Nieuws


24-01-2017 8:30

Facility for Future 2017, een inspiratie event voor het creëren van meerwaarde (van 18 t/m 20 januari jl. in 1931 Congrescentrum en de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch), ontving volgens de organisatie ruim 4.000 bezoekers. Naast het hoogwaardige kennisprogramma en de verschillende belevingspleinen, was er ruimte voor bijzondere interacties tussen bezoeker en deelnemer.

Deelnemers gaven aan dat de mogelijkheid tot gesprek en de kwalitatief goede bezoeker leidden tot een succesvolle eerste editie van het vakevent. Uit de registratie van bezoekers blijkt dat zij werkzaam zijn in de sectors: facilitaire dienstverlening (32%), consultancy (8%), bouw & vastgoed (7%), onderwijs & onderzoek (5%) en gezondheidszorg /welzijnszorg (5%). De meest genoemde functies zijn: facilitair manager (20%) en directie (18%). Ongeveer 80% van de bezoekers is betrokken bij het nemen van aankoop-, inkoop- en investeringsbeslissingen.

Tijdens de openingsceremonie is de Facility for Future 2017 Innovatie Award uitgereikt. De award is toegekend aan Hago met de innovatie Ciao!Gum, een eenvoudig te bevestigen kunststofopzetstuk voor een bezem om kauwgom van de vloer te schrapen. De winnaar en genomineerden waren te zien in een speciale expositie op het vakevent. Ook waren er bijzondere belevingspleinen, zoals het NANO-plein en het belevingsplein Werkplek van de Toekomst & Veilig en Gezond werken, die men tijdens het vakevent kon bezoeken.

Daarnaast heeft op 18 januari het Galloway Charity Dinner plaatsgevonden. De opbrengst hiervan is € 6.260,83 en dit wordt gedoneerd aan Voedselbanken Nederland. Tijdens het diner is ook de winnaar van ‘Het Gouden Bestek voor de Beste Opdrachtgever Catering’ bekendgemaakt. Dit is Jeroen Marré, Manager Facility Management bij RTL, geworden.

Bezoekers konden iedere dag van het vakevent deelnemen aan het inspirerende kennisprogramma. Zo heeft onder andere Andrew Price, CCO van ISS, gesproken over de impact van technologie en big data op het vakgebied van facilitaire dienstverlening. 

Facility for Future is een initiatief van 2XPO B.V. in samenwerking met branchevereniging FMN en een uitgebreide adviescommissie. De tweede editie Facility for Future staat gepland op 17 tot en met 19 januari 2018.

www.facilityforfuture.nl

Deel op Social Media21-01-2017 12:01

Opmerkelijk nieuws in de Volkskrant van afgelopen donderdag (19 januari). Air India gaat op binnenlandse vluchten stoelen speciaal voor vrouwen reserveren. Dit moet vrouwelijke passagiers meer keuze en comfort geven, volgens de Indiase luchtvaartmaatschappij.

In onze argeloosheid (of is het beroepsdeformatie?) lezen we dat Air India een nieuw soort stoel heeft ontworpen, speciaal voor vrouwen, zoals die enkele jaren geleden ook werden geïntroduceerd (bijvoorbeeld de 'Lei' van Ergoshop, de 'Nuance' van BeterZitten of diverse stoelmodellen van Ergohuman).

De werkelijkheid is anders: 'We krijgen veel verzoeken van vrouwelijke passagiers die naast een andere vrouw willen zitten, niet naast een man', citeert de Volkskrant woordvoerder Prasada Rao. De maatregel heeft volgens Rao niets te maken met enkele incidenten van seksueel geweld de afgelopen maand tijdens vluchten van Air India.

Hoe dan ook: zes stoelen op de derde rij van economy class worden gereserveerd voor vrouwen. India heeft al ervaring met 'Ladies only'-wagons in treinen en de metro, aldus het Reutersbericht in de Volkskrant.


Deel op Social Media20-01-2017 8:30

Op dit moment wordt in Den Bosch de eerste editie van het evenement Facility for Future gehouden. Dit is inspiratie-event voor de facilitaire branche, georganiseerd door branchevereniging FMN.

Op het evenement wordt uitgebreid aandacht geschonken aan trends en innovaties, zoals circulaire economie, het gebouw van de toekomst en gezond werken. Er wordt getoond hoe facilitair managers kunnen inspelen op actuele thema’s in het facilitaire vakgebied.Dit kan niet alleen op de stands van de exposanten, maar ook in de verschillende kennistheaters, waar doorpolend interessante lezingen worden verzorgd over tal van onderwerpen die raken aan het facilitaire vakgebied. Ook zijn er op de beursvloer verschillende 'belevingspleinen' ingericht. 

Facility for Future beleeft vandaag (vrijdag 20 januari) zijn laatste dag. Vanaf 10.00 uur zijn de deuren weer open.

www.facilityforfuture.nl

Deel op Social Media13-01-2017 8:30

Het regent nominaties, dezer dagen. Behalve facility fior Future (zie ander bericht op deze site) maakte ook Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer onlangs de nominaties van de noviteitenprijs bekend. De zogenoemde FG NOviteitenprijs wordt uitgereikt aan het meest innovatieve product of dienst in de sector.

"De jury van de FGNoviteitenprijs heeft de afgelopen dagen in beraad gezeten om alle noviteiten inhoudelijk te beoordelen", aldus een woordvoerder. "Daaruit zijn vijf genomineerden naar voren gekomen."

De genomineerden zijn: 

  • Intimus International Netherlands - Intimus FlashEx 
  • Palmberg Buroinrichtingen + Service - Umbrella 
  • Reisswolf Archiefvernietiging en –opslag - WePaperCycle 
  • Frederique’s Choice - Boeket met ecologische footprint                                     
  • Cloud Garden - Vitaal en productief dankzij slimme natuurtechnologie         

De uitreiking van de FGNoviteitenprijs vindt dit jaar plaats op woensdag 25 januari om 17.30 uur op het Noviteitenplein van de beurs.

www.vakbeursfacilitair.nl

Deel op Social Media11-01-2017 8:30

Op woensdag 18 januari 2017 vindt om 12.00 uur de openingsbijeenkomst plaats van het nieuwe vakevent Facility for Future 2017. Hier wordt onder andere de Facility for Future 2017 Innovatie Award uitgereikt.

Uit de inzendingen zijn vijf genomineerden geselecteerd die meedingen naar de prijs. het betreft Guard van Guard-Mandown (een mobiele veiligheidsoplossing voor alleenwerkers), Ciao!Gum van Hago Nederland (een eenvoudig te bevestigen kunststofopzetstuk voor een bezem om kauwgom van de vloer te schrapen), Order@ISS van ISS Facility Services (een app waarmee de klant eten en drinken kan bestellen en betalen), Beautiful Cups (een conceptbeker waardoor het verbruik van kartonnen bekers in bedrijven en organisaties met 50 procent wordt gereduceerd) en E-Bike van E-bike to go (een groot deelplatform van E-bikes in Nederland). De genomineerden zullen tijdens Facility for Future worden getoond in een speciale expositie.

De openingsbijeenkomst vindt plaats op het foundersplein van Facility for Future. Naast de uitreiking van de Innovatie Award, wordt er gesproken door Nathalie Hofman, voorzitter FMN en Jan Blijenberg, divisiedirecteur Beurzen & Evenementen Libéma. Tevens wordt er een gedicht voorgedragen door beveiligingsrobot SAM samen met dichter Ellen Deckwitz. 
 

Facility for Future 2017 vindt plaats van 18 t/m 20 januari a.s. in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch en 1931 Congrescentrum. Het vakevent is woensdag 18 januari en donderdag  19 januari open van 10.00 tot 19.00 uur en op vrijdag 20 januari van 10.00 tot 17.00 uur. de toegang is gratis.

www.facilityforfuture.nl

Deel op Social Media 

03-01-2017 8:30

Vrijdag 16 december zijn geïnteresseerden in grote getalen komen luisteren naar de afscheidsrede van inmiddels Emeritus Hoogleraar Jos Lichtenberg, met als titel: De diffusie van Slimbouwen. Er was een dermate grote opkomst dat de Blauwe Zaal niet voldoende plaats bood en er uitgeweken moest worden naar een tweede zaal in het Auditorium van de Technische Universiteit Eindhoven. Dit getuigt van de grote impact die Lichtenberg gedurende zijn carrière heeft gehad op de bouwsector.

Tijdens de Afscheidsrede is Lichtenberg uitgebreid ingegaan op de stappen die de afgelopen jaren zijn gezet en de wijze waarop de diffusie van Slimbouwen plaats heeft gevonden. Daarbij is Lichtenberg enerzijds ingegaan op de ontwikkelingen in het onderwijs, de meer dan 250 studenten, de promovendi en PDEng’s die hij heeft begeleid rondom onder andere het onderwerp Slimbouwen.

In 2004 introduceerde Lichtenberg tijdens zijn Intreerede aan de TU/e het begrip Slimbouwen. Hij zag deze visie destijds niet als een bouwmethodiek, maar als middel om innovatie in de bouwsector aan te jagen. "Sinds de industriële revolutie is het aantal partijen dat betrokken is bij de realisatie van de gebouwde omgeving enorm toegenomen", aldus Slimbouwen-expert Monique Donker. "De innovaties in de bouwsector zijn voornamelijk optelinnovaties. Voortbouwend op het bestaande. Er is daarbij nooit afgevraagd of de huidige werkwijze nog wel voldoet. Het Slimbouwen reset het bouwproces als het ware, waarna het op een logische wijze weer wordt opgebouwd. De leidingen krijgen een aparte plek in het proces, waardoor de verschillende gebouwcomponenten (casco, omhulling, installaties en afbouw) worden gescheiden. Het mooie is dat deze tevens elk een eigen karakteristieke levensduur kennen. Het gevolg: een perfecte basis voor een circulair gebouw, kortere bouwtijden, hoge mate van flexibiliteit, geen verspilling van materialen en hoge duurzaamheid."

Inmiddels zijn er tientallen projecten volgens de visie van Slimbouwen gerealiseerd, met als kroonstuk de ontwikkeling van de Venco Campus, die aan toont dat bouwen daadwerkelijk 30 procent goedkoper kan, zonder in te hoeven leveren op kwaliteit en duurzaamheid. "Nu is het tijd voor een volgende stap, waarbij Slimbouwen de benodigde kanteling in de bouwsector kan faciliteren. Een belangrijke factor hierbij is de verschuiving van de focus op de maakpartijen in de bouwsector naar opdrachtgevers. Zij beschikken over de kracht om door middel van toepassing van visies als Slimbouwen de markt klaar te stomen voor de grote uitdagingen die op ons af komen met betrekking tot duurzaamheidsvraagstukken, vergrijzing, dreigende materiaalschaartse et cetera." Slimbouwen leek daarbij altijd vooruit te lopen op vragen die nog niet werden gesteld, maar die nu wel heel actueel zijn. Zo merkte Lichtenberg in zijn rede op dat de net aangekondigde bouwagenda met o.a. doelstellingen t.a.v. circulariteit en productiviteit in een klap is gerealiseerd, gewoon door massaal Slimbouwen te omarmen.

Gelukkig is het afscheid geen definitief afscheid. Jos Lichtenberg heeft dan wel de pensioengerechtigde leeftijd van 65 jaar bereikt, hij bruist nog van de energie. Hij is dan ook zeker niet van plan om te stoppen met zijn activiteiten in de sector. Zo is hij onder meer een samenwerking gestart met Monique Donker-Blacha, onder de namen Off Road Innovations en Slimgebouwd. Vanuit deze twee samenwerkingsinitiatieven blijft Jos enerzijds actief met ondersteunen van bedrijven bij allerlei innovatietrajecten. "Vanuit het samenwerkingsinitiatief Slimgebouwd wordt de Slimbouwen-visie verder in de markt verspreid. De focus daarbij ligt voornamelijk op opdrachtgevers"

www.moniquedonker.nl

Deel op Social Media 
 

02-01-2017 8:33

Het ontbreken van doorgroeimogelijkheden (33 procent) is volgens MKB-professionals de belangrijkste reden dat medewerkers uit dienst gaan, naast pensionering. Tegelijkertijd geeft slechts 16 procent aan te willen investeren in doorgroeimogelijkheden en het toekomstperspectief van medewerkers. Binnen het MKB ligt de nadruk namelijk meer op persoonlijke ontwikkeling in de vorm van opleidingen, training en coaching (53 procent) en arbeidsvoorwaarden (48 procent). Deze gegevens blijken uit de jaarlijkse MKB Marktmonitor van Unique in samenwerking met onderzoeksbureau Motivaction onder 1.559 MKB’ers.

Aan de MKB-professionals is ook gevraagd waar hun grootste personele uitdaging ligt dit jaar. Het vinden van kwalitatief goede medewerkers (49 procent) blijkt voor de meeste MKB’ers bovenaan de lijst te staan. Op de voet gevolgd door de borging van kennis en kunde binnen de organisatie (45 procent). Op de derde plek staat de medewerkerstevredenheid (30 procent).

Loes Dingemans, algemeen directeur bij Unique: “Wanneer we aan ontwikkeling denken, wordt vaak aan opleidingen en training gedacht, maar doorgroeien is ook een vorm van ontwikkeling voor medewerkers. Op een bepaald punt in een carrière ontbreekt de uitdaging van een functie. Het is dan de taak van de werkgever om medewerkers te blijven prikkelen. Daag werknemers uit door meer waardering te tonen, verantwoordelijkheid en vooral vertrouwen te geven. Alleen dan weet je als organisatie, dat je er alles aan gedaan hebt om iedere medewerker vooruit te helpen.”

Het onderzoek van Unique Nederland en Motivaction Research & Strategy richt zich op bedrijven met maximaal vijfhonderd medewerkers. In deze achtste editie van de MKB Marktmonitor zijn Unique en Motivaction, naast de bedrijfseconomische ontwikkelingen, ingegaan op de personele ontwikkelingen, innovaties en duurzame inzetbaarheid in het MKB. Tussen mei en juli van 2016 namen medewerkers van Unique en Technicum persoonlijke of digitale interviews af bij 1.559 ondernemers.

Het rapport is aan te vragen via: http://www.unique.nl/marktmonitor 
www.unique.nl

 

 

Deel op Social Media 
 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >