. IDC verwacht bovendien dat de zakelijke inkjetmarkt tot 2020 met 10,2 procent zal groeien."

Robert Clark, Senior Vice President bij Epson Europe: “Daarnaast beleeft PaperLab op CeBIT 2017 zijn Europese primeur. Met dit eerste papierproductiesysteem voor kantoren kunnen organisaties door middel van een droog proces duizenden vellen papier per dag produceren uit veilig vernietigd afvalpapier. Daarnaast tonen we tijdens CeBIT een groot aantal zakelijke en privé-oplossingen, variërend van augmented reality tot draagbare scanners. Door onze ruime ervaring in technologische research & development weet Epson zeer nauwkeurig waar gebruikers behoefte aan hebben op gebied van printers, projectoren, smart glasses en robotica.”

Bezoekers kunnen meer te weten komen over het erfgoed van Epson en de toekomstige strategie in het Japan Pavillion op stand A38 in hal 4, waar een meeslepende presentatie op een 230-graden gebogen scherm wordt getoond. Bezoekers maken hier kennis met de wereldprimeurs die Epson in het verleden heeft gebracht, de inzet van het bedrijf voor het milieu en de innovatieve producten die de toekomst vorm zullen geven, zoals dual-armed robots.

Op de Epson stand kunnen bezoekers ook de nieuwe WorkForce Pro WF-C869RDTWF bekijken, een product waarmee bedrijven tot 95 procent energie en tot 99 procent afval kunnen besparen, en tot wel 84.000 pagina’s kunnen printen zonder verbruiksmaterialen te hoeven vervangen. Daarnaast toont Epson tijdens CeBIT 2017 diverse installatie en zakelijke projectoren, waaronder de EB-L25000U, de kleinste, lichtste en meest heldere 3LCD-laserprojector op de markt. Maar ook de Moverio BT-350 smart glasses, waarmee een museum een tentoonstelling kan verrijken, een theater ondertitels bij een stuk kan tonen of een industriële faciliteit tours tot leven kan laten komen met achtergrondinformatie en interactieve content, is te proberen. Ten slotte zijn er de Epson EcoTank-printers, waarmee het gebruik van cartridges tot het verleden behoort en waarmee printkosten tot 74 procent worden verlaagd.

Epson is te vinden in Hal 3, op stand d17, en op het Japan Pavillion in Hal 4, op stand A38.

www.epson.eu

Deel op Social Media13-03-2017 8:30

Plantronics kondigt vandaag aan dat de jury van het International Forum Design (iF) de Plantronics BackBeat PRO 2 draadloze hoofdtelefoon heeft uitgeroepen tot winnaar van de prestigieuze 2017 Product Design award in de categorie audio.

Het is het tiende opeenvolgende jaar dat Plantronics een prijs voor excellent design ontvangt van de iF International Forum Design Gmbh- organisatie. Eerder winnaars uit de Plantronics BackBeat-familie van draadloze stereoproducten waren de BackBeat SENSE, BackBeat FIT en BackBeat PRO.

De internationale jury van dit jaar beoordeelde 5.500 inzendingen uit 59 landen om te bepalen wie de felbegeerde onderscheiding zou ontvangen. De producten zijn onder andere beoordeeld op innovatie, functionaliteit, kwaliteit van ontwerp, materiaal, ergonomie en milieuvriendelijkheid.

“Bij Plantronics zijn we trots op de kwaliteit, het onderzoek en de testen die gepaard gaan met het ontwerpen van onze audio-oplossingen om mensen de best mogelijke ervaringen te kunnen bieden. Dat is de kern van ons merk, en het drijft ons in alles wat we doen”, vertelt Darrin Caddes, vice president of corporate design van Plantronics. “Met de BackBeat PRO 2 wilden we een premium headset creëren die een nieuw niveau van audiokwaliteit, comfort en design biedt. Zo willen we nog meer consumenten aanmoedigen om de draad door te knippen en hun audio-ervaring draadloos te maken. Daarom zijn we enorm trots op de tiende onderscheiding van het International Forum Design, die we ditmaal voor de BackBeat PRO 2 hebben gewonnen, aangezien deze prijs de hoogste mogelijke waardering in onze branche is.”

www.plantronics.com

Deel op Social Media08-03-2017 8:30

SKG-IKOB Certificatie kan als zogenaamd 'Notified Body' certificaten afgeven op basis van de NEN-EN 16034. Daarmee kunnen fabrikanten van brand- en/of rookwerende ramen en deuren aantonen dat ze voldoen aan alle eisen en voorwaarden die gesteld worden in deze norm.

Op 1 maart ontving SKG-IKOB van de Raad voor Accreditatie (RvA) het bericht dat het accreditatie onderzoek op de NEN-EN 16034 met een positief resultaat is afgerond. Dit betekent dat SKG-IKOB nu als Notified Body (NB0960) onder accreditatie certificaten kan afgeven op basis van de NEN-EN 16034. "Het behalen van de accreditatie laat zien dat SKG-IKOB over de benodigde kennis en ervaring beschikt om als onafhankelijke partij toe te zien op de kwaliteitsbewaking en de productie van fabrikanten van brand- en/of rookwerende deuren", aldus een woordvoerder.

Op 1 november 2016 is de productnorm NEN-EN 16034 voor brand- en/of rookwerende deuren van kracht geworden en is ook de coëxistentieperiode van 3 jaar ingegaan. Fabrikanten kunnen zich nu al bij SKG-IKOB laten certificeren op de NEN-EN 16034. Na certificatie door SKG-IKOB is het toegestaan om de prestaties van de producten die op de markt gebracht worden te vermelden in een CE-markering en op een prestatieverklaring (DoP). De verplichting voor certificering geldt pas na het verstrijken van de coëxistentieperiode, dus per 1 november 2019.

SKG-IKOB Certificatie levert het totale certificeringspakket voor de bouw in één efficiënt traject, zowel KOMO-certificering als Bouwen aan MVO, ISO 9001-, VCA- en milieucertificering (ISO 14001).

www.skgikob.nl

Deel op Social Media
06-03-2017 8:30

Binnenkort wordt in Den Bosch het ErfgoedEvent gehouden. Het evenement dat van 5 tot en met 7 april gehouden wordt is de opvolger van de Restauratiebeurs.

Aanbieders van producten en diensten voor de totale erfgoedsector reageren volgens de beursorganisatie positief op de opvolger van de Nederlandse Restauratiebeurs: ErfgoedEvent 2017. "Exposanten zijn enthousiast over de verbreding van het aandachtsgebied in de culturele sector, de cross-overs met design en de facilitaire museale wereld en de kansen die deze bredere scope hen biedt. Ook de positionering van ErfgoedEvent als vakevenement wordt van harte ondersteund."

Volgens de beursorganisatie is er vanuit exposantenhoek veel belangstelling voor het evenement. Tal van nieuwe deelnemers meldden zich aan. Belangstellende bedrijven moeten zich snel aanmelden, want de beursvloer is bijna vol.

"De opvolger van de Nederlandse Restauratiebeurs wordt een nieuw en verfrissend vakevenement voor de totale erfgoedsector. Met een brede scope: van roerend tot onroerend, van materieel tot immaterieel en met bijzondere aandacht voor cross-overs met nevensectoren als design en de facilitaire museale wereld. ErfgoedEvent 2017 wordt daarmee dé plek waar erfgoedprofessionals elkaar ontmoeten. Waar waardevolle kennis wordt gedeeld en inspirerende ideeën worden uitgewisseld en waar bestaande contacten worden bestendigd en nieuwe contacten worden gelegd."

www.erfgoed-event.nl

Deel op Social Media

 

 

06-03-2017 8:30
Hoe ziet het kantoor van de toekomst eruit? Die vraag staat centraal in het kantoor van de toekomst van Living Tomorrow in Vilvoorde (B). Interface, marktleider op het gebied van tappijttegels, en inrichter Bene organiseren een bijeenkomst met diverse presentaties over 'innovatie op de werkplek'.
 
Onze manier van werken verandert in hoog tempo. Daardoor heeft het kantoor in de afgelopen jaren al een metamorfose ondergaan. Het ziet ernaar uit dat die wijzigingen de komende jaren nog veel ingrijpender worden. Living Tomorrow gunt de bezoekers een blik in ‘Office of the Future’.
"Flexwerken en mobiele technologie hebben onze bereikbaarheid en daarmee het aanzien van kantoren in korte tijd sterk veranderd", aldus een woordvoerder. "Architecten, designers en leveranciers van bijvoorbeeld vloeren, meubilair en wanden maken overuren om deze veranderingen vorm te geven. Vooral productiviteit en welzijn staan in de belangstelling: ontspannen medewerkers zijn productiever en energieker."
 
Over deze fundamentele veranderingen houden Living Tomorrow, kantoorinrichter Bene en Interface op 7 maart 2017 een gezamenlijke presentatie. Het programma ziet er als volgt uit:
15.00 uur Welkom bij Living Tomorrow
15.15 uur “The Office of the Future”, presentaties van Living Tomorrow, Bene & Interface
16.15 uur Vision Tour door Living Tomorrow, zodat u inspiratie over de toekomst kunt opdoen
17.30 uur Cocktails & bites
 
Sprekers zijn Geanne van Arkel (Hoofd Duurzame Ontwikkeling bij Interface), Stefan Geerkens (Managing Director bij Bene) en Patrick Aertsen (COO bij Living Tomorrow). De bijeenkomst vinmdt plaats in Living Tomorrow aan de Indringingsweg 1 in Vilvoorde (België). Het programma is gericht op architecten, interieurarchitecten, designers en journalisten. Deelname is gratis.

www.livingtomorrow.com

Deel op Social Media01-03-2017 8:21

Lexus is – samen met ABN AMRO – de hoofdsponsor van de Creative Heroes Award, een nieuw Nederlands initiatief van Jeroen van Oostveen (Architectenweb, Archello en Materia) en Guus van Maarschalkerweerd (DesignConnector). Het is een prijs die de kracht van creativiteit beloont en daarmee de menselijke factor centraal stelt.

De samenwerking met Lexus ligt voor de hand, stellen de initiatiefnemers van de prijs. "De luxury brand is synoniem aan creativiteit en onderscheidend automotive design. Lexus’ drive is ‘Experience Amazing’ waarbij ook Craftmanship, technologie, performance en ‘the art of hospitality’ centraal staan."

De vakkundige jury van de Creative Heroes Awards beoordeelt in vier categorieën de creativiteit van de inzendingen. In de hoofdcategorie Next Generation zal Lexus de ‘Beste Start-up’ prijs uitreiken. "Lexus moedigt met het hoofdsponsorschap van de Creative Heroes Award in Nederland creatief talent aan."

Jeroen van Oostveen en Guus van Maarschalkerweerd willen met hun initiatief niet zozeer het design als eindresultaat belonen, maar de creativiteit, het proces en de mens hierachter. ‘Celebrating creative minds’, zoals Van Maarschalkerweerd het omschrijft. “En dat een echt designmerk als Lexus hieraan zijn naam wil verbinden, geeft aan dat er een breed draagvlak is om creativiteit, innovatie en ondernemerschap te stimuleren.”

De Creative Heroes Award kent de volgende hoofdcategorieën: architectuur, interieur, product en Next Generation, met prijzen voor onder andere: ‘Beste Start-up’ (gesponsord door Lexus) en beste ‘Co-Creation’ (gesponsord door ABN AMRO). Juryvoorzitter is Gesina Roters, medeoprichter van design- en strategiebureau Day. De uitreiking is op 29 juni 2017, inschrijven kan op de website.

www.creativeheroesaward.com

Deel op Social Media
Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >