Nieuws


29-09-2016 9:22

Misschien vraagt u het zich tijdens een vergadering ook weleens af: kom ik wel intelligent genoeg over? Zijn mijn vragen wel zo slim? Sarah Cooper leert je in honderd trucs om slimmer te lijken op je werk en hoe je met kleine trucs een stuk intelligenter overkomt op je collega's.

In het boek '100 trucs om slimmer te lijken op je werk' leer je om strategisch door de kamer te ijsberen en te knikken, creatief over te komen zonder zelf ook maar één idee te opperen; of intelligent te kijken terwijl je geen idee hebt waar het over gaat. "Het is een slimme manier van bluffen die werkt! Het boek is met veel humor geschreven en staat vol geïllustreerde tips, voorbeelden en situatieschetsen", aldus Kosmos Uitgevers.

Sarah Cooper kent alle ins en outs van de werkvloer - zij was werkzaam bij onder andere Yahoo! en Google. Nu heeft zij een succesvol blog TheCooperReview.com, een satirisch blog die dagelijks over de hele wereld gelezen wordt.

Lees hier alvast een paar pagina’s uit het binnenwerk

100 trucs om slimmer te lijken op je werk
Auteur: Sarah Cooper
ISBN: 9789021563657
Kosmos Uitgevers


Deel op Social Media28-09-2016 8:30

Luchthavens wereldwijd geven vooral prioriteit aan passagier- en luchthavenbeveiliging wanneer er IT-investeringen worden gedaan. Bij de helft van de luchthavens staat security hoog op de agenda, ten opzichte van 37 procent vorig jaar. Dit blijkt uit het jaarlijkse Airport IT Trends-onderzoek 2016, in opdracht van SITA en Airports Council International (ACI), in samenwerking met Airline Business. 

Ondanks dat investeren in het verbeteren van de passagiersafhandeling nog altijd de hoogste prioriteit heeft, is het percentage van de luchthavens dat hierin wil investeren wel gedaald naar 59 proecnt. In 2015 was dit nog 73 procent.

Het onderzoek toont verder aan dat self-service en mobiliteit het luchthavenlandschap domineren. Uit het onderzoek blijkt zelfs dat, voor de eerste keer in de geschiedenis van SITA’s onderzoek, de meerderheid van luchthavens wereldwijd nu self-service check-in voor zowel passagiers als bagage biedt. Deze trend zal de komende periode verder doorzetten. Twee derde van de luchthavens is van plan om flinke IT-investeringen te doen op dit vlak.

Dat mobiele devices een flinke invloed hebben, is ook te zien aan het aantal luchthavens wereldwijd (90 procent) die voor de komende jaren plannen hebben voor een grootschalig programma of een project gerelateerd aan mobiele diensten. 74 Procent wil daarnaast in de komende vijf jaar een pilot starten rondom context-aware en locatie-gebaseerde technologie.  

Matthys Serfontein, Vice President Airport Solutions bij SITA, zegt: “De technologietrends in luchthavens zijn een reflectie van de veranderingen in de wereld. Investeringen in passagier- en luchthavenbeveiliging nemen toe, tegelijkertijd wordt er ingespeeld op de toenemende vraag van de connected reiziger naar self-service en mobiele diensten.” 

“Dit jaar zien we bovendien dat luchthavens ook aan het kijken zijn naar technologieën die niet-luchtvaartgerelateerde inkomsten kunnen genereren. In 2019 hoopt 84 procent geld te verdienen door diensten te bieden die aangeschaft kunnen worden via een mobiele app. Er is ook een groeiende interesse te zien voor het bieden van hybrid publieke wifi-diensten. Hiermee wordt het mogelijk wordt om gelimiteerde gratis wifi te bieden in combinatie met commerciële aanbiedingen. De komende drie jaar zal het aantal luchthavens dat ongelimiteerd toegang tot gratis wifi biedt naar verwachting dalen van 74 naar 54 procent. Deze verandering is vooral te zien in luchthavens in Noord-Amerika en het Midden-Oosten.” 

Het onderzoek van SITA biedt ook een toekomstblik op de digitale transformatie die luchthavens doormaken. Zo is er gekeken naar hoe luchthavens van plan zijn om de komende vijf tot tien jaar nieuwe technologieën, zoals wearables, biometrie, robotica en context aware-services, te gebruiken. Gelet op de toegenomen focus op security is het dan ook niet verassend dat er veel interesse is in biometrische technologieën. Deze technologieën stellen luchthavens in staat om passagiersstromen snel en veilig te verwerken. Ruim een derde van de luchthavens gaat de komende vijf jaar investeren in projecten rondom het gebruik van één biometrische reis-token. De meerderheid (52 procent) wil dit binnen de komende tien jaar doen.  

De bevindingen uit het onderzoek, dat dit jaar voor de dertiende keer is gehouden, geven de visies weer van meer dan 225 luchthavens. Deze luchthavens zijn samen verantwoordelijk voor 36 procent van het wereldwijde vervoer van 2,3 miljard passagiers. De helft van de respondenten die dit jaar meewerkte aan het onderzoek is actief binnen de top 100 luchthavens qua omzet. 

Het Airport IT Trends-zoek werd gepresenteerd tijdens het 2016 ACI-NA/World Annual Conference/World Annual General Assembly in Montreal.

www.sita.aero/resources/type/surveys-reports


Deel op Social Media 
 

26-09-2016 8:30

Volgens de Nederlandse werknemer is thuiswerken erg goed voor onze productiviteit, vergeleken met werken op kantoor. Uit onderzoek van Epson onder vijfhonderd medewerkers van diverse Nederlandse bedrijven, blijkt dat maar liefst 55 procent van de ondervraagden productiever denkt te zijn wanneer er wordt thuisgewerkt. 32 procent stelt ongeveer even productief te zijn en slechts een klein percentage (13 procent) denkt minder productief te zijn tijdens het thuiswerken.

Van alle ondervraagden geeft 59 procent aan dat afleiding op het werk een reden is om thuis te gaan werken. Voor respondenten werkzaam in de ICT, is dit zelfs het geval voor 69 procent. Op de afdeling klantenservice laten ze zich niet zo snel afleiden: hier vindt 60 procent afleiding op het werk geen reden om thuis te gaan werken.

De productiviteitswinst gaat in niet in alle gevallen op: voor mensen die werken op de afdelingen financiën en klantenservice, lijkt werken op kantoor een betere optie. Bij financiën geeft 52 procent aan even productief of zelfs minder productief te zijn wanneer er wordt thuisgewerkt. Bij klantenservice is dit zelfs 53 procent. Van de mensen die werken bij personeelszaken daarentegen, is 80 procent overtuigd thuis productiever te zijn dan op kantoor.

Als werknemer ben je volgens de wet verplicht om je werknemers goed te faciliteren wanneer zij thuis werken. Onder faciliteiten voor thuiswerken wordt in de wet onder meer een goede stoel, tafel, de juiste verlichting en computerapparatuur genoemd. “Gezien de winst in productiviteit, zijn dit investeringen die wel eens de moeite waard kunnen zijn,” stelt Ward Estoppey, Channel Marketing Manager bij Epson Nederland. “Het is voor werkgevers een eenmalige, geringe investering en de kosten van veel van deze voorzieningen zijn goed te beheersen. Schaf je bijvoorbeeld een printer als de EcoTank ET-4550 aan, dan heb je daar de komende twee jaar geen omkijken naar, omdat de printer voor twee jaar inkt bevat. Ook de afdrukkosten per pagina zijn erg laag, dus zelfs als zou de werknemer de printer voor privézaken gebruiken, dan nog zal het de werkgever weinig kosten opleveren.”

Het onderzoek werd uitgevoerd door Multiscope in opdracht van Epson Nederland, onder 500 werknemers van organisaties waar thuiswerken mogelijk zou moeten zijn en die regelmatig printen, zoals de financiële sector, makelaars, consultancy, advocatuur, sales, accountmanagers en vertegenwoordigers.

Epson is wereldwijd toonaangevend op gebied van innovatie en toegewijd om de visie en verwachtingen van klanten op het gebied van printing, visuele communicatie, kwaliteit van leven en productie te overstijgen. Het productassortiment van Epson bestaat uit inkjetprinters, printsystemen, 3LCD-projectoren, industriële robots, multimediabrillen en sensorsystemen die zijn gebaseerd op compacte, energiebesparende en nauwkeurige technologieën. 

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 67.000 werknemers in 90 bedrijven en is trots op zijn bijdrage aan de gemeenschappen waarin de groep actief is en zijn voortdurende inspanningen om de milieubelasting te beperken.

http://global.epson.com

Deel op Social Media20-09-2016 8:30

NSG Group zal de tweede editie van het prestigieuze Glass in Architecture-boek lanceren tijdens de Glasstec in Düsseldorf die gehouden wordt van 20-23 september 2016.

Het boek toont een aantal van de meest prestigieuze architectonische projecten van over de hele wereld, van openbare gebouwen tot particuliere woningen. "Het is geïnspireerd op het meest creatieve gebruik van glas in gebouwen en richt zich op die projecten waar architecten functionaliteit en duurzaamheid hebben gecombineerd met design."

Alle projecten in deze editie zijn uniek, stelt het bedrijf. "Ze variëren van het McDonald's paviljoen in het centrum van Rotterdam, dat zo ontworpen is dat het achtergelegen monumentale postkantoor weer zichtbaar is, tot het bijzondere platform 'Le Pas dans le Vide' in de Franse Alpen. Op dit glazen platform heeft de bezoeker een prachtig uitzicht op het adembenemende landschap."

Glass in Architecture belicht ook een aantal openbare ruimtes waar glas in is gebruikt om een gastvrije omgeving voor bezoekers te creëren. Variërend van het Stonehenge Visitor Centre in het Verenigd Koninkrijk, tot het Egyptisch Museum in Turijn. "In elke situatie is het glas geïntegreerd in het ontwerp van de architect en biedt het glas diverse functies die bijdragen aan de esthetiek van het gebouw, maar ook de algehele duurzame prestaties verbeteren."

Esther van der Veen, Marketeer bij Pilkington Benelux: "Architecten van over de hele wereld blijven glas toepassen in hun ontwerpen. Dit boek is een weerspiegeling van hun werk en met projecten variërend van kantoren tot musea en brandweerkazerne, het is duidelijk dat de mogelijkheden van glas in gebouwen eindeloos zijn. Dankzij de technologische ontwikkelingen biedt glas vele additionele functies. Het stelt architecten in staat om hun artistieke visie te realiseren. Glas speelt ook een belangrijke rol in het verbeteren van energie-efficiëntie en levert een positieve bijdrage aan duurzaamheidscriteria zoals Breeam.”

www.pilkington.com/nl-nl/nl/architects/magazines-voor-glas-en-design

Deel op Social Media 

12-09-2016 9:06

Branchevereniging VHG gaat dit schooljaar nauw samenwerken met de onderwijsinstellingen in de groene sector. Doel is om samen de opleidingen beter en aantrekkelijker te maken. Ook het bedrijfsleven wordt erbij betrokken. BInnenkort brengt VHG een Onderwijscahier uit waarin haar visie en plannen zijn beschreven.

"Het groene onderwijs heeft te maken met instituties die wegvallen en financiën die onder druk staan", stelt een woordvoerder van de branchevereniging, die onder meer de belangen van interieurbeplanters behartigt. "Tegelijkertijd wordt er van de groene professional meer gevraagd, zowel in de breedte als in de diepte. De personeelsbehoefte stijgt bovendien, terwijl de instroom in het mbo al een aantal jaren daalt."

Om deze ontwikkelingen het hoofd te bieden, heeft VHG een plan ontwikkeld waarin nauwere samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven centraal staat. Zo is met enkele AOC’s het pilotprogramma ‘excellente scholen-excellente leerbedrijven’ opgezet. In dit programma beoordelen scholen en bedrijven samen het lesprogramma. Bedrijven (leden van VHG) vullen delen van het programma in, stages zijn van hoge kwaliteit en docenten blijven bij door het volgen van bedrijfsstages.

Voor docenten organiseert VHG op 6 oktober aanstaande een speciale dag, waarop zij veel nieuwe kennis kunnen opdoen. Diverse vertegenwoordigers vanuit het bedrijfsleven, waaronder Nico Wissing (NL Greenlabel), houden lezingen over het creëren van gezonde en duurzame leefomgevingen, innovaties en ontwikkelingen in de sector.

Om de groene sector op een positieve manier bij vmbo-leerlingen onder de aandacht brengen, creëert Branchevereniging VHG clusters van bedrijven rondom deze scholen. Dit om het onderwijs nog beter aan te laten sluiten bij de praktijk en het zo aantrekkelijker te maken. Hiervoor zijn ook leskaarten ontwikkeld voor de nieuwe keuzevakken ‘werken in een groene stedelijke omgeving’ en ‘aanleg van een tuin’. Doel hiervan is de doorstroom van het groene vmbo naar het groene mbo te bevorderen.

In het Onderwijscahier beschrijft Branchevereniging VHG hoe het samen met onderwijs en bedrijfsleven goed groen onderwijs wil maken. "In het kort staat beschreven hoe het groene vakmanschap verandert en wat dat betekent voor het groene onderwijs. Voor elke betrokken partij is hierin een rol weggelegd. Ook die rollen worden toegelicht." Het Onderwijscahier wordt aan alle leden toegezonden en is dan ook te downloaden via de VHG-website.

www.vhg.org


Deel op Social Media12-09-2016 8:30

Sanitairfabrikant Dornbracht reageert op wereldwijde marktveranderingen door zich te richten op het premium- en luxesegment. Dat meldt het bedrijf in een schrijven aan de pers. Na de recente implementatie van een nieuw ondernemingsmodel in Duitsland en Oostenrijk worden per 1 oktober 2016 ook in Nederland enkele wijzigingen doorgevoerd.

Sinds Dornbracht 65 jaar geleden werd opgericht, zijn de kranen, douches en accessoires allemaal geproduceerd in de fabriek in Iserlohn, Duitsland. Het internationale succes van het merk Dornbracht is onder meer gebaseerd op een duidelijke vraag naar designproducten uit Duitsland. Het bedrijf legde de basis hiervoor al aan het eind van de jaren 80, toen na een strategische herpositionering standaardproducten werden afgestoten en alle aandacht uitging naar designproducten voor het premiumsegment.

Om deze strategische positie verder uit te bouwen, start Dornbracht een marktcampagne die is gericht op het premiumsegment. Het bedrijf rolt daartoe een nieuw ondernemingsmodel uit. In dit model verschuift de aandacht binnen het verkoop- en conditiebeleid en wordt ingezet op premiumbadkamers. Zo veranderen de variabele voorwaarden naar vaste voorwaarden en komt er een verkooponafhankelijke marketingbijdrage voor showrooms van hoge kwaliteit. Ook wordt de focus op de architectuursector verder ontwikkeld. Op deze manier moedigt Dornbracht niet alleen kwaliteit in de sector voor hoogwaardige consumentenproducten aan, maar positioneert het bedrijf zich ook als een sterke en trouwe partner voor alle marktspelers die succesvol willen zijn in het premium- en luxesegment.

In het nieuwe ondernemingsmodel continueert Dornbracht de samenwerking met de groothandel. Met deze partijen wordt per 1 oktober 2016 een algemene conditiewijziging doorgevoerd om meer middelen beschikbaar te stellen voor focus op de premium badkamers. Voor showrooms die zich richten op het premium segment is een nieuw samenwerkingsmodel ontwikkelt met focus op lange termijn ontwikkeling.

www.dornbracht.com

Deel op Social Media 

06-09-2016 8:30

De drie finalisten voor de Best Client Award 2016 zijn bekend gemaakt. Het betreft producent van huishoudproducten Brabantia, mobiliteitsdienst MultiTankcard en luchtvaartmaatschappij Transavia. Zij onderscheiden zich volgens de jury door eigentijdse samenwerkingen aan te gaan. Op zaterdag 29 oktober wordt tijdens Dutch Design Week de winnaar bekendgemaakt.

De Best Client Award is de speciale prijs van Dutch Design Awards (DDA) voor opdrachtgevers die designers en vormgeving strategisch inzetten voor hun organisatie. Hiermee wordt goed opdrachtgeverschap in relatie tot design beloond. Belangrijke criteria zijn de mate van professionaliteit, strategie, duurzaamheid en innovatie.

Uit alle inzendingen selecteerde de commissie, bestaande uit Pieter Aarts (ContentKings, DMN), Rita van Hattum (BNO), Luuk Ros (NIMA), Roel Stavorinus (design- en marketingstrateeg), Mark van Iterson (Heineken) en Adjan Kodde (Mirabeau) de drie finalisten van dit jaar.

Wat de beoordelingscommissie opviel aan de ingezonden cases, is dat opdrachtgevers in veel gevallen slechts incidenteel samenwerken met een ontwerpbureau; er is nog onvoldoende sprake van langdurige, strategische samenwerkingen. Maar wie als opdrachtgever succesvol wil zijn, moet creativiteit en verschillende disciplines inzetten om visies voor de langere termijn te ontwikkelen. Lef, visie en leiderschap tonen, oftewel design leadership, heeft de toekomst. De drie finalisten laten zien wat het oplevert als je hiervoor durft te kiezen als opdrachtgever.

De commissie ziet de finalisten en enkele andere inzendingen als voorbeelden van meer eigentijdse samenwerkingen. Die zijn duurzaam, iteratief, agile, multidisciplinair en hebben een duidelijk gezamenlijk doel: het creëren van toegevoegde waarde voor de eindgebruiker. Producent van huishoudproducten Brabantia, mobiliteitsdienst MultiTankcard en luchtvaartmaatschappij Transavia onderscheiden zich door een antwoord te formuleren op complexe vraagstukken over merkidentiteit voor de langere termijn.

Op zaterdag 29 oktober wordt tijdens Dutch Design Week de winnaar bekendgemaakt. De prijsuitreiking vormt samen met een tentoonstelling tijdens Dutch Design Week (22-30 oktober) en de publicatie Dutch Design Today een platform voor Dutch design in de volle breedte.

www.dutchdesignawards.nl

Deel op Social Media 

06-09-2016 8:29

WePresent, aanbieder van innovatieve draadloze presentatiesystemen, opent een nieuw kantoor in Capelle aan den IJssel. Het nieuwe pand biedt ruimte aan de snelle groei van de onderneming en zal op 9 september feestelijk in gebruik worden genomen.

“Het kan hard gaan,” mijmert Dick de Vaal van wePresent. “Zes jaar geleden introduceerden we wePresent voor het eerst als product op de Benelux-markt, in een tijd dat draadloos presenteren en Bring Your Own Device nog nauwelijks waren doorgedrongen op de werkvloer. We beleefden aanvankelijk een langzame start, tot er ineens prachtige recensies verschenen en de aanvragen om wePresent te mogen verkopen en distribueren niet meer bij te houden waren. We begonnen met twee medewerkers op een zolderkamertje en inmiddels hebben we 25 vaste medewerkers in dienst.”

Na de eerste successen in Nederland volgde al snel uitbreiding binnen West-Europa en op de Amerikaanse en Afrikaanse markt. Producent Awind werd overgenomen door Barco, een wereldwijde technologieleider gespecialiseerd in digitale visualisatie- en collaboration-toepassingen, en de stijgende lijn werd onverminderd doorgezet. Met als gevolg dat de locatie in Rotterdam al snel weer te klein bleek.

“We blijven maar uit ons jasje groeien,” lacht De Vaal. “Het nieuwe pand in Capelle aan den IJssel is gelukkig uitermate geschikt om verdere groei te faciliteren. We hebben nu zelfs een trainingslokaal voor onze resellers en we kunnen de volgende stappen gaan zetten om de leidende marktpositie van wePresent verder uit te bouwen.”

De officiële opening van het nieuwe pand wordt op 8 september voorafgegaan door een golftoernooi in Capelle aan den IJssel, dat zal worden bijgewoond door alle grote klanten en distributeurs van WePresent uit binnen- en buitenland. “Dat is iets waar we erg trots op zijn,” vertelt De Vaal. “Er komen distributeurs uit heel Europa, Amerika en Afrika om dit feestelijke evenement bij te wonen. Dat zegt toch wel iets over de betrokkenheid en het vertrouwen dat iedereen heeft in WePresent.”

De officiële opening zal in de ochtend van 9 september plaatsvinden. Er zal een korte toespraak zijn en een toast met de klanten en sympathisanten op het nieuwe hoofdstuk in de geschiedenis van wePresent. Hierna kan iedereen het nieuwe pand bezichtigen en zijn er demonstraties van de nieuwe releases die op stapel staan. De Vaal: “Het was hard werken om het allemaal op tijd klaar te krijgen, maar ik voorspel dat het een feestelijke dag gaat worden!”

www.wepresent-draadloos.nl

Deel op Social Media
Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >