Nieuws


28-12-2017 13:51

Het laten rondslingeren van vertrouwelijke documenten is meer regel dan uitzondering, blijkt uit onderzoek van Fellowes, specialist in kantooroplossingen. Maar liefst 41 procent van het kantoorpersoneel verliest belangrijke papieren of laat deze onbeheerd achter. Dit risico op datalekken wordt mede veroorzaakt doordat het overgrote deel van het personeel (91 procent) nog steeds documenten afdrukt en mee naar huis neemt (55 procent).

Uit het onderzoek, uitgevoerd onder meer dan duizend kantoormedewerkers, blijk tevens dat medewerkers niet goed weten hoe zij zorgvuldig om moeten gaan met (vertrouwelijke) documenten. Dit uit zich in het feit dat bijna een kwart (23 procent) papieren klakkeloos in de vuilnisbak gooit. Werkgevers kunnen dit tegengaan door medewerkers te voorzien van duidelijke informatie en voorschriften. Hier wordt door het bedrijfsleven nog onvoldoende op geanticipeerd: 23 procent neemt op geen enkele manier maatregelen.Andrea Cantong, manager bij Fellowes: “Veel mensen denken bij het horen van de AVG aan digitale gegevensbescherming. Echter, papieren documenten moeten net zo goed beveiligd worden. De cijfers uit dit onderzoek wijzen uit dat veel organisaties onvoldoende een idee hebben van de mogelijke gevolgen van datalekken. Creëer bewustwording onder kantoorpersoneel, zorg voor duidelijke regels en spreek hen aan op slordig gedrag. Op deze manier voldoe je ook analoog aan de AVG en voorkom je een papieren datalek.”

Hoe om te gaan met vertrouwelijke informatie, is terug te lezen in het whitepaper ‘Een inleiding op AVG’.
 

www.fellowes.com

 

Deel op Social Media
28-12-2017 13:40

Zakelijk Nederland maakt zich weer op voor een nieuw jaar met nieuwe bedrijfsdoelstellingen. Meer dan een kwart van de medewerkers (28 procent) heeft echter geen idee wat de bedrijfsdoelstellingen van hun organisatie zijn. Als de jaarlijkse doelstellingen wel gedeeld worden, doet 43 procent van de organisaties dit slechts één keer aan het begin van het jaar. Van die organisaties komt 13 procent er het hele jaar niet meer op terug. En 30 procent van de bedrijven komt er soms op terug.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat 29 procent van werkend Nederland meer transparantie wil als het gaat om de bedrijfsdoelstellingen. Deze resultaten komen uit onderzoek uitgevoerd door Protime, specialist in workforce management oplossingen, onder duizend werknemers.

In slechts één op de tien organisaties worden de doelstellingen wel ieder kwartaal besproken tussen manager en medewerker. In 16 procent van de organisaties worden de doelstellingen en voortgang continu besproken en geëvalueerd, zowel op individueel als op teamniveau.

Naast dat werkend Nederland meer transparantie wenst qua doelstellingen, wil 27 procent meer inzicht in hun individuele bijdrage aan die doelen. Het is echter lang niet altijd duidelijk bij wie ze kunnen aankloppen: 30 procent weet niet wie er binnen zijn organisatie verantwoordelijk is voor het bewaken van de gezette koers.

Lucas Polman, directeur bij Protime Nederland: “Heldere doelstellingen geven een duidelijke richting en bepalen in grote mate het succes van een bedrijf. Toch blijkt de uitvoering in de dagelijkse praktijk telkens moeilijk. Transparantie is een van de belangrijkste bouwstenen: kan je op elk moment de status monitoren en weten wie waarvoor verantwoordelijk is? Waar staan mijn collega's van andere afdelingen met dezelfde doelstelling? Zijn alle doelstellingen op ieder niveau binnen de organisatie met elkaar in lijn? Kortom: manager en medewerker moeten hetzelfde beeld hebben van de doelstellingen en hoe deze behaald moeten worden. En dat kan alleen met behulp van inzicht en een continu gesprek.”

Het onderzoekrapport ‘Kwaliteit op de Werkvloer’ is te downloaden op de website van Protime.

www.protime.nl

 

Deel op Social Media
28-12-2017 13:26

Comap, een van de toonaangevende merken in Europa op het vlak van verwarming, sanitair en airconditioning, opent op 1 januari 2018 een verkoopkantoor in Amsterdam. Met Chris Hartenberg aan het hoofd zal het nieuwe filiaal focussen op de ontwikkeling van de verkoop van de radiatorkranen, vloerverwarmingsoplossingen, meerlaagse buizen en aansluitkoppelingen van Comap.

Om de doelstelling te verwezenlijken zal de Nederlandse vestiging van Comap intensief gaan samenwerken met installatiebedrijven, technische ontwerpbureaus en de toonaangevende groothandels.Vanaf 1 januari 2018 gaat Comap zijn producten op de Nederlandse markt verkopen via het verkoopkantoor in Amsterdam-Noord. Een team van specialisten zal, onder leiding van Chris Hartenberg, de focus leggen op de omzetgroei afkomstig van de radiatorkranen, vloerverwarming, meerlaagse-buizen en aansluitkoppelingen van Comap. Al deze oplossingen zullen beschikbaar zijn bij toonaangevende Nederlandse groothandels. Het Nederlandse salesteam zal technisch worden ondersteund door het kantoor in Dworp (Brussel).

Chris Hartenberg (48 jaar) is de commercieel directeur van de Nederlandse vestiging van Comap. Hij haalde een MBA Strategisch management en begon zijn loopbaan in 1993 bij Primix, een fabrikant van pompen en statische mengers voor de chemische, petrochemische en voedingsmiddelenindustrie. In 1998 maakte hij de overstap naar kabelproducent Draka Kabel. Sinds 2011 werkte hij bij de Nederlandse vestiging van pompfabrikant Wilo, onder andere als commercieel directeur.

Van 6 tot en met 9 februari neemt Comap deel aan de VSK-beurs.

www.comap.nl

 

Deel op Social Media
06-12-2017 8:30

Het kennisprogramma van de vakbeurs Facilitair neemt steeds definitievere vormen aan. Het succes van de kennisoverdracht tijdens editie 2017, met ruim 3,5 duizend bijwonende bezoekers, krijgt daarmee een vervolg tijdens editie 2018.

Wederom zullen er tijdens de vakbeurs tientallen symposia worden gehouden met een breed thema-aanbod. Er zal onder meer gesproken worden over de thema's hospitality, dynamisch werken, toekomstbestendig faciliteren, smart buildings en vitaliteit. Overigens is er nog ruimte voor meer kennispresentaties. Iedereen die inhoudelijke informatie wil delen met een professioneel publiek wordt uitgenodigd om zich aan te melden met een voorstel.

www.vakbeursfacilitair.nl 


Deel op Social Media05-12-2017 8:30

Kantoormedewerkers voelen zich niet verantwoordelijk voor het zorgvuldig omgaan met vertrouwelijke informatie. Dat blijkt uit onderzoek van Fellowes, specialist in kantooroplossingen, onder meer dan duizend kantoormedewerkers.

Werknemers schuiven de verantwoordelijkheid graag af op anderen. 62 Procent vindt de officemanager de aangewezen persoon om regels op het gebied van vertrouwelijkheid te handhaven. Daarnaast vindt 46 procent van de kantoormedewerkers dat voldoen aan de wetgeving omtrent de veiligheid van vertrouwelijke informatie een taak is voor de directie.

Het is volgens de onderzoekers niet verwonderlijk dat medewerkers zich niet verantwoordelijk voelen. Bijna een kwart van de organisaties heeft namelijk geen duidelijke voorschriften van hoe om te gaan met gevoelige informatie. Hier ligt dus nog een belangrijke taak voor organisaties. Zonder duidelijke regels voor de omgang met vertrouwelijke informatie, is de impact van de mogelijke gevolgen niet bekend. Zo maakt het overgrote deel van de kantoorwerkers (80 procent) zich helemaal geen zorgen na het weggooien van papieren documenten. Nog eens 40 procent versnippert zelden of nooit papier.

Andrea Cantong, marketing manager bij Fellowes: “Het verbaast mij dat bijna een kwart van de organisaties geen regels heeft voor hoe het personeel moet omgaan met vertrouwelijke informatie. We zouden dit veel zorgvuldiger moeten behandelen. De ingang van de AVG staat immers voor de deur. De AVG maakt dat iedereen het heeft over de beveiliging van digitale informatie, maar hoe zit het dan met de papieren documenten? Als die in verkeerde handen vallen zijn gevolgen net zo groot. Kennelijk voelen werknemers niet de verantwoordelijkheid om dit aspect aan te pakken. Hier moet verandering in komen. Wijs iemand aan die de verantwoordelijkheid neemt en de gewenste gewoontes handhaaft. Zo is de regel om papier te versnipperen al een grote stap in de goede richting.”

www.fellowes.com


Deel op Social Media
Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >