Nieuws


17-02-2017 9:39
In de Top 10 van best gelezen artikelen in Inside Information (jaargang 2016) staat de terublik op de Dutch Design Week (DDW) op nummer 7. Henk-Jan Hoekjen schreef eind vorig jaar over een uiterst geslaagde vijftiende editie van de DDW.

'Eindhoven' manifesteerde zich eind oktober opnieuw 9 dagen lang als middelpunt van design en de toekomst. De ideeën en oplossingen die de ongeveer 2.500 deelnemende ontwerpers aanreikten, lieten de bezoekers met andere ogen kijken naar actuele thema’s en vraagstukken. Design lijkt daarmee de functie van kunst langzaam over te nemen.

 
 


 
  • Meer weten? U kunt dit artikel van 6 pagina's als losse pdf bestellen. De kosten bedragen € 12,50 >>> stuur een mail naar info@uitgeverijgelderland.nl
  • Ook kunt u het complete nummer (met de thema's 'Zitmeubilair' en 'Gezond werken') aanvragen in de gedrukte uitvoering. (€ 20, exclusief verzendkosten) >>> stuur een mail naar info@uitgeverijgelderland.nl
  • Of neem een jaarabonnement: klik hier
     
17-02-2017 9:24
Wit, open en transparant. Overspoeld met een vrolijk stippenpatroon. Maurice Mentjens stak Kiki’s Stocksale in een nieuwe outfi t. Het project werd onlangs gelauwerd met een German Design Gold Award. Alle reden om de bijzondere modewinkel wat nader te belichten. De interieurontwerper geeft in Inside Information tekst en uitleg bij het project. 
 
 

Geïnteresseerd in het complete artikel? U kunt dit artikel van 6 pagina's als losse pdf bestellen. De kosten bedragen € 12,00 >>> stuur een mail naar info@uitgeverijgelderland.nl
  • Ook kunt u het complete nummer (met de thema's 'Zitmeubilair' en 'Gezond werken') aanvragen in de gedrukte versie. (€ 20, exclusief verzendkosten) >>> stuur een mail naar info@uitgeverijgelderland.nl
  • Of neem een jaarabonnement: klik hier
     
13-02-2017 8:30

De winnaars van De Nederlandse Bouwprijs 2017 zijn bekend. De prijzen werden in drie categorieën uitgereikt.

De winnaars zijn: Renovatie Hoofdkantoor a.s.r., Robotarchitectuur en Rivierpark Ruimte voor de Waal in respectievelijk de categorieën Gebouwen, Bouwmaterialen & -systemen en Civiele Kunstwerken. De publieksprijs ging naar Het 4e Gymnasium. De young professionals Faidra Oikonomopoulou & Telesilla Bristogianni werden uitgeroepen tot Talent met Toekomst.

De prijzen werden maandag 6 februari uitgereikt tijdens het Gala van de Nederlandse Bouw in de Jaarbeurs in Utrecht. Dit gebeurde door juryvoorzitter prof.dr.ir. Anke van Hal, hoogleraar Sustainable Housing Transformation aan TU Delft, ir. Maarten van Hezik, voorzitter Bestuur Stichting Nederlandse Bouwprijs en Bernard Wientjes, leider van de onlangs opgerichte Taskforce Bouw. Presentatie van het gala was in handen van Jort Kelder. 

Winnaars De Nederlandse Bouwprijs
De jury heeft verdeeld over de drie categorieën 84 projecten en producten beoordeeld. De inzendingen werden gelegd langs de meetlat van People, Planet, Profit, innovatief, grensverleggend en verrassend. Daarnaast heeft de jury zestien aanmeldingen bekeken in de categorie Talent met toekomst, een waardering voor Young Professional (tot 40 jaar) die een bijzondere prestatie hebben geleverd.

De prijzen werden uitgereikt tijdens het Gala van de Nederlandse Bouw. Dit is onderdeel van de BouwBeurs die tot en met vrijdag 10 februari in de Jaarbeurs in Utrecht werd gehouden.

www.jaarbeurs.nl

Deel op Social Media06-02-2017 13:30

Het gaat weer goed in de Nederlandse facility management markt. Na jaren van krimp is er voor het eerst sinds 2009 weer groei zichtbaar, namelijk 0,9 procent sinds het laatste onderzoek uit 2014. Dit blijkt uit het Facility Management Marktonderzoek 2017 dat door FMN – de beroepsvereniging voor het facilitaire domein – en organisatieadviesbureau Twynstra Gudde is uitgevoerd.

De totale omvang van de markt inclusief vastgoed bedraagt 72,7 miljard euro. Zonder het vastgoed meegerekend, is de marktomvang 32,4 miljard euro. Dat is goed voor bijna 5 procent van het bruto binnenlands product. De inzet van technologie blijkt nu en de komende jaren de nummer één trend in de facilitaire markt.

De resultaten van het periodieke onderzoek zijn op 18 januari op het vakevent Facility for Future in Den Bosch gepresenteerd. Het onderzoek – inmiddels voor de vijfde keer door FMN en Twynstra Gudde samen uitgevoerd – geeft een representatief overzicht van de cijfers, trends en ontwikkelingen in de facilitaire markt, inclusief de grootste facilitaire deelmarkten zoals beveiliging en contractcatering. Meer dan 550 respondenten deden aan het onderzoek mee. De hoogste response ooit.

Technologie, zo blijkt uit het marktonderzoek, is in 2017 de belangrijkste trend. De voorspelling uit het marktonderzoek 2014 komt daarmee uit. Ook voor 2020 verwachten de respondenten dat technologie nog steeds de belangrijkste trend is. Big data analytics, werkpleksensoren, internet of things, robotica, 3D-printing en artificial intelligence gaan een steeds grotere rol spelen in het facilitaire werkveld. Organisaties die niet op technologische veranderingen inspelen, dreigen de boot te missen.

Na technologie is ‘wend- en weerbaarheid’ de belangrijkste trend om op in te zetten. Het wordt voor facilitaire organisaties steeds belangrijker om te kunnen meebewegen met de klant, juist in een tijd waarin de wereld complexer wordt en veranderingen steeds sneller gaan. Men moet nog beter weten wat de klant wil, waar hij naartoe beweegt en de bedrijfsvoering zo inrichten dat men hier snel op kan inspelen.

Kostenmanagement en –reductie – jarenlang de nummer één trend – is gedaald naar een derde positie. FMN-voorzitter Natalie Hofman herkent dit ook in de markt: “Natuurlijk, in de eerste plaats gaat het economisch beter, maar vanuit FMN hebben we de afgelopen jaren ook een helder pleidooi gehouden om facilitaire bestedingen niet alleen als een kostenpost te zien, maar ook als een investering in werknemerstevredenheid, klantbeleving en klanttevredenheid.” Ook adviseur Joke Veenstra van Twynstra Gudde bevestigt dit beeld: “Er wordt een bredere focus verwacht van de facility manager, waarin een balans wordt gezocht tussen de sociale, milieu- en economische aspecten.”

De onderzoeksresultaten zijn gebundeld in de publicatie ‘De Nederlandse facility management markt 2017, een overzicht van cijfers, trends en ontwikkelingen’. Op woensdag 18 januari zijn de resultaten officieel gepresenteerd tijdens het vakevent Facility for Future in Den Bosch en is het eerste exemplaar overhandigd aan FMN-voorzitter Natalie Hofman. De publicatie is voor € 39,95 excl. btw en verzendkosten te bestellen via de website van FMN. FMN-leden kunnen de publicatie ook gratis online inzien.

www.fmn.nl

Deel op Social Media06-02-2017 8:30

Hoe creëer je waarde als bedrijf. Stichting U Design organiseert binnenkort zogenoemde '365 Minute Sessions' waarin precies deze vraag beantwoord wordt. vertegenwoordigers van verschillende bedrijven zullen er hun zegje doen.

"Wij zien waardecreatie niet als nieuw omdat we met mensen werken", aldus Dieuwke Visser, Randstad Holding. "Waardecreatie krijg je niet door het kopiëren van succes, maar door het begrijpen van de oorsprong ervan", meent volgens Joost Nicasie, Areaal Advies. En Alrik Boonstra van Korn Ferry-Hay Group zegt dat de aandacht van veel bedrijven gericht is op korte termijn-zaken, terwijl juist een gedeelde toekomstvisie essentieel is om waarde te creëren.

Het zijn enkele markante uitspraken die U Design optekende in interviews met verschillende vertegenwoordigers van de Nederlandse industrie- en dienstverleningsector. "We hebben vele gesprekken gevoerd om de relevante vragen en behoeftes in kaart te brengen rondom het fenomeen waardecreatie. En met succes."

Waardecreatie zit volgens de organisatie in het verbinden van business met menselijkheid, oorspronkelijkheid en verantwoordelijkheid. "Daaruit ontstaan vragen als “Hoe meet je de impact van handelen?” “Hoe vind je de balans tussen targets en idealen?” “Hoe maak je de ‘Why’ duidelijk aan alle betrokkenen?” En hoe doe je dat dan concreet? Kun je dit bereiken met je eigen team, betrek je er ontwerpers of andere ‘katalysatoren’ bij?"

Deze vragen staan centraal op zogenoemde 365 Minute sesions, die gehouden worden op 23 maart 2017 in Utrecht. De bijeenkomst wordt geopend met een keynote van businessmodel-kenner Yousri Mandour over ‘re-design your business’. "De zeven waardesessies halen op een speelse, uitdagende manier de collectieve kennis en ervaringen naar boven, verdiepen ze en laten ze verder evolueren. Niets mis met inspirerende sprekers zoals Jeroen Busscher, Joska Spruyt, Merel Hoftijzer, Patrick van Emden, Sander Veenendaal en Marieke Dik. Maar het potentieel van alle verhalen van deelnemers is waar iedereen vooral naar uitkijkt. Daarbij kun je de zakelijke kansen optellen die ontstaan doordat de deelnemers elkaar op speelse wijze in samenwerking leren kennen."  


Het betreft volgens U design een evenement waar men mét elkaar het begrip waardecreatie écht waarde geeft en naar huis gaat met opheldering, een frisse mind-set en een gevoel van ja, zo-kan-ik-het-morgen-toepassen.

www.udesignplaza.nl

Deel op Social Media 
 

06-02-2017 8:30

Swan Products gaat verhuizen. Dat meldt OfficeNieuws. Het bedrijf zal een nieuw nog te bouwen pand betrekken op een areaal van 7.300 vierkante meter in Nieuwkuijk.

Het nieuw te bouwen pand vervangt de huidige drie locaties van Swan in Den Bosch. In het onderstaande filmpje een virtuele impressie van het toekomstige onderkomen van het bedrijf.

www.swan-products.nl

Deel op Social Media
Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >