Nieuws


20-07-2016 8:30

Ardoer Camping de Zandhegge is een kleinere, overzichtelijke en gemoedelijke camping die persoonlijke aandacht en vooral kwaliteit hoog in het vaandel heeft. Lilian van Selm, eigenaresse van Ardoer Camping de Zandhegge: “Vooral de kwaliteit en de hygiëne van de sanitairvoorzieningen vinden wij erg belangrijk. Ook proberen we op het gebied van hygiëne en sanitair mee te gaan met de huidige wensen die campinggasten aan een sanitair gebouw stellen.”

De camping probeert up-to-date de wensen in kaart te brengen middels enquêtes en beoordelingen via bijvoorbeeld social media. “Het sterkste wapen om wensen in kaart te brengen is echter nog altijd het persoonlijk contact in de sanitairgebouwen, bij de receptie en op het terrein met onze gasten. Dit om zo te kunnen inventariseren op welke fronten wij eventueel nog meer aan de wensen kunnen voldoen”.

Op de camping wordt gebruik gemaakt van de producten van Vendor. Lilian van Selm: “We hebben destijds voor Vendor gekozen omdat Vendor een totaaloplossing op sanitair gebied biedt. Hierdoor kan de leverancier het volledige plaatje invullen. Dit is voor ons als klant interessant aangezien je dan alles van hetzelfde merk ontvangt en door dezelfde monteur geplaatst wordt. Ook vinden we dat Vendor-producten een mooie uitstraling hebben en ‘hufter’bestendig zijn. Robuust dus. Daarnaast heeft Vendor een raamcontract met Xandrion waardoor Vendor en afspraken met Ardoer voor ons ook een financieel aantrekkelijke leverancier bleek te zijn.”

De Zandhegge hecht een zeer groot belang aan een hygiënisch toilet voor hun camping. Van Selm: “Vrijwel alle gasten die de camping komen bekijken, kijken als eerste in het sanitairgebouw. Als dat goed is, kijken ze verder. Gasten hechten waarde aan een schoon toilet.”

Van Selm vervolgt: “Wij krijgen regelmatig de vraag of ons sanitairgebouw er pas sinds een paar jaar staat. Wanneer wij vervolgens mededelen dat dit gebouw reeds in 2003 is geplaatst, zien wij veel verbaasde blikken en ontvangen wij complimenten. Veel senioren maar ook ouders met kinderen zijn vaak erg complimenteus over de netheid en hygiëne van het gebouw, maar ook grotendeels over de geboden mogelijkheden voor toilethygiëne. Onze laatste toevoegingen van toiletbrilreiniging en nieuwe zeeppompen worden ook zeer positief ontvangen en onderstrepen daarmee het belang van toilethygiëne voor campinggasten.’

Op de site Zoover krijgt de camping nabij Epe het cijfer 9,3 voor de staat van het sanitair. “Dit is erg leuk om te horen en een goede motivator voor ons personeel. Uiteraard komt dit onder andere door hard werken en goede materialen, maar uiteraard ook door onze gasten zelf. Drie keer per dag wordt er een ronde door onze sanitairgebouwen gemaakt voor de schoonmaak.Daarnaast lopen onze medewerkers - wanneer zij in de buurt zijn - regelmatig naar binnen om de staat van het sanitair te controleren.”

Vendor biedt verfrissende oplossingen voor de toiletruimte waar bezoekers zich thuis voelen en even op adem kunnen komen. Onze dienstverlening en producten zijn volledig gericht op onze klanten en hun toiletbezoekers. We staan altijd klaar om te zorgen dat het nergens aan ontbreekt. Klanten kunnen rekenen op een frisse toiletomgeving. Onze producten zijn aangenaam in het gebruik, goed voor onze gebruikers en de natuur.

www.vendor.nl

Deel op Social Media13-07-2016 8:30

Vandaag, woensdag 13 juli, is het Wereld Facility Management dag. ter gelegenheid van deze dag stel branchevereniging FMN dat facility management niet altijd de aandacht krijgt die het verdient.

"Facility management en facility managers verdienen meer aandacht dan zij nu krijgen", stelt een woordvoerder. "Alleen in Nederland al zorgen dagelijks zo’n 260.000 facilitair medewerkers dat er in gebouwen een optimale omgeving wordt geboden om te werken, te studeren, te verblijven of beter te worden. Facility managers dragen daarmee in belangrijke mate bij aan het welbevinden van werknemers, scholieren, studenten en patiënten en de productiviteit van organisaties."

Een filmpje over het belang van FM.

Tijdens World FM Day op 13 juli zet de internationale facilitaire gemeenschap wereldwijd alle facilitair medewerkers in het zonnetje en vraagt zij onder het motto ‘Empowering people for a productive world’ aandacht voor de bijdrage van het facilitaire vakgebied aan productiviteit en welbevinden.

Facility management is voor de meeste mensen zo vanzelfsprekend, dat het bijna onzichtbaar lijkt wat facility managers doen. “Maar let eens op wat er gebeurt als het binnen een gebouw te koud of te warm is, of wanneer het er niet schoon is of de werkplek niet goed is ingericht,” zegt Natalie Hofman, voorzitter van FMN – de beroepsvereniging voor het facilitaire domein. “Facility management vandaag de dag is meer dan het oplossen van acute problemen. Ons vakgebied is een strategisch vakgebied dat proactief bijdraagt aan het succes van organisaties en mensen”, vervolgt Hofman. “Daar hoeven we volstrekt niet bescheiden over te zijn en die rol mogen en moeten we als branche ook echt claimen.”

Trends als technologisering, robotisering, globalisering, big data, weconomy, urbanisatie en thema’s als gezond & fit leven hebben een steeds grotere impact op hoe wij omgaan met arbeid, met werkplekken en met elkaar. "Facility management is hét vakgebied dat zich richt op de omgeving waarin mensen werken, leren, beter worden of elkaar ontmoeten en kan organisaties helpen de trends te vertalen en te implementeren in de eigen organisatie. Daarmee helpt het vakgebied organisaties niet alleen talent aan zich te binden en werknemerstevredenheid en arbeidsproductiviteit te vergroten, maar draagt het ook bij aan klantbeleving en –tevredenheid. Dat maakt het strategisch belang van facility management groot."

FMN-voorzitter Hofman benadrukt ook het maatschappelijke belang van facility management: “Als het gaat om de verduurzaming van de gebouwde omgeving of als het gaat om het bevorderen van een inclusieve arbeidsmarkt, is de rol van facility managers niet weg te denken.”

De facilitaire markt, zo blijkt uit het tweejaarlijkse onderzoek van FMN, is groot. Er gaat – inclusief vastgoed – zo’n 80 miljard euro in de Nederlandse markt om. “World FM Day is een dag waarop we niet alleen de facility manager, maar ook de schoonmaker, de beveiliger, de receptionist en de cateringmedewerker terecht in het zonnetje zetten. Zij mogen trots zijn op wat zij iedere dag realiseren voor werknemers, studenten en patiënten. En als voorzitter van FMN zal ik mij blijven inzetten voor een nog betere herkenning en erkenning van de rol die zij en het facilitaire vakgebied spelen.”

www.fmn.nl

Deel op Social Media 

11-07-2016 8:30

De inschrijving voor de Job Dura Prijs 2016 is geopend. Traditiegetrouw is het thema van de Job Dura Prijs een actueel onderwerp. Dit keer is dat ‘Tijdelijk gebruik van leegstand’.

Voor deelname aan Job Dura Prijs 2016 is de jury op zoek naar projecten die aansluiten bij deze thematiek en die voldoen aan (zoveel mogelijk van) de volgende criteria:
- Creëren van waarde voor de omgeving (waarde voor meer dan alleen de directe eigenaar/gebruiker);
- Bedienen van de publieke zaak (met maatschappelijke relevantie/urgentie);
- Behouden of toegankelijk maken van Rotterdams erfgoed (in ruime zin);
- Ruimte bieden voor experiment en innovatie: testen nieuwe concepten;
- Bijdragen aan efficiënt en duurzaam gebruik in de tijd;
- Een voorbeeld zijn van een bijzondere, nieuwe samenwerkingsvorm (in de vastgoedmarkt, aansturend op andere regelgeving, publiek-privaat of samen met de buurt).

Zowel de gebruiker als de eigenaar, of een andere organisatie die tijdelijk gebruik mogelijk maakt, kunnen zich aanmelden. De voorkeur gaat uit naar een aanmelding in combinatie, als team.  Projecten voor de Job Dura Prijs 2016 kunnen uiterlijk tot 10 september 2016 worden ingediend. Stuur een projectbeschrijving van maximaal 1.000 woorden inclusief maximaal vijf lage resolutie beelden naar info@jobdurafonds.nl. De uitreiking van de Job Dura Prijs 2016 vindt plaats op donderdag 24 november.

Iedere 2 jaar staat de Job Dura Prijs in het teken van een actueel thema binnen de gebouwde omgeving in de regio Rijnmond. De Job Dura Prijs bestaat uit een kunstobject van Bruno Ninaber van Eyben en een geldbedrag van 25.000 euro. Tevens wordt een aanmoedigingsprijs uitgereikt van 7.500 euro. De aanmoedigingsprijs heet de ‘Daan Dura Aanmoedigingsprijs’ als eerbetoon aan fondsoprichter Daan Dura (1932-2011). Deze prijs wordt toegekend aan een initiatief in de regio Rotterdam dat zich binnen het thema mede richt op de educatie, training en inzet van jongeren in hun grootstedelijke omgeving. De prijzen zijn een initiatief van Stichting Job Dura Fonds. Deze stichting is in 1994 door Daan Dura opgericht ter ere van het 140-jarig bestaan van de Dura Bouwgroep (thans de Dura Vermeer Groep).

www.jobdurafonds.nl

Deel op Social Media  

06-07-2016 14:00

HAVL Kantoor en ICT wordt Cubics. Dat meldt het bedrijf uit Tilburg in een persbericht.

In 1933 begon Hub. A. van Laarhoven het Tilburgse bedrijf dat kantoorartikelen en typemachines verkocht en ook voor het onderhoud ervan zorgde. Dit bedrijf, dat later ‘HAVL Kantoor en ICT’ ging heten, zorgt nu nog steeds voor producten en diensten die het werken prettiger maken. Door alle ontwikkelingen verdwenen de kantoorartikelen naar de webshop. De belangrijke pijlers zijn nu IT; infrastructuur, beheer en security en daarnaast de complete interieur-/projectinrichting die het bedrijf maken het tot wat het nu is.

Inzichten van Ricardo Semler, boek: ‘de Semco-methode’, hielpen directeur Ard Smulders aan een visie van veel meer zelfsturing en ontwikkeling van de organisatie. Dit leidde tot een eigen ‘droom’. Deze visie is inmiddels terug te vinden in de manier waarop men zelf samenwerkt in een inspirerende ruimte om prettig te kunnen werken, overleggen en ontspannen. Ook op IT-gebied hebben er veel ontwikkelingen plaatsgevonden tot aan een ‘eigen cloud’ toe. De naam ‘HAVL Kantoor en ICT’ was daarom aan vernieuwing toe.

De nieuwe naam luidt voluit:Cubics Inspirerende Interieurs en Cubics Innovatieve IT. De naam is een knipoog naar het eerder gekozen vierkante DNA-Beeldmerk. "Het symboliseert eenheid en betrokkenheid met als doel te komen tot 100 procent klant- en 100 procent medewerkerstevredenheid ten behoeve van: ‘Prettig werken, altijd en overal!’"

www.cubics.nl

Deel op Social Mediahttp://insideinformation.nl/nl/academiehoofdopleidi/502-basiscursus_inrichtingskunde http://www.uitgeverijgelderland.nl/nl/books/261-nieuwe_werkvormen 

05-07-2016 8:30

Audiovisueel & ICT-specialist BIS maakt officieel bekend dat het bedrijf  een nieuwe divisie heeft: BIS Smart Buildings.

"De kracht en toegevoegde waarde van deze divisie is dat omgeving, technologie en gedrag binnen een gebouw optimaal op elkaar worden afgestemd (bricks, bytes & behaviour) én dat ze onderling informatie uitwisselen. Daarmee ontstaat een intelligent gebouw dat zich aanpast aan de voorkeuren van de gebruiker en dat de gebruiker maximaal ondersteunt bij zijn of haar werkzaamheden."

Wat een paar jaar geleden alleen mogelijk was in visionaire vergezichten is nu werkelijkheid. Dankzij the Internet-of-Things (IoT) worden (alle) apparaten in een gebouw met elkaar verbonden. Ultrakleine sensoren in ieder product/apparaat verzamelen volautomatisch informatie over het product, de gebruiker, het gebruik en de omgeving.

"Deze informatie wordt opgeslagen in databases ('big data') en geanalyseerd. De analyse zorgt voor allerlei inzichten op basis waarvan voorspellingen kunnen worden gedaan over de benodigde inzet van apparatuur, verwachte storingen, benodigde inkopen, het gedrag van mensen, et cetera. Daarnaast zullen producten onderling informatie uitwisselen en elkaar op basis daarvan – zonder menselijke tussenkomst - aansturen."

Volgens Jean Pierre Overbeek, CEO van de BIS groep, past de nieuw Smart Buildings divisie perfect in de strategische ontwikkeling van BIS. “BIS wil innoveren, toonaangevend zijn en voornamelijk waarde toevoegen voor onze klanten. Onze visie is dat technologische intelligentie binnen 3 tot 5 jaar is doorgedrongen tot ieder gebouw en iedere werkplek. Om dat te bereiken blijven we investeren in nieuwe technologie, kennis en vaardigheden. De lancering van onze Smart Buildings divisie is hier een bewijs van en is een mijlpaal in de BIS geschiedenis. Niet alleen voor onszelf, maar met name ook voor onze opdrachtgevers.”

Met zijn Smart Buildings divisie voorziet BIS volledige gebouwen van infrastructuur en apparatuur, die onderling informatie uitwisselen en zich aan de behoefte van de gebruikers aanpassen. "De kracht van BIS is dat wij geen losse stukjes technologie of deeltechnologie leveren, maar dat wij alle componenten leveren, integreren, afstemmen en onderhouden: toegangsoplossingen, digitale lockers, interactive wayfinding, slimme kantoren, ruimte-reservering, intelligente sensors etc. Kortom: vanaf de entree tot en met de boardroom (en terug). Daarbij zijn we in staat deze technologieën te leveren in een OPEX-model, zodat onze klanten per direct van de oplossingen gebruik kunnen maken, zonder daarbij op voorhand grote investeringen te hoeven doen."

www.bis.nl


Deel op Social Media04-07-2016 8:30

Branchevereniging VHG is een samenwerking aangegaan met De Drijfveer. Deze onderneming heeft het eerste gebouw van de Floriade 2022 gerealiseerd: een drijvende zelfvoorzienende ontmoetingsplek. Beide partijen bundelen hun krachten in de aanloop naar de Floriade waarbij ze gezamenlijk het ‘Floriade-verhaal’ zullen communiceren. Ook zijn er afspraken gemaakt over het gebruik van het gebouw. VHG investeert daartoe eenmalig 15.000 euro in De Drijfveer.

In de aanloop naar en tijdens de Floriade 2022 wil VHG het groen profileren in het kader van de kwaliteit van de leefomgeving, de biodiversiteit, gezondheid en de circulaire economie. Alle aspecten die de Floriade kenmerken, zijn terug te vinden in De Drijfveer. Voor beide partijen is niet alleen het evenement in 2022 van belang, maar net zozeer het maakproces tot 2022: ‘the making of’.

“We wachten niet tot 2022 om concreet met de Floriade aan de slag te gaan”, vertelt Egbert Roozen, directeur van Branchevereniging VHG. “Als VHG willen we het event vanaf nu al aangrijpen om de waarde van groen onder de aandacht van een breed publiek te brengen. De Drijfveer is voor ons de broedplaats voor ideeën, een inspiratievolle locatie om samen te komen en een eerste tastbare vorm van aanwezigheid van VHG op de Floriade. Ik ben er trots op, dat deze samenwerking nu tot stand is gekomen. De komende jaren bouwen we samen ons Floriade-verhaal steeds verder uit.”

VHG kan in de jaren tot aan de Floriade gebruik maken van het gebouw voor vergaderingen en presentaties. Ook zal VHG samen met de verschillende VHG-vakgroepen ideeën genereren om De Drijfveer nog groener te maken. “We hebben daarvoor alle kennis in huis en willen hier graag bedrijven uit onze ledenachterban bij betrekken”, stelt Robert Smid, vice-voorzitter van Branchevereniging VHG en voorzitter van de werkgroep Floriade. “Denk aan een groen dak en een groene gevel, gecombineerd met interieurbeplanting. Of aan een Levende Tuin bij de aanlegplaats. We zullen ook kijken hoe we andere gebruikers van De Drijfveer kunnen inspireren met het groene gedachtegoed.”

De Drijfveer is een drijvend gebouw, gemaakt van plantaardige materialen, die zoveel mogelijk uit de omgeving van Almere komen. Het gebouw is zelfvoorzienend en biedt uitzicht over prachtige natuur. Initiatiefnemer is architect Koen Kaljee: “De Drijfveer is gebouwd als eerste uitvalsbasis van de Urban Greeners. We willen graag samenwerken met organisaties die net als wij vroeg betrokken willen zijn bij de ontwikkeling van de Floriade. Het is een prachtig evenement dat echt van de grond kan komen als we samen aan de slag gaan. VHG denkt daar ook zo over.” Dankzij de investering van partijen zoals VHG kan De Drijfveer verder investeren in het vergroenen van het gebouw. “De leden kunnen daarin veel betekenen.”

www.vhg.org

Deel op Social Media 

01-07-2016 8:30

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, HAN, heefteen overeenkomst gesloten met Office Depot voor het leveren van de volledige kantooruitrusting van de hogeschool. Hieronder vallen niet alleen kantoorartikelen zoals pennen, maar ook opslagmedia en archiefbenodigdheden. Daarnaast heeft Office Depot de opdracht gekregen het assortiment van de campuswinkels in Arnhem en Nijmegen te leveren.

Op de HAN ligt de focus op onderwijs en onderzoek. Vanuit de campussen in Arnhem en Nijmegen verzorgt de HAN voor ongeveer 31.000 studenten meer dan 80 bachelor- en masteropleidingen. Om zich volledig hierop te kunnen richten, is het van essentieel belang dat de instelling zich zo min mogelijk hoeft te bekommeren om de overige faciliteiten zoals kantoorartikelen.

Jelle Rikkers, Inkoper bij HAN: “Of het nu gaat om producten die dienen ter ondersteuning van het personeel of die de studenten nodig hebben tijdens hun studie en kunnen kopen in onze campuswinkels: de kwaliteit van de artikelen moet hoog zijn en de kosten verantwoord. Ik heb er alle vertrouwen in dat Office Depot ons de flexibiliteit en de dienstverlening gaat bieden die we nodig hebben.”

Onder meer het reductieprogramma voor de Total Cost of Ownership (TCO) dat Office Depot biedt, is door de HAN zeer positief ontvangen tijdens de beoordeling van de aanbesteding. Met het vierjarige programma wil de HAN een grote slag maken op het gebied van kostenefficiëntie. Maatregelen uit het plan richten zich onder meer op elektronische facturatie, harmonisering van het assortiment en het aanbod in MVO-artikelen.

Ruben van ’t Loo, Salesmanager New Business & New Core bij Office Depot: “We zijn erg enthousiast dat de HAN voor ons heeft gekozen. Onze Business Development Manager Arjan Maessen heeft de meer dan vijfentwintig jaar ervaring van Office Depot in het ondersteunen van organisaties over de hele wereld afgestemd op de specifieke, tweeledige vraag van de HAN en een maatoplossing gecreëerd waarmee de instelling haar processen efficiënter kan inrichten en de kosten verlagen. Dat de HAN ons kiest voor het leveren van kantoorartikelen, getuigt van veel vertrouwen in ons als leverancier.”

www.officedepot.nl

Deel op Social Media 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >